reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@Truskaweczka2017 gratuluje! Niezłe uczucie, prawda?

Dziewczyny super, że wizyty udane. Ledwo dzisiaj nadrobiłam. Mam strasznie dużo papierkowej roboty w pracy i wróciłam dzisiaj padnięta. Chyba będę "robiła dzieci" w domu- to było powiedzenie mojej mamy kiedy przynosiła do domu teczki z badaniami dzieci, też była psychologiem:(.Ja zamierzam pracować , oczywiście jak nic nie wypadnie, do połowy października. Cieszę się, bo we wrześniu przechodzę na pełen etat i będzie trochę więcej kasy na macierzyńskim. Na początku października zrobię jeszcze kurs terapi sensomotorycznej i wtedy na l4.
Zamierzam rok siedzieć na macierzyńskim, a później wykorzystać zaległe urlopy. Nie mogę być dłużej na zwolnieniach i urlopach niż rok i 6 miesięcy, bo jestem w trakcie robienia awansu zawodowego i jeżeli przekroczę termin to lipa, wszystko muszę zaczynać od nowa.

Nie wiem co z maluchem po tym roku z kawałkiem. Mój mąż ma nienormowany czas pracy, tata pracuje i jest schorowany, z teściową różnie a teść przeżywa drugą młodość. Żłobki wokoło tylko prywatne i strasznie drogie, a niani się obawiam, poza tym to też kupa kasy. Zobaczymy...

Nasz dzidziuś nie był planowany, ale muszę powiedzieć, że mój M zareagował na wiadomość o nim w zaskakująco pozytywny sposób. Szybciej zaakceptował niż wiadomość o drugim dziecku. Oczywiście jak przy każdej z moich ciąż słyszę, ze to nie choroba itd... Myślę, ze faceci zazdroszczą nam odczuć związanych z ciążą, nie do końca potrafią sobie wyobrazić jak to jest poczuć to dziecko, nawiązać wieź itp, stad często dziwne zachowania, próby bagatelizowania...

A przed pracą udało mi się przerobić 10 kg ogórków i jestem z siebie domna:)

Mój Adam bardzo chciał zostać tatą, ale nie dowierzał jak mu powiedziałam że w ciąży jestem.
Przyznał mi się że jest przerażony. Na początku też słyszałam że ciąża to nie choroba i żebym się ogarnęła ale z czasem (i po małej awanturze) mu się odmieniło. Teraz pomaga jak może i ma mnóstwo cierpliwości i wyrozumiałości dla mnie.
Brakuje mi czasem żeby poczytał albo chociaż posłuchał na temat ciąży ale tak naprawdę jest i tak sto razy lepiej niż mój poprzeni facet więc staram się nie narzekać.

Ja z niezdrowych zachcianek... to mam ochotę na zupkę chińską. o_O ale narazie sobie odpuszczam bo to takie świństwo przecież.

Dziękuje za całą pozytywną energię, przydała mi się. Końcówka dnia dużo lepsza niż poranek. :)

Hej laseczki! Jestem PL wizycie i wszystko wyglada dobrze. Lakarka nie wyglądała na zaszokowaną widząc moje wyniki wiec to jest na plus [emoji4] mam niedokrwistostość i muszę brać żelazo. No i leczyć choróbsko jak lekarz rodzinny bedzie kazał.

Pierwsze, co zobaczyłam, jak włączyła usg to rozkraczone nogi i ptaszka pomiędzy. Na 100 % chłopak ! [emoji324][emoji2][emoji322] moje dziecko, jak powiedziała lekarka, stało na głowie i nawet mój kaszel na niego nie wpłynął, nie chciał zapozowac profilem [emoji6]

Gratuluje pozostałym wizytującym dzisiaj, super wieści [emoji4]

Musimy pózniej zliczyć, jak juz wszystkie będziemy znały płci, ile chłopców a ile dziewczynek! Kto jeszcze nie zna płci?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej laseczki! Jestem PL wizycie i wszystko wyglada dobrze. Lakarka nie wyglądała na zaszokowaną widząc moje wyniki wiec to jest na plus [emoji4] mam niedokrwistostość i muszę brać żelazo. No i leczyć choróbsko jak lekarz rodzinny bedzie kazał.

Pierwsze, co zobaczyłam, jak włączyła usg to rozkraczone nogi i ptaszka pomiędzy. Na 100 % chłopak ! [emoji324][emoji2][emoji322] moje dziecko, jak powiedziała lekarka, stało na głowie i nawet mój kaszel na niego nie wpłynął, nie chciał zapozowac profilem [emoji6]

Musimy pózniej zliczyć, jak juz wszystkie będziemy znały płci, ile chłopców a ile dziewczynek! Kto jeszcze nie zna płci?

Wydaje mi się, że jest zdecydowana przewaga chłopaków, u mnie chłopak, jeszcze za tydzień w czwartek potwierdzi :) kilka dziewczyn jeszcze nie wie

reklama

ja tez synek :) a który to tydzień już u Ciebie?nie wiem czy masz suwaczek bo na tel nie widzę ;) ja też muszę brać żelazo ale się boję ciężkich przeżyć w toalecie.w poprzedniej ciąży też kazali brać ale nie brałam i wyniki i tak się poprawiły.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry