reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Anula0000 to ładnie ich przetrzymałas jak na ciąża bliźniacza! [emoji3]

Ja słuchajcie urodziłam idealnie w dzien terminu czyli w 40 tyg :) Młody miał 53 cm i ważył 3300 [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja również urodziłam córkę w dzień terminu, ale była malutka 2640 g i 53 cm. Lekarze pytali wtedy tylko czy paliłam papierosy w ciąży - nie paliłam. co się później okazało, mam celiakię, wtedy jeszcze nie miałam jej zdiagnozowanej a osoby z ta chorobą nieleczoną często rodzą dzieciaczki z niska masą urodzeniową....

reklama
Ja urodziłam dwa tyg przed terminem. Synek miał 3880g i 58 cm. Pewnie jakbym urodziła w terminie albo po to miałby conajmniej ze 4kg. Boję się, że drugi maluch będzie większy :/ u mnie data porodu z om i usg wychodzi na 26 stycznia :)

To i ja się dorzucę, Oliwka urodzona 12 dni po terminie 2850g i 52cm
Ale mój ex mąż palił papierosy a ja mam nadciśnienie więc pewnie dlatego.

Mój termin to 23 styczeń (termin na podstawie USG) lub 31 styczeń(wyliczenie z ostatniego dnia okresu). Starsza córka ma 13 lat i trudno było jej zaakceptować fakt że będzie miała braciszka.Z myślą powoli się oswaja... dziś braciszkowi przyniosła misia. Razem z misiem teraz będziemy czekać na malucha. Oby tylko wszystko dobrze było.

Mój termin to 23 styczeń (termin na podstawie USG) lub 31 styczeń(wyliczenie z ostatniego dnia okresu). Starsza córka ma 13 lat i trudno było jej zaakceptować fakt że będzie miała braciszka.Z myślą powoli się oswaja... dziś braciszkowi przyniosła misia. Razem z misiem teraz będziemy czekać na malucha. Oby tylko wszystko dobrze było.

Zu, na pewno jak urodzi sie dzidzia, to córka bedzie w niebo wzięta i bedzie Ci bardzo pomagać :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na to liczę :-) Jej pierwsza reakcja była "o nie!" ... potem długo jeszcze wyrażała swoje niezadowolenie z tego powodu. Im dłużej wie... tym bardziej zmienia podejście. Pomogła wybrać imię, w sklepie wzięła do rąk małe buciki. Ale z tym misiem, mnie zaskoczyła. Dziś już wiem, że będzie dobrze :-)

reklama
Martyna, u mnie wszyscy lekarze i położne zawsze patrzyli tylko na termin z miesiączki. No chyba że jej nie było, tak jak teraz w moim przypadku to jest tylko termin z usg.

Do góry