reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny, mozecie polecic moze jakies fajne artykuly o ciazy, macierzynstwie itp dla facetow, bo moj jakis taki wyalienowany, dziki i nieokrzesany w tych kwestiach... Czuje sie jakbym przebywala z jakims dzikusem z czarnego ladu. Pomyslalam, ze moze jakby cos poczytal na lajcie to moze by sie "okrzesal" nieco... Ktos, cos...?
W tej gazecie m jak mama jest sporo artykulow normalnie napisanych. Mi sie ta gazeta podoba w pierwszej ciazy tez czytalam. Teraz zaczelam czytac drugie dziecko -poradnik przetrwania na razie dobrze sie czyta i autorka ma fajne spostrzeżenia przez przypadek dowiedzialam sie, ze jak w 1 ciazy urodzilo sie wczesniaka to moze wystapic, choc nie musi w drugiej ciazy stan przedrzucawkowy, az zapytam o to swojego gina. Polecam macierzynstwo non fiction. Czeczot. Przeczytane w jeden wieczor ubaw po pachy.

reklama
Ja nie miałam czasu wkręcić się w pracę. Po studiach trochę popracowałam dorywczo, potem ślub, potem praca w Turcji, potem podróż i niespodziewana ciąża. Od wtedy wiedziałam już że nie chcemy zwlekać z drugim dzieckiem więc czeka mnie trochę siedzenia w domu. Ale na razie nie narzekam. Spełniam się jako żona, matka, kucharka i kochanka :p Czasem chodzę w dresach a czasem mam ochotę ubrac kieckę i się umalować. Po urodzeniu Drugiego na pewno rok będe w domu z dziećmi, a potem zobaczę. Myślę o kilku godzinach w tygodniu jako instruktor fitness, żeby się wyrwać z domu. Mam jeszcze czas żeby robić karierę :D
A z 500+ i resztą to, nie chcę się spierać oczywiście, ale generalnie nie popieram idei. To po prostu wygląda tak, że zabierają wszystkim (w wyższych podatkach), a rozdają tym co mają dzieci. Ale ja ogólnie jestem przeciwna dodatkom i podatkom i nfz-om i zusom :) No ale co zrobić. Jak mi zabierają, to swoje odbiorę w 500+ i wszystkim co się da ;)

@idealka a może spróbuj jeść jakieś rzeczy typu superfoods? Chia, spirulina, amarantus, quinoa itp? Wiele z nich można dodać do dań, że nawet ich nie czuć. A mają mnóstwo witamin i minerałów, które na pewno wchłaniają się lepiej niż suplementy.

@HappyBabyMama to plan masz taki jak miałam ja. Tylko że ja firmę rozkręcałam w ciąży, żeby się jeszcze załapać na ciut wyższy macierzyński. A od razu, po macierzyńskim drugie dziecko :)

@MartynaM u nas to samo! po dzisiejszej wizycie myślimy już o trzecim, żeby spróbować dziewczynkę, ale też nie tak szybko. Może 3 lata poczekamy.

@ankamaz świetnie to napisałaś :)

@Marcje bloga na jakiś konkretny temat, jeśli można spytać? Lubię blogi :) Waikiki to taka turecka firma? Bo pamietam że w Turcji obkupiłam się w ciuchy w sklepie o takiej nazwie. Były tanie, a służą do dziś. I ciążowe bluzki ładne widziałam :)

@Anula0000 wydaje mi się że faceci jakoś po swojemu muszą to przeżyć. Mojemu też podsuwałam jakieś książki dla ojców itp ale nic nie ruszył. A teraz jest świetnym tatą. Najlepszym :) <3

Wyrwałam się dziś do lumpka. Oczywiście najwięcej ciuszków kupiłam Adaśkowi, ale i sobie wyhaczyłam kilka fajnych :)

DSC06551.JPG

Załączniki

• DSC06551.JPG
    DSC06551.JPG
    617,8 KB · Wyświetleń: 75
Ja jeszcze nie wiem i dowiem sie dopiero na usg polowkowym 23 wrzesnia.... zwariowac idzie przez tyle czasu... tak mysle ze moze w miedzyczasie wymysle jakas bajeczke o plamieniu i pojade na jakies nieplanowane usg to moze sie dowiem. Przeciez ja jajo zniose.... wszystkie juz cos kupujecie a ja... wszystko biale, kremowe, szare i zolte....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@idealka gratulacje syna!!! U mnie jeszcze nie wiadomo. Fajnie byłoby jakby był chłopiec bylaby kompletna rodzinka :p mój mąż też po cichu liczy na syna. Choć mamy obydwoje przeczucie, że będzie druga córa :D

Ja jeszcze nie wiem i dowiem sie dopiero na usg polowkowym 23 wrzesnia.... zwariowac idzie przez tyle czasu... tak mysle ze moze w miedzyczasie wymysle jakas bajeczke o plamieniu i pojade na jakies nieplanowane usg to moze sie dowiem. Przeciez ja jajo zniose.... wszystkie juz cos kupujecie a ja... wszystko biale, kremowe, szare i zolte....

katem ty pewnie z uk? bo nie pamietam ale wnioskuje po ilosci usg:) ja znam płęć a nic nie kupuje jeszce.także spokojnie masz mnóstwo czau

Jestem na tym samym etapie. Ale może za dwa tygonie coś się dowiem jak do PL pojadę. :D Marzy mi się USG 3D/4D (tylko ceny nie wiem jeszcze jakie) a jak nie to koniec sierpnia.

reklama
Tak ja z uk. Potem po 20tc mam wiecej usg bo w 28, 32 i 36. Ale teraz puki co tragedia.... ja jestem zakupoholiczka. Ja mam okropna potrzebe kupowania. Najchetniej juz bym skompletowala cala wyprawke....

Do góry