reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja tak jak @truskaweczk pisze, ze wzgl na pierwsze dziecko I prace nie mam mozliwosci tak celebrowac ciazy jak za pierwszym razem. Ale moze to I dobrze. Nie mam nawet kiedy zastanawiac sie nad kazdym uklociem I stresowac. Ta pierwsza polowa ciazy smignela mi tak szybko..

@gato z tym pierwszym kwietnia to sie rzeczywiscie wstrzelilas smiesznie ; )

@KIKI83 ja tez nie wiem jak sie przestawie na nocne ‘zycie’ tzn pieluchy I karmienie.. od tak dawna juz spie w nocy jak susel bo synek sie nie budzi na szczescie, ze nie wiem jak to teraz bedzie.

Polowkowe z tego co zauwazylam juz sie na naszym forum zaczely. Jam am za 1,5 tyg 29 sierpnia

Nooo wygodne sie zrobiłyśmy @betina79 Mój nie dość że spi dobrze, to sam przy sobie już praktycznie wszystko zrobi, nawet jakby trzeba było to by sobie śniadanie ogarnał, a tu w styczniu pojawi się taki mały bąbel, przy którym wszystko trzeba będzie zrobić i być w gotowości 24h/dobę. Ale z drugiej strony przed ciążą pamiętam, że mówiłam mężowi, że nasze życie takie poukładane, takie aż wrecz czasami monotonne, że przydałaby się jakaś zmiana, no to będziemy mieć ogrooooomną zmianę :D

@olivka85 , @shariotka przykre , że akurat trafiłyście na takich gburów. Ja wiem, że lekarz to też człowiek i na pewno ciężko rozpływać się nad każdą ciężarną, ale myślę, że powinni przynajmniej udzielać rzeczowych odpowiedzi na pytania.

Pij dużo tej melisy:)i staraj się nie denerwować. Dobrze, że masz zaufaną lekarkę, powtarzaj sobie , że ona wie co robi.
@julia0903 powodzenia w szpitalu:)

Jeśli chodzi o ruchy, to ja też czasami dostaję kota;) Wyczekuję, denerwuję się jak nie ma, ehhh. Ale rzeczywiście w ciągu dnia, jak jestem aktywna to mała się nie odzywa, najczęściej wieczorem lub rano. W ogóle myślałam, że w drugiej ciąży będę spokojniejsza i mądrzejsza, a tu guzik. Chyba jeszcze bardziej się denerwuję! Ale może, że upłynęło 10 lat i niewiele już pamiętam:rolleyes2: także wszystko od nowa:tak:
Też myślę, żeby ruszyć do Lidla po te ciuszki, tylko trochę się boję ;). Tam jest naprawdę sajgon jak coś fajnego jesto_O
Dzięki za słowa otuchy. Staram się myśleć pozytywnie, oszczędzać się. Jeszcze połowa i już :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

heh @KIKI83 to my z kolei z mezem bardzo sie juz od dawna z tego naszego poukladanego, wygodnego swiata, gdzie synek tez juz jest bardzo samodzielny I nieklopotliwy w ogole, sie cieszylismy I wcale tak chetnie bysmy go nie zmieniali. Ale chec rodzenstwa dla synka zwyciezyla I jestesmy gotowi na wywrocenia swiata do gory nogami chociaz na jakiej pierwsze pol roku ;)

heh @KIKI83 to my z kolei z mezem bardzo sie juz od dawna z tego naszego poukladanego, wygodnego swiata, gdzie synek tez juz jest bardzo samodzielny I nieklopotliwy w ogole, sie cieszylismy I wcale tak chetnie bysmy go nie zmieniali. Ale chec rodzenstwa dla synka zwyciezyla I jestesmy gotowi na wywrocenia swiata do gory nogami chociaz na jakiej pierwsze pol roku ;)

To tak jak my i też bardzo się cieszymy na tą wielką zmianę :)

Ostatnio była mowa o serialach i też odpaliłam…My zaczynamy Homeland! No muszę powiedzieć, że bardzo bardzo wciągnął mnie :)

hej kochane!!!
gratuluję wszystkim wczorajszym wizytującym... no i że znacie już płeć :-D
@julia0903 nie martw się...będzie dobrze...też słyszałam, że kobiety po takim zabiegu
rodzą później nawet po terminie...
@KIKI83 no to mamy połówkowe usg w tym samym dniu :p
@Anula0000 też właśnie wczoraj wylukałam tą ofertę w gazetce lidla ...no i tak jak ktoś pisał są niestety dzikie tłumy ( wiem z doświadczenia bo robimy tam zakupy spożywcze do naszego baru )...dlatego najlepiej isc z mężem pokazać mu w gazetce co się chce i lepiej nie ryzykować w tym tłumie:p aczkolwiek zależy też ile tego rzucą bo czasem jest tak, że na drugi dzień dorzucają towar...

Ja mam w domu 9 - latka więc jak myślę o nocnym wstawaniu to już w ogóle jakiś kosmos mi się wydaje. U mnie podobnie jak u Ciebie @KIKI83 wszystko takie było poukładane, a ja lubię jak coś się dzieje ;). Poza tym, dostrzegłam to, że niestety czas bardzo szybko mija. Mój Młody stał się duży nawet nie wiem kiedy, koledzy stają się ważniejsi niż mama. Zapragnęłam maleństwa jeszcze raz:-D. No i muszę powiedzieć, że ciągłe jęczenie Antka o rodzeństwo też pomogło w podjęciu decyzji.

My chcieliśmy w miarę szybko drugie dziecko, żeby już za jednym razem mieć te nieprzespane noce, pieluchy itp :p
Też bym chciała zapolować na te ubranka w lidlu ale boję się trochę tych tłumów bo już nie raz widziałam dantejskie sceny :p chyba że wybiorę się po południu, może jeszcze coś zostanie dla mnie

reklama
no właśnie u mnie jest mało wkoło rodziców podwójnych raczej jedno dziecko jest. Ci co mają jeszcze takie maluszki to mówią o drugim a Ci co mają już kilkuletnie dzieci 6 i więcej to mówią że się boją tego powrotu do niemowlaka.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry