reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Marlena u nas w sumie to tak, ze mamy firmę i oboje w niej pracujemy jesli ja nie pracuje to pacuje maż albo oboje, ale wiekszych pieniedzy nie ma jak pracujemy oboje w jednym czasie. Zajmujemy sie projektowaniem ogrodów. Taka prace moge wykonywac w domu bez koniecznosci przesiadywania w biurze.

reklama
A ja dzis kupiłam 40kilo ogórków 20 na kiszenie a 20 na sałatki .Kładę na ostro z musztardą i sałatke z pietruszką marchewką i cebulką mniam.Dzis tylko sałatkowe pokroiłam i zalałam w zalewie bo muszą postać z 10 godzin jutro biorę sie do roboty.Miałam niekłaś w tym roku ale kupiłam małe po 1.5 a sałatkowe po 0.70 groszy wiec zaszalałam i kupiłam.
Witam nową mamusię .
W srodę mam wizyte na 8 rano wie nie mogę się doczekac może poznam płeć było bu super.
Co do szkoły rodzenia to się nie wybieram będę mieć cc wiem już jak i co ,a wy idziecie do szkoły jak i tak wiecie że bedzię cc?
Ja osobiście nieraz lubię sie pochwalić na fb nie którymi wydarzeniami ,osiągnięcia moich córek osiągnięcia sportowe zakończenie roku szkolnego z wysoką srednią czy nagrody w konkursach plastycznych.Ale wkur... mnie jak niektórzy piszą o wszystkim.
Co do ciąży to mieszkam tak blisko szkoły że jak jedna osoba sie dowiedziała to i reszta wie ,męża brat i bratowa robią w szkole wiec wszyscy wiedzą. Ja pracowałam jakiś czas temu w szkole na zastępstwie,jestem w radzie rodziców i dośćdużo sie udzielam w szkole , wiec mnie wszyscy kojarzą A co mi tam niech wiedzą .
ALE SIE ROZPISAŁA SZOK.

Askl25 a jaką masz datę ostatniej @? Ja 3 kwietnia
emoji4.png
ja tez nie bardzo kumam liczenia tygodni. USG zawsze wskazuje mi nieco starszą ciążę. Najpierw termin miałam na 10 stycznia, teraz 4 .. Zobaczymy, jak sytuacja bedzie się rozwijała
emoji4.png
26marzec

Ja na fb tez dziele sie niektorymi wydarzeniami, nie wyobrażam sobie mając cała rodzine w pl każdemu z osobna wysyłać zdjecie, czy pisać np o jakims super wyrażeniu ze szkoły dla córki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie mam fb nawet i chyba miec nie będę. Jakoś nie bardzo mi potrzebne. Z reszta do tej pory nie miałam nawet czasu na siadanie przed komputerem.
Akurat nanosze ostatnie poprawki na projekt dla klienta który ma byc jutro pokazany i jednym okiem zerkam na forum. Fajna zabawa.

Ja ostatnia miesiaczkę miałam 29 marca.

Nutka ja ostatnio zakisiłam 20 słoików ogórków, zrobiłam 15 słoików sałatki z ogórków i papryki i z 15 słoików leczo. Aktualnie czekam na cukinie i bede robiła w curry (pyszne)
Odstresowuje się przy garach i uwielbiam robić weki. Na szczescie wszystko zwykle zjadamy (mój maż to straszny łasuch jest)
Kiedyś dawno temu mielismy pomysł zeby otworzyć restauracje w Krakowie, ale na szczescie nam przeszło, ciezko jest karmić ludzi.

KolorowaMama ja także czuje ruchy nieregularnie (dość długo bo pierwsze bąbelki koło 14 tygodnia) i do tej pory czasem cały dzien nic. Ale ja dużo sie ruszam, jestem aktywna bardzo i mysle, ze po prostu przy tym moim schylaniu itp po prostu nie czuje.

A pytanie jeszcze. Uprawiacie sporty jakieś?
Ja uwielbiam biegać, zrezygnowałam z tego, ale dalej chodze na basen i siłownie.

reklama
Do góry