reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Hej dziewczyny!

Ja dzis padam... Przyjechałam do rodziców i umylam okna w całym domu i wybrałam firany. Teraz stopy mnie pieką strasznie. W ogóle od jakiegoś czasu mam problem, puchną mi stopy troche wieczorami. Tez może tak macie ??

Ja teściów oficjalnie jeszcze nie mam[emoji5] ale bardzo lubię rodziców mojego chłopaka. Są świetnym małżeństwem i chciałabym abyśmy my kiedyś tak sie zachowywali[emoji7]

Ja termin porodu według miesiączki mam na 20.01 a według usg 13.01. Ginekolog mu ostatnio powiedział, ze na usg nie ma co patrzeć, bo to sie zmienia w zależności od rozwoju dziecka. Raz rośnie wolniej a raz szybciej. Ja sie obawiam tylko, ze moje dziecko bedzie długie. Tatuś ma 1,93 cm.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie niby grudniowko-styczniowka jesten ale moje z @ sie malo co liczy bo mialam bardzo nieregularne miesiaczki wiec u mnie opieraja sie na tego 3.01 ale wszyscy w domu mi mowia ale bedzie fajnie jak urodzisz w grudniu w swieta a mnie to jakos nie bardzo cieszy.

Bridget to beda nas cieli chyba w tym samym momencie bo mnie tez lek mowila ze zaraz po nowym roku melduje sie w szpitalu na cc : ) Ale w sylwestra jeszcze zabalujemy ;)

MartynaM najbardziej dokladna data to ta z usg w pierwszym trymestrze. Data wg OM mowi bardzo niewiele bo oblicza według schematu a mało jest kobiet które zawsze owulują w 14 dniu cyklu ;)

marlena:) nie wdziwie Ci sie, ja tez sie ciesze ze swieta jeszcze spedzimy wszyscy razem na spokojnie, z pysznym jedzeniem : )

uff u mnie dzis pod haslem sprzatania... mecze sie 3 razy szybciej.. jeszcze dwie szafy mi zostaly do uporzadkowania i pas na dzisiaj...

No ja pierwszego urodziłam ponad 6 tygodni szybciej, więc jakby teraz było tak samo, czego baaaaaardzo nie chcę, to bym już w listopadzie była ponownie mamą. Więc nie ma co planować :;) U mnie w szpitalu pytali imię (na stole bo miała cc) i później się zwracali po imieniu :) a dziewczynka obok z inkubatora jeszcze nie miała wybranego, a na nazwisko miała Głąb ..
Biedne dziecko.
Mnie tez juz na stole zapytali czy mam imie i od razu do akt wpisali. Na tej karteczce ze szpitala do USC wpisane bylo imie i nazwisko jak maz szedl rejestrowac syna.
Mój synek miał 2620 i 50 cm, urodzony w 39 tygodniu:)
A moj 2390 i 50 cm. W 34tc.
Ja bym bardzo noe chciala urodzic w grudniu termin mam na 9.01-11.01 maz sie smieje zeby bylo po wyplacie:) syn ma 29.12 ur swieta mikolajki to mi urodziny drugiego dziecka niezbyt na reke;) zreszta synek jest taki uczuciowy, ze ciezko by to zniosl jakby mnie nie bylo w swieta lub na jego ur w domu. Przedwczoraj wieczorem nawet plakal i mowil, ze on bedzie za mna tesknil jak bede w szpitalu i czy bede na jego urodzinach. I ze bedzie sie o mnie martwil i kilka innych pytan zadawal z tym zwiazanych, ja sama ledwo lzy powstrzymywalam.

A ja chlopakow moich urodzilam w 37 tygodniu. Jeden wazyl 2830, a drugi 3080... Za to byli krotcy 46 i 48 cm. Neonatolog powiedziala, ze nie mieli juz miejsca rosnac. Ja myslalam, ze pekne

A termin z OM mam na 22 stycznia, a ze wszystkich usg od poczatku, pierwsze w 6 tygodniu mam termin na 12, 13 stycznia, wiec lekarz powiedzial, zeby tego sie trzymac

reklama
Do góry