reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Anula0000 to ładnie ich przetrzymałas jak na ciąża bliźniacza! [emoji3]

Ja słuchajcie urodziłam idealnie w dzien terminu czyli w 40 tyg :) Młody miał 53 cm i ważył 3300 [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja również urodziłam córkę w dzień terminu, ale była malutka 2640 g i 53 cm. Lekarze pytali wtedy tylko czy paliłam papierosy w ciąży - nie paliłam. co się później okazało, mam celiakię, wtedy jeszcze nie miałam jej zdiagnozowanej a osoby z ta chorobą nieleczoną często rodzą dzieciaczki z niska masą urodzeniową....

reklama
Ja urodziłam dwa tyg przed terminem. Synek miał 3880g i 58 cm. Pewnie jakbym urodziła w terminie albo po to miałby conajmniej ze 4kg. Boję się, że drugi maluch będzie większy :/ u mnie data porodu z om i usg wychodzi na 26 stycznia :)

To i ja się dorzucę, Oliwka urodzona 12 dni po terminie 2850g i 52cm
Ale mój ex mąż palił papierosy a ja mam nadciśnienie więc pewnie dlatego.

Mój termin to 23 styczeń (termin na podstawie USG) lub 31 styczeń(wyliczenie z ostatniego dnia okresu). Starsza córka ma 13 lat i trudno było jej zaakceptować fakt że będzie miała braciszka.Z myślą powoli się oswaja... dziś braciszkowi przyniosła misia. Razem z misiem teraz będziemy czekać na malucha. Oby tylko wszystko dobrze było.

Mój termin to 23 styczeń (termin na podstawie USG) lub 31 styczeń(wyliczenie z ostatniego dnia okresu). Starsza córka ma 13 lat i trudno było jej zaakceptować fakt że będzie miała braciszka.Z myślą powoli się oswaja... dziś braciszkowi przyniosła misia. Razem z misiem teraz będziemy czekać na malucha. Oby tylko wszystko dobrze było.

Zu, na pewno jak urodzi sie dzidzia, to córka bedzie w niebo wzięta i bedzie Ci bardzo pomagać :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na to liczę :-) Jej pierwsza reakcja była "o nie!" ... potem długo jeszcze wyrażała swoje niezadowolenie z tego powodu. Im dłużej wie... tym bardziej zmienia podejście. Pomogła wybrać imię, w sklepie wzięła do rąk małe buciki. Ale z tym misiem, mnie zaskoczyła. Dziś już wiem, że będzie dobrze :-)

reklama
Martyna, u mnie wszyscy lekarze i położne zawsze patrzyli tylko na termin z miesiączki. No chyba że jej nie było, tak jak teraz w moim przypadku to jest tylko termin z usg.

Do góry