To mnie dziewczyny pocieszacie.. Ja mam 26 lat i na początku w ogóle sie dziwnie czułam z ciąża, ze jeszcze za młoda jest itp. Teraz sie bardzo cieszę i czekam z niecierpliwoscią. Wszyscy znajomi, który maja dzieci mówią, ze czeka nas najlepszy czas
Jeśli chodzi o urlop macierzyński, to tez planuje siedzieć rok, jeśli mam takie prawi, to czemu z niego nie skorzystać. Chciałabym bardzo rozkręcić bloga. Obecnie jeszcze pracuje, i zamierzam pracować do końca września/ połowy października ale od października to już z domu jak cos. Skoro moge pracować po 4h dziennie, to nie opłaca mi sie siedzieć na l4 bo tak będe niższe wynagrodzenie, bo to średnia jest brana z ostatniego roku. A, ze podwyżkę dostałam w maju, to chce żeby sie wypłata podniosła na macierzyński [emoji5]
Jeśli chodzi o zasiłki, 509 plus czy 1000 zł, to fajna inicjatywa, która ogólnie popieram, ale jako pracująca czuje sie troche pokrzywdzona. Uważam, ze wszyscy, nawet kobiety pracujące zarabiające przeciętna krajowa powinny dostawać również dodatek.
Dzis byłam na zakupach i kupiłam troche ciążowych ciuszków. Kiedyś któraz z Was poleciła LC WAIKIKI , bardzo dobre ceny maja. Kupiłam spodnie ciążowe z guma za 66zl... Jakiś średnia, ale na kilka mcu wystarczy
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom