reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny, mozecie polecic moze jakies fajne artykuly o ciazy, macierzynstwie itp dla facetow, bo moj jakis taki wyalienowany, dziki i nieokrzesany w tych kwestiach... Czuje sie jakbym przebywala z jakims dzikusem z czarnego ladu. Pomyslalam, ze moze jakby cos poczytal na lajcie to moze by sie "okrzesal" nieco... Ktos, cos...?
W tej gazecie m jak mama jest sporo artykulow normalnie napisanych. Mi sie ta gazeta podoba w pierwszej ciazy tez czytalam. Teraz zaczelam czytac drugie dziecko -poradnik przetrwania na razie dobrze sie czyta i autorka ma fajne spostrzeżenia przez przypadek dowiedzialam sie, ze jak w 1 ciazy urodzilo sie wczesniaka to moze wystapic, choc nie musi w drugiej ciazy stan przedrzucawkowy, az zapytam o to swojego gina. Polecam macierzynstwo non fiction. Czeczot. Przeczytane w jeden wieczor ubaw po pachy.

reklama
Ja nie miałam czasu wkręcić się w pracę. Po studiach trochę popracowałam dorywczo, potem ślub, potem praca w Turcji, potem podróż i niespodziewana ciąża. Od wtedy wiedziałam już że nie chcemy zwlekać z drugim dzieckiem więc czeka mnie trochę siedzenia w domu. Ale na razie nie narzekam. Spełniam się jako żona, matka, kucharka i kochanka :p Czasem chodzę w dresach a czasem mam ochotę ubrac kieckę i się umalować. Po urodzeniu Drugiego na pewno rok będe w domu z dziećmi, a potem zobaczę. Myślę o kilku godzinach w tygodniu jako instruktor fitness, żeby się wyrwać z domu. Mam jeszcze czas żeby robić karierę :D
A z 500+ i resztą to, nie chcę się spierać oczywiście, ale generalnie nie popieram idei. To po prostu wygląda tak, że zabierają wszystkim (w wyższych podatkach), a rozdają tym co mają dzieci. Ale ja ogólnie jestem przeciwna dodatkom i podatkom i nfz-om i zusom :) No ale co zrobić. Jak mi zabierają, to swoje odbiorę w 500+ i wszystkim co się da ;)

@idealka a może spróbuj jeść jakieś rzeczy typu superfoods? Chia, spirulina, amarantus, quinoa itp? Wiele z nich można dodać do dań, że nawet ich nie czuć. A mają mnóstwo witamin i minerałów, które na pewno wchłaniają się lepiej niż suplementy.

@HappyBabyMama to plan masz taki jak miałam ja. Tylko że ja firmę rozkręcałam w ciąży, żeby się jeszcze załapać na ciut wyższy macierzyński. A od razu, po macierzyńskim drugie dziecko :)

@MartynaM u nas to samo! po dzisiejszej wizycie myślimy już o trzecim, żeby spróbować dziewczynkę, ale też nie tak szybko. Może 3 lata poczekamy.

@ankamaz świetnie to napisałaś :)

@Marcje bloga na jakiś konkretny temat, jeśli można spytać? Lubię blogi :) Waikiki to taka turecka firma? Bo pamietam że w Turcji obkupiłam się w ciuchy w sklepie o takiej nazwie. Były tanie, a służą do dziś. I ciążowe bluzki ładne widziałam :)

@Anula0000 wydaje mi się że faceci jakoś po swojemu muszą to przeżyć. Mojemu też podsuwałam jakieś książki dla ojców itp ale nic nie ruszył. A teraz jest świetnym tatą. Najlepszym :) <3

Wyrwałam się dziś do lumpka. Oczywiście najwięcej ciuszków kupiłam Adaśkowi, ale i sobie wyhaczyłam kilka fajnych :)

DSC06551.JPG

Załączniki

• DSC06551.JPG
    DSC06551.JPG
    617,8 KB · Wyświetleń: 65
Ja jeszcze nie wiem i dowiem sie dopiero na usg polowkowym 23 wrzesnia.... zwariowac idzie przez tyle czasu... tak mysle ze moze w miedzyczasie wymysle jakas bajeczke o plamieniu i pojade na jakies nieplanowane usg to moze sie dowiem. Przeciez ja jajo zniose.... wszystkie juz cos kupujecie a ja... wszystko biale, kremowe, szare i zolte....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@idealka gratulacje syna!!! U mnie jeszcze nie wiadomo. Fajnie byłoby jakby był chłopiec bylaby kompletna rodzinka :p mój mąż też po cichu liczy na syna. Choć mamy obydwoje przeczucie, że będzie druga córa :D

Ja jeszcze nie wiem i dowiem sie dopiero na usg polowkowym 23 wrzesnia.... zwariowac idzie przez tyle czasu... tak mysle ze moze w miedzyczasie wymysle jakas bajeczke o plamieniu i pojade na jakies nieplanowane usg to moze sie dowiem. Przeciez ja jajo zniose.... wszystkie juz cos kupujecie a ja... wszystko biale, kremowe, szare i zolte....

katem ty pewnie z uk? bo nie pamietam ale wnioskuje po ilosci usg:) ja znam płęć a nic nie kupuje jeszce.także spokojnie masz mnóstwo czau

Jestem na tym samym etapie. Ale może za dwa tygonie coś się dowiem jak do PL pojadę. :D Marzy mi się USG 3D/4D (tylko ceny nie wiem jeszcze jakie) a jak nie to koniec sierpnia.

reklama
Tak ja z uk. Potem po 20tc mam wiecej usg bo w 28, 32 i 36. Ale teraz puki co tragedia.... ja jestem zakupoholiczka. Ja mam okropna potrzebe kupowania. Najchetniej juz bym skompletowala cala wyprawke....

Do góry