Ja nie miałam czasu wkręcić się w pracę. Po studiach trochę popracowałam dorywczo, potem ślub, potem praca w Turcji, potem podróż i niespodziewana ciąża. Od wtedy wiedziałam już że nie chcemy zwlekać z drugim dzieckiem więc czeka mnie trochę siedzenia w domu. Ale na razie nie narzekam. Spełniam się jako żona, matka, kucharka i kochanka
Czasem chodzę w dresach a czasem mam ochotę ubrac kieckę i się umalować. Po urodzeniu Drugiego na pewno rok będe w domu z dziećmi, a potem zobaczę. Myślę o kilku godzinach w tygodniu jako instruktor fitness, żeby się wyrwać z domu. Mam jeszcze czas żeby robić karierę
A z 500+ i resztą to, nie chcę się spierać oczywiście, ale generalnie nie popieram idei. To po prostu wygląda tak, że zabierają wszystkim (w wyższych podatkach), a rozdają tym co mają dzieci. Ale ja ogólnie jestem przeciwna dodatkom i podatkom i nfz-om i zusom
No ale co zrobić. Jak mi zabierają, to swoje odbiorę w 500+ i wszystkim co się da
@idealka a może spróbuj jeść jakieś rzeczy typu superfoods? Chia, spirulina, amarantus, quinoa itp? Wiele z nich można dodać do dań, że nawet ich nie czuć. A mają mnóstwo witamin i minerałów, które na pewno wchłaniają się lepiej niż suplementy.
@HappyBabyMama to plan masz taki jak miałam ja. Tylko że ja firmę rozkręcałam w ciąży, żeby się jeszcze załapać na ciut wyższy macierzyński. A od razu, po macierzyńskim drugie dziecko
@MartynaM u nas to samo! po dzisiejszej wizycie myślimy już o trzecim, żeby spróbować dziewczynkę, ale też nie tak szybko. Może 3 lata poczekamy.
@ankamaz świetnie to napisałaś
@Marcje bloga na jakiś konkretny temat, jeśli można spytać? Lubię blogi
Waikiki to taka turecka firma? Bo pamietam że w Turcji obkupiłam się w ciuchy w sklepie o takiej nazwie. Były tanie, a służą do dziś. I ciążowe bluzki ładne widziałam
@Anula0000 wydaje mi się że faceci jakoś po swojemu muszą to przeżyć. Mojemu też podsuwałam jakieś książki dla ojców itp ale nic nie ruszył. A teraz jest świetnym tatą. Najlepszym
<3
Wyrwałam się dziś do lumpka. Oczywiście najwięcej ciuszków kupiłam Adaśkowi, ale i sobie wyhaczyłam kilka fajnych