reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień doberek w to deszczowe popołudnie

Widzę, że do alkoholu w ciąży macie podobne podejście do mojego. Ostatnio mnie zirytowała sytuacja, u mojej "teściowej ", która chciała mnie poczęstować piwem. Mimo, że odmówiłam długo się upierała, a w końcu nalała mi do kieliszka ajerkoniaku, bo wie , że uwielbiam. Co gorsza poparł ja mój W, który powiedział , że przesadzam i że mogłabym wypić za zdrowie maluszka. Brr skoro znają moje zdanie na ten temat, powinni je uszanować i nawet mi nie proponować czegoś takiego :(

@Shaer podziwiam Cię i z jednej strony zazdroszczę tak inteligentnego dziecka, z drugiej współczuję, bo wiem z obserwacji, że wychowanie takiego zdolniachy jest wyjątkowo trudnym zadaniem.

Ale mi dziewczyny zrobiłyście ochotę na zrobienie jakiejś robótki na szydełku. Dawno nie szydelkowalam ;)

reklama
No ja pierwszego urodziłam ponad 6 tygodni szybciej, więc jakby teraz było tak samo, czego baaaaaardzo nie chcę, to bym już w listopadzie była ponownie mamą. Więc nie ma co planować :;) U mnie w szpitalu pytali imię (na stole bo miała cc) i później się zwracali po imieniu :) a dziewczynka obok z inkubatora jeszcze nie miała wybranego, a na nazwisko miała Głąb ..

Cześć dziewczynki:)

Leżę jeszcze w łóżeczku, czytam... A na dole brzucha czuję fikołaski. Czad:p

@idealka moj tata od dawna cierpi na serducho- migotanie komór, niedotlenienie. Niestety nie zmienia to faktu, że boję się strasznie, ze coś mu się stanie.

@Danutka24 Tekst z miarką zabójczy

@HappyBabyMama przecież musimy tyć w ciąży to normalna kolej. W drugim trymestrze powinnismy już mieć pewnie conajmniej 5 +. 2 kg to żadna wielka waga.

Od kilku dni w tzw międzyczasie remontuje naszą sypialnie. Zaczęłam od mebli, maluje na szaro z dodatkiem turkusu. Mam nadzieję, że efekt końcowy wyjdzie fajnie. @Shaer @Danutka24 może robiłyście kiedyś takie okrągłe dywany z bawełnianego sznurka na szydełku. Jakoś nie bardzo wiem jak się za taki dywan zabrać a bardzo mi się podoba. Może macie jakieś sugestie? Koszt gotowego około 250 zł, więc raczej podejmę wyzwanie sama.
Dywanika jeszcze nie robiłam, mam wzory, nawet zaopatrzylam się w grube szydełka, jeszcze muszę kupić sznurek wedliniarski... Marzy mi się bardzo taki dywanik... W sumie robi się podobnie jak serwete, tylko w wersji maxi [emoji6] [emoji4] [emoji7]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
a lekarze nie kazali Ci robić jakiś badań czemu takie małe dziecko? pamiętam że obok mnie leżała dziewczyna urodziła w terminie 2700g córeczka i kazali jej właśnie zrobić jakieś badania że niby dziecko za małe.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry