reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Moze poprostu jest przerazony. Mial ciebie, odchowane dzieciaki a tu takie malenstwo.... napewno sie cieszy a z drugiej strony pewnie boi aie ze mose wam sie cos stac, mysli pewnie ze musi teraz o was podwojnie dbac, moze boi sie ze nie da rady sobie z malym dzieckiem? Mysle ze powinniscie szczerze pogadac. Moj maz tak mial jak test zrobilam tym razem. Z synem sie cieszyl a teraz byl przerazony czy wszystko bedzie tym razem ok i czy da rade na nas zapracowac.... od razu tysiace mysli....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
No niby rozmawiamy duzo, ale caly czas mi sie wydaje, ze on jest jakis taki wycofany...Chyba po czesci masz racje, ze jest troche przerazony, czy podola ze wszystkim, chyba poprostu probuje stawac sie pomalu odpowiedzialny... Szkoda, ze staje sie takim sztywniakiem...

reklama
Moj maz jest oszczedny w takich uczuciach. Ale jak teraz zaszlam w ciaze, ronilam test w pracy i plakalam w ubikacji. Co tu duzo mowic, nie planowalismy drugiegi dziecka. Ani ja ani on (choc mama wrazenie ze on bardziej) chvielismy dac igorowi wszystko co mozliwe, zwlaszcza ze mamy z nim troche problemow ale kochamy go bardzo i caly swiat chcielismy mu dac. Ale do rzeczy... Ja plakalam z rozpaczy, firma zaczela sie rozkrecac, ja wyszlam z pieluch i pach (nawet ni wiem kiedy) ale maz byl bardzo szczesliwy. Byl i jest. Ja to widze choc ktos z boku moze pomyslec ze niezly buc z mojego meza jest w kazdym razie bardzo mnie zaskoczyl ze sie tak ucieszyl. A potem przez 2 tygodnie chorowal bo nie byl ze mna na pierwszym usg nie mogl sobie darowac ze to moja przyjaciolkla widziala pierwsza nasze dziecko. Ale akurat przelozyli mi wizyte a on mial wazne spotkanie w terenie i nie mogl go odwolac .

Dziewczyny widze ze macie jakas aplikacje do tegi forum. To sie sciaga jakos i juz? Bo ciezko mi.z telefonu tak przez przegladarke wlazic. Moze tez lepiej sie piszę czy cos? Sorry za literowki ale jakos nie moge opanowac mojego telefonu

Mój chłopak tez sie cieszy bardzo... Na początku cieszył sie nawet bardziej ode mnie... Ja byłam przerażona i jak zrobiłam test, to sie rozpłakałam... Nie wiedziałam jak to bedzie. Zawsze marzyłam najpierw o pięknym ślubie a pózniej dziecko. Jak wyciągnął w końcu co mi jest, to powiedziałam mu o ciąży i rozpłakał sie[emoji7] cieszył sie bardziej ode mnie, uśmiech nie schodził mu z twarzy, aż mięśnie twarzy go bolały. Chciał już sie wszystkich chwalić.. Teraz nadal taki jest, daje mi bardzo dużo wsparcia, pociesza jak mam momenty zwątpienia i przerażenia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny widze ze macie jakas aplikacje do tegi forum. To sie sciaga jakos i juz? Bo ciezko mi.z telefonu tak przez przegladarke wlazic. Moze tez lepiej sie piszę czy cos? Sorry za literowki ale jakos nie moge opanowac mojego telefonu
Wpisz w sklep play babyboom i ci wyskoczy apka

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@Truskaweczka2017 super! swietne uczucie : )

moj sie interesuje, dotyka brzuch od poczatku i mowi do niego ; ) koniecznie chcial byc na gen usg i pewnie na polowkowe tez bedzie chcial isc. choc nigdy nie bedzie tak blisko ciazy zaden facet chocby nie wiem co, bo to my iles razy dziennie czujemy ze w ciazy jestesmy, bo cos sie dzieje, bo sie martwimy itd

reklama
K
Ankamaz jasne że innaczej moje panny to już duże a ja jeszcze młoda mam 32 lata w listopadzie ,wczesnie urodziłam jak miałam 19 lat Wiktorie .A teraz sobie przypomnę nocki nieprzespane.Ale za jakiś czas moje panny będą mieć swoje sprawy i niebędą chcieli z rodzicami jezdzić ale będziemy jeszcze mieć małego albo małą i nie będziemy sami.
Ja też planuje mieć w dalszej przyszłości trzecie dziecię :) mam 28lat i tak za 7lat :) zawsze chciałam trójkę
To mnie dziewczyny pocieszacie.. Ja mam 26 lat i na początku w ogóle sie dziwnie czułam z ciąża, ze jeszcze za młoda jest itp. Teraz sie bardzo cieszę i czekam z niecierpliwoscią. Wszyscy znajomi, który maja dzieci mówią, ze czeka nas najlepszy czas:)

Jeśli chodzi o urlop macierzyński, to tez planuje siedzieć rok, jeśli mam takie prawi, to czemu z niego nie skorzystać. Chciałabym bardzo rozkręcić bloga. Obecnie jeszcze pracuje, i zamierzam pracować do końca września/ połowy października ale od października to już z domu jak cos. Skoro moge pracować po 4h dziennie, to nie opłaca mi sie siedzieć na l4 bo tak będe niższe wynagrodzenie, bo to średnia jest brana z ostatniego roku. A, ze podwyżkę dostałam w maju, to chce żeby sie wypłata podniosła na macierzyński [emoji5]
Jeśli chodzi o zasiłki, 509 plus czy 1000 zł, to fajna inicjatywa, która ogólnie popieram, ale jako pracująca czuje sie troche pokrzywdzona. Uważam, ze wszyscy, nawet kobiety pracujące zarabiające przeciętna krajowa powinny dostawać również dodatek.

Dzis byłam na zakupach i kupiłam troche ciążowych ciuszków. Kiedyś któraz z Was poleciła LC WAIKIKI , bardzo dobre ceny maja. Kupiłam spodnie ciążowe z guma za 66zl... Jakiś średnia, ale na kilka mcu wystarczy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Muszę wyczaic ten sklep, pierwsze o nim słyszę! A na gwałt potrzebuje spodni ciążowych! W weekend muszę jechać do większej galerii, czyli 100km gdzie jest c&a, bo też dziewczyny polecaly
@katem86 to masz super. Mojemu wystarcza tylko informacja czy ze mna i z dzieckiem wszystko ok i to byloby na tyle... Wkurza mnie to...
U mnie tez tak było w pierwszej ciąży, na ani jednym usg nie był, ile ja przeplakalam.. On tego nie czuł, nie widział, ale jak się urodził to świata poza synem nie widzi i teraz przy drugiej ciąży sam domaga się żeby iść na usg, wita się x brzuszkiem, w ogóle inaczej

Do góry