reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A ja jak usnęłam drugim razem to śniło mi sie, ze urodziłam córeczkę i juz była taka wyrośnięta na moich rękach
Podobna do mnie z taka dojrzała twarzą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a kiedy u Ciebie wizyta? zaraz się chyba te połówki zaczną.ja mam za jakieś dwa tyg czyli to będzie 22tydzien.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
On w sumie dzisiaj potraktowal mnie jak na polowkowym. Ogolnie wizyte u swojego gina tylko z wynikami mam jutro. A za jakies 2-3 tyg mam polowkowe na nfz to bedzie 22,23tc.
Olivka cieszę sie, ze ta wizyta sie udała
Same dobre wiesci
Powiem Ci, ze jak staraliśmy sie o drugie to marzyłam o "letnim" dziecku i nie chciałam na grudzień
Cóż życie ma swój plan pózniej próbowaliśmy co miesiac i juz dla mnie nie ważne było kiedy sie urodzi
Julka mam z początku grudnia
Mam nadzieje, ze jednak moze przeczekają z Tobą do stycznia??? Jest szansa??

Ja nie mam narzuconego z gory cc, wiec poki co moge rodzic sn, ale podpytam jutro gina jak on to widzi, bo ja jestem bardzo drobna.

@olivka85 świetne wieści jednak prywatnie to co innego takie realia płacisz masz od a do z

@julia0903 trzymaj sie kochana [emoji8]

Ja ta ciaze przeżywam duzo bardziej niz pierwsza :/ moze dlatego, ze tu wciąż cis sie dzieje a pierwsza byla jakby jej nie było.
Moja córka tez wszystko robi obok siebie, sprząta, zajmuje sie chomikiem, kapie sie sama, śniadanie robi sobie sama (nie chce zeby jej rovic) ciuchy w szafie tez składa sama takze nie mam zbyt duzo obowiązków przy niej a brakuje mi tego czasu kiedy byłam jej niezbędna. Teraz jest wrecz urażona jak chce ja wyręczać :/

moi wlasnie pojechali, nie pamietam od kiedy, ale mam dla siebie 2 h jak moze nie wiecej,musze jakos produktywnie to wykorzystac, biore sie za zdjecia :D

co do ciazy, to pierwsza byla lajtowa, martwilam sie mniej, mniej wiedzialam, bylo inaczej, teraz jakos martwie sie za duzo bardziej,

Czesc dziewczyny. Zaliczyłam dzisiaj basen I jak probowalam plynac to cały brzuch czulam, nie mowiac już jak wyszlam z wody to czulam jakby mnie kto kamieniami obciazyl.
Starsze dziecko zadowolone bo sie wypluskalo za wszystkie czasy a teraz ma duze hotelowo luzko dla siebie po kanapie na spole ze mna.
Przyznaje ze w niektórych rzeczach wciaz jej pomagam lub wyreczam a włosy wciaz wole umyc jej sama albo przynajmniej poprawic.
Za to w qieku 9,5 roku zaczyna mi dojrzewac... I ja pytam gdzie jest moja mala dziewczynka? Czasem ja jeszcze zobacze jak sie przylepi do mnie i wtuli ale już taka duza.

Hej dziewczyny,

My dzisiaj zaliczyliśmy wypad do zoo. Pogoda ładna, ludzi pełno, synkowi się podobało, a nogi to mi do tyłka wchodzą...

@shariotka, widzę, że i Ty wczoraj na jakiegoś gbura trafiłaś...

@MartynaM sprawdziłam u mnie w papierach i test pod obciążeniem glukozą 24-28 tydzień.

@HappyBabyMama trudno mi coś doradzić z ta jazdą samochodem. Ja po godzinę jazdy nad morze miałam dość ale z 1,5 rocznym dzieckiem jechaliśmy i to było dla mnie obciążenie psychiczne jak sobie poradzi. Wzięłam poduszkę - Jaśka i włożyłam sobie pod plecy bo na tylnym siedzeniu to plecy zaczęły boleć mnie po godzinie. Ale tak było u mnie. Niekoniecznie Ty źle zniesiesz podróż.

@aniay widzę, że u nas ta sama różnica wieku będzie.
I ja pytam gdzie jest moja mala dziewczynka? Czasem ja jeszcze zobacze jak sie przylepi do mnie i wtuli ale już taka duza.
No właśnie u mnie tak samo jest.

Mnie na basenie jedynie problem robi zadyszka, co dwie długości muszę odpocząć. Ale poza tym brzucha w wodzie nie czuję, pewnie na razie:).

Hej dziewczyny mam 2 pytania techniczne;) jak jest z rozmiarówka 5 10 15 macie jakieś doświadczenia? W sensie jak się ma do smoka czy są większe czy mniejsze? I jeszcze pytanie o isofix. Czy dokupujecie ten stelaż i na to fotelik czy fotelik pasami?

5 10 15 ma ciut mniejszą rozmiarówkę od smyka. Z body w rozm 74 szybciej wyrósł niż tych smykowych.
Baza plus fotelik to bardzo wygodne rozwiązanie bo nie trzeba za każdym razem używać pasów. Polecam

@aniay widzę, że u nas ta sama różnica wieku będzie.

No właśnie u mnie tak samo jest.

Mnie na basenie jedynie problem robi zadyszka, co dwie długości muszę odpocząć. Ale poza tym brzucha w wodzie nie czuję, pewnie na razie:).
U mnie bedzie rowne 10 lat bo córa też ze stycznia.
Aco do basenu to ja nawet jednej dlugosci nie przeplyne normalnie, od dwoch lat na basenie chyba nie byłam.

reklama
@Anula0000 też widziałam ofertę Lidla i rzeczywiście ładniutkie ubranka.

@betina79 samochod musi mieć ISOFIX a Ty musisz mieć komplet fotelik plus baza. Są tez bazy bez isofixa. Początkowo nie znaleźliśmy u nas isofixa i widziałam opcje bazy bez ISOFIX w Maxi cosi (baza montowana na pasy)Ale na szczęście odnaleźliśmy w kanapie zaczepy. Tylko trzeba było rozciąć tapicerkę.

Do góry