reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@Truskaweczka2017 gratuluje! Niezłe uczucie, prawda?

Dziewczyny super, że wizyty udane. Ledwo dzisiaj nadrobiłam. Mam strasznie dużo papierkowej roboty w pracy i wróciłam dzisiaj padnięta. Chyba będę "robiła dzieci" w domu- to było powiedzenie mojej mamy kiedy przynosiła do domu teczki z badaniami dzieci, też była psychologiem:(.Ja zamierzam pracować , oczywiście jak nic nie wypadnie, do połowy października. Cieszę się, bo we wrześniu przechodzę na pełen etat i będzie trochę więcej kasy na macierzyńskim. Na początku października zrobię jeszcze kurs terapi sensomotorycznej i wtedy na l4.
Zamierzam rok siedzieć na macierzyńskim, a później wykorzystać zaległe urlopy. Nie mogę być dłużej na zwolnieniach i urlopach niż rok i 6 miesięcy, bo jestem w trakcie robienia awansu zawodowego i jeżeli przekroczę termin to lipa, wszystko muszę zaczynać od nowa.

Nie wiem co z maluchem po tym roku z kawałkiem. Mój mąż ma nienormowany czas pracy, tata pracuje i jest schorowany, z teściową różnie a teść przeżywa drugą młodość. Żłobki wokoło tylko prywatne i strasznie drogie, a niani się obawiam, poza tym to też kupa kasy. Zobaczymy...

Nasz dzidziuś nie był planowany, ale muszę powiedzieć, że mój M zareagował na wiadomość o nim w zaskakująco pozytywny sposób. Szybciej zaakceptował niż wiadomość o drugim dziecku. Oczywiście jak przy każdej z moich ciąż słyszę, ze to nie choroba itd... Myślę, ze faceci zazdroszczą nam odczuć związanych z ciążą, nie do końca potrafią sobie wyobrazić jak to jest poczuć to dziecko, nawiązać wieź itp, stad często dziwne zachowania, próby bagatelizowania...

A przed pracą udało mi się przerobić 10 kg ogórków i jestem z siebie domna:)

Mój Adam bardzo chciał zostać tatą, ale nie dowierzał jak mu powiedziałam że w ciąży jestem.
Przyznał mi się że jest przerażony. Na początku też słyszałam że ciąża to nie choroba i żebym się ogarnęła ale z czasem (i po małej awanturze) mu się odmieniło. Teraz pomaga jak może i ma mnóstwo cierpliwości i wyrozumiałości dla mnie.
Brakuje mi czasem żeby poczytał albo chociaż posłuchał na temat ciąży ale tak naprawdę jest i tak sto razy lepiej niż mój poprzeni facet więc staram się nie narzekać.

Ja z niezdrowych zachcianek... to mam ochotę na zupkę chińską. o_O ale narazie sobie odpuszczam bo to takie świństwo przecież.

Dziękuje za całą pozytywną energię, przydała mi się. Końcówka dnia dużo lepsza niż poranek. :)

Hej laseczki! Jestem PL wizycie i wszystko wyglada dobrze. Lakarka nie wyglądała na zaszokowaną widząc moje wyniki wiec to jest na plus [emoji4] mam niedokrwistostość i muszę brać żelazo. No i leczyć choróbsko jak lekarz rodzinny bedzie kazał.

Pierwsze, co zobaczyłam, jak włączyła usg to rozkraczone nogi i ptaszka pomiędzy. Na 100 % chłopak ! [emoji324][emoji2][emoji322] moje dziecko, jak powiedziała lekarka, stało na głowie i nawet mój kaszel na niego nie wpłynął, nie chciał zapozowac profilem [emoji6]

Gratuluje pozostałym wizytującym dzisiaj, super wieści [emoji4]

Musimy pózniej zliczyć, jak juz wszystkie będziemy znały płci, ile chłopców a ile dziewczynek! Kto jeszcze nie zna płci?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej laseczki! Jestem PL wizycie i wszystko wyglada dobrze. Lakarka nie wyglądała na zaszokowaną widząc moje wyniki wiec to jest na plus [emoji4] mam niedokrwistostość i muszę brać żelazo. No i leczyć choróbsko jak lekarz rodzinny bedzie kazał.

Pierwsze, co zobaczyłam, jak włączyła usg to rozkraczone nogi i ptaszka pomiędzy. Na 100 % chłopak ! [emoji324][emoji2][emoji322] moje dziecko, jak powiedziała lekarka, stało na głowie i nawet mój kaszel na niego nie wpłynął, nie chciał zapozowac profilem [emoji6]

Musimy pózniej zliczyć, jak juz wszystkie będziemy znały płci, ile chłopców a ile dziewczynek! Kto jeszcze nie zna płci?

Wydaje mi się, że jest zdecydowana przewaga chłopaków, u mnie chłopak, jeszcze za tydzień w czwartek potwierdzi :) kilka dziewczyn jeszcze nie wie

reklama

ja tez synek :) a który to tydzień już u Ciebie?nie wiem czy masz suwaczek bo na tel nie widzę ;) ja też muszę brać żelazo ale się boję ciężkich przeżyć w toalecie.w poprzedniej ciąży też kazali brać ale nie brałam i wyniki i tak się poprawiły.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry