reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Hej dziewczyny!

Ja dzis padam... Przyjechałam do rodziców i umylam okna w całym domu i wybrałam firany. Teraz stopy mnie pieką strasznie. W ogóle od jakiegoś czasu mam problem, puchną mi stopy troche wieczorami. Tez może tak macie ??

Ja teściów oficjalnie jeszcze nie mam[emoji5] ale bardzo lubię rodziców mojego chłopaka. Są świetnym małżeństwem i chciałabym abyśmy my kiedyś tak sie zachowywali[emoji7]

Ja termin porodu według miesiączki mam na 20.01 a według usg 13.01. Ginekolog mu ostatnio powiedział, ze na usg nie ma co patrzeć, bo to sie zmienia w zależności od rozwoju dziecka. Raz rośnie wolniej a raz szybciej. Ja sie obawiam tylko, ze moje dziecko bedzie długie. Tatuś ma 1,93 cm.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie niby grudniowko-styczniowka jesten ale moje z @ sie malo co liczy bo mialam bardzo nieregularne miesiaczki wiec u mnie opieraja sie na tego 3.01 ale wszyscy w domu mi mowia ale bedzie fajnie jak urodzisz w grudniu w swieta a mnie to jakos nie bardzo cieszy.

Bridget to beda nas cieli chyba w tym samym momencie bo mnie tez lek mowila ze zaraz po nowym roku melduje sie w szpitalu na cc : ) Ale w sylwestra jeszcze zabalujemy ;)

MartynaM najbardziej dokladna data to ta z usg w pierwszym trymestrze. Data wg OM mowi bardzo niewiele bo oblicza według schematu a mało jest kobiet które zawsze owulują w 14 dniu cyklu ;)

marlena:) nie wdziwie Ci sie, ja tez sie ciesze ze swieta jeszcze spedzimy wszyscy razem na spokojnie, z pysznym jedzeniem : )

uff u mnie dzis pod haslem sprzatania... mecze sie 3 razy szybciej.. jeszcze dwie szafy mi zostaly do uporzadkowania i pas na dzisiaj...

No ja pierwszego urodziłam ponad 6 tygodni szybciej, więc jakby teraz było tak samo, czego baaaaaardzo nie chcę, to bym już w listopadzie była ponownie mamą. Więc nie ma co planować :;) U mnie w szpitalu pytali imię (na stole bo miała cc) i później się zwracali po imieniu :) a dziewczynka obok z inkubatora jeszcze nie miała wybranego, a na nazwisko miała Głąb ..
Biedne dziecko.
Mnie tez juz na stole zapytali czy mam imie i od razu do akt wpisali. Na tej karteczce ze szpitala do USC wpisane bylo imie i nazwisko jak maz szedl rejestrowac syna.
Mój synek miał 2620 i 50 cm, urodzony w 39 tygodniu:)
A moj 2390 i 50 cm. W 34tc.
Ja bym bardzo noe chciala urodzic w grudniu termin mam na 9.01-11.01 maz sie smieje zeby bylo po wyplacie:) syn ma 29.12 ur swieta mikolajki to mi urodziny drugiego dziecka niezbyt na reke;) zreszta synek jest taki uczuciowy, ze ciezko by to zniosl jakby mnie nie bylo w swieta lub na jego ur w domu. Przedwczoraj wieczorem nawet plakal i mowil, ze on bedzie za mna tesknil jak bede w szpitalu i czy bede na jego urodzinach. I ze bedzie sie o mnie martwil i kilka innych pytan zadawal z tym zwiazanych, ja sama ledwo lzy powstrzymywalam.

A ja chlopakow moich urodzilam w 37 tygodniu. Jeden wazyl 2830, a drugi 3080... Za to byli krotcy 46 i 48 cm. Neonatolog powiedziala, ze nie mieli juz miejsca rosnac. Ja myslalam, ze pekne

A termin z OM mam na 22 stycznia, a ze wszystkich usg od poczatku, pierwsze w 6 tygodniu mam termin na 12, 13 stycznia, wiec lekarz powiedzial, zeby tego sie trzymac

reklama
Do góry