reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja tak jak @truskaweczk pisze, ze wzgl na pierwsze dziecko I prace nie mam mozliwosci tak celebrowac ciazy jak za pierwszym razem. Ale moze to I dobrze. Nie mam nawet kiedy zastanawiac sie nad kazdym uklociem I stresowac. Ta pierwsza polowa ciazy smignela mi tak szybko..

@gato z tym pierwszym kwietnia to sie rzeczywiscie wstrzelilas smiesznie ; )

@KIKI83 ja tez nie wiem jak sie przestawie na nocne ‘zycie’ tzn pieluchy I karmienie.. od tak dawna juz spie w nocy jak susel bo synek sie nie budzi na szczescie, ze nie wiem jak to teraz bedzie.

Polowkowe z tego co zauwazylam juz sie na naszym forum zaczely. Jam am za 1,5 tyg 29 sierpnia

Nooo wygodne sie zrobiłyśmy @betina79 Mój nie dość że spi dobrze, to sam przy sobie już praktycznie wszystko zrobi, nawet jakby trzeba było to by sobie śniadanie ogarnał, a tu w styczniu pojawi się taki mały bąbel, przy którym wszystko trzeba będzie zrobić i być w gotowości 24h/dobę. Ale z drugiej strony przed ciążą pamiętam, że mówiłam mężowi, że nasze życie takie poukładane, takie aż wrecz czasami monotonne, że przydałaby się jakaś zmiana, no to będziemy mieć ogrooooomną zmianę :D

@olivka85 , @shariotka przykre , że akurat trafiłyście na takich gburów. Ja wiem, że lekarz to też człowiek i na pewno ciężko rozpływać się nad każdą ciężarną, ale myślę, że powinni przynajmniej udzielać rzeczowych odpowiedzi na pytania.

Pij dużo tej melisy:)i staraj się nie denerwować. Dobrze, że masz zaufaną lekarkę, powtarzaj sobie , że ona wie co robi.
@julia0903 powodzenia w szpitalu:)

Jeśli chodzi o ruchy, to ja też czasami dostaję kota;) Wyczekuję, denerwuję się jak nie ma, ehhh. Ale rzeczywiście w ciągu dnia, jak jestem aktywna to mała się nie odzywa, najczęściej wieczorem lub rano. W ogóle myślałam, że w drugiej ciąży będę spokojniejsza i mądrzejsza, a tu guzik. Chyba jeszcze bardziej się denerwuję! Ale może, że upłynęło 10 lat i niewiele już pamiętam:rolleyes2: także wszystko od nowa:tak:
Też myślę, żeby ruszyć do Lidla po te ciuszki, tylko trochę się boję ;). Tam jest naprawdę sajgon jak coś fajnego jesto_O
Dzięki za słowa otuchy. Staram się myśleć pozytywnie, oszczędzać się. Jeszcze połowa i już :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

heh @KIKI83 to my z kolei z mezem bardzo sie juz od dawna z tego naszego poukladanego, wygodnego swiata, gdzie synek tez juz jest bardzo samodzielny I nieklopotliwy w ogole, sie cieszylismy I wcale tak chetnie bysmy go nie zmieniali. Ale chec rodzenstwa dla synka zwyciezyla I jestesmy gotowi na wywrocenia swiata do gory nogami chociaz na jakiej pierwsze pol roku ;)

heh @KIKI83 to my z kolei z mezem bardzo sie juz od dawna z tego naszego poukladanego, wygodnego swiata, gdzie synek tez juz jest bardzo samodzielny I nieklopotliwy w ogole, sie cieszylismy I wcale tak chetnie bysmy go nie zmieniali. Ale chec rodzenstwa dla synka zwyciezyla I jestesmy gotowi na wywrocenia swiata do gory nogami chociaz na jakiej pierwsze pol roku ;)

To tak jak my i też bardzo się cieszymy na tą wielką zmianę :)

Ostatnio była mowa o serialach i też odpaliłam…My zaczynamy Homeland! No muszę powiedzieć, że bardzo bardzo wciągnął mnie :)

hej kochane!!!
gratuluję wszystkim wczorajszym wizytującym... no i że znacie już płeć :-D
@julia0903 nie martw się...będzie dobrze...też słyszałam, że kobiety po takim zabiegu
rodzą później nawet po terminie...
@KIKI83 no to mamy połówkowe usg w tym samym dniu :p
@Anula0000 też właśnie wczoraj wylukałam tą ofertę w gazetce lidla ...no i tak jak ktoś pisał są niestety dzikie tłumy ( wiem z doświadczenia bo robimy tam zakupy spożywcze do naszego baru )...dlatego najlepiej isc z mężem pokazać mu w gazetce co się chce i lepiej nie ryzykować w tym tłumie:p aczkolwiek zależy też ile tego rzucą bo czasem jest tak, że na drugi dzień dorzucają towar...

Ja mam w domu 9 - latka więc jak myślę o nocnym wstawaniu to już w ogóle jakiś kosmos mi się wydaje. U mnie podobnie jak u Ciebie @KIKI83 wszystko takie było poukładane, a ja lubię jak coś się dzieje ;). Poza tym, dostrzegłam to, że niestety czas bardzo szybko mija. Mój Młody stał się duży nawet nie wiem kiedy, koledzy stają się ważniejsi niż mama. Zapragnęłam maleństwa jeszcze raz:-D. No i muszę powiedzieć, że ciągłe jęczenie Antka o rodzeństwo też pomogło w podjęciu decyzji.

My chcieliśmy w miarę szybko drugie dziecko, żeby już za jednym razem mieć te nieprzespane noce, pieluchy itp :p
Też bym chciała zapolować na te ubranka w lidlu ale boję się trochę tych tłumów bo już nie raz widziałam dantejskie sceny :p chyba że wybiorę się po południu, może jeszcze coś zostanie dla mnie

reklama
no właśnie u mnie jest mało wkoło rodziców podwójnych raczej jedno dziecko jest. Ci co mają jeszcze takie maluszki to mówią o drugim a Ci co mają już kilkuletnie dzieci 6 i więcej to mówią że się boją tego powrotu do niemowlaka.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry