reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Marlena u nas w sumie to tak, ze mamy firmę i oboje w niej pracujemy jesli ja nie pracuje to pacuje maż albo oboje, ale wiekszych pieniedzy nie ma jak pracujemy oboje w jednym czasie. Zajmujemy sie projektowaniem ogrodów. Taka prace moge wykonywac w domu bez koniecznosci przesiadywania w biurze.

reklama
A ja dzis kupiłam 40kilo ogórków 20 na kiszenie a 20 na sałatki .Kładę na ostro z musztardą i sałatke z pietruszką marchewką i cebulką mniam.Dzis tylko sałatkowe pokroiłam i zalałam w zalewie bo muszą postać z 10 godzin jutro biorę sie do roboty.Miałam niekłaś w tym roku ale kupiłam małe po 1.5 a sałatkowe po 0.70 groszy wiec zaszalałam i kupiłam.
Witam nową mamusię .
W srodę mam wizyte na 8 rano wie nie mogę się doczekac może poznam płeć było bu super.
Co do szkoły rodzenia to się nie wybieram będę mieć cc wiem już jak i co ,a wy idziecie do szkoły jak i tak wiecie że bedzię cc?
Ja osobiście nieraz lubię sie pochwalić na fb nie którymi wydarzeniami ,osiągnięcia moich córek osiągnięcia sportowe zakończenie roku szkolnego z wysoką srednią czy nagrody w konkursach plastycznych.Ale wkur... mnie jak niektórzy piszą o wszystkim.
Co do ciąży to mieszkam tak blisko szkoły że jak jedna osoba sie dowiedziała to i reszta wie ,męża brat i bratowa robią w szkole wiec wszyscy wiedzą. Ja pracowałam jakiś czas temu w szkole na zastępstwie,jestem w radzie rodziców i dośćdużo sie udzielam w szkole , wiec mnie wszyscy kojarzą A co mi tam niech wiedzą .
ALE SIE ROZPISAŁA SZOK.

Askl25 a jaką masz datę ostatniej @? Ja 3 kwietnia
emoji4.png
ja tez nie bardzo kumam liczenia tygodni. USG zawsze wskazuje mi nieco starszą ciążę. Najpierw termin miałam na 10 stycznia, teraz 4 .. Zobaczymy, jak sytuacja bedzie się rozwijała
emoji4.png
26marzec

Ja na fb tez dziele sie niektorymi wydarzeniami, nie wyobrażam sobie mając cała rodzine w pl każdemu z osobna wysyłać zdjecie, czy pisać np o jakims super wyrażeniu ze szkoły dla córki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie mam fb nawet i chyba miec nie będę. Jakoś nie bardzo mi potrzebne. Z reszta do tej pory nie miałam nawet czasu na siadanie przed komputerem.
Akurat nanosze ostatnie poprawki na projekt dla klienta który ma byc jutro pokazany i jednym okiem zerkam na forum. Fajna zabawa.

Ja ostatnia miesiaczkę miałam 29 marca.

Nutka ja ostatnio zakisiłam 20 słoików ogórków, zrobiłam 15 słoików sałatki z ogórków i papryki i z 15 słoików leczo. Aktualnie czekam na cukinie i bede robiła w curry (pyszne)
Odstresowuje się przy garach i uwielbiam robić weki. Na szczescie wszystko zwykle zjadamy (mój maż to straszny łasuch jest)
Kiedyś dawno temu mielismy pomysł zeby otworzyć restauracje w Krakowie, ale na szczescie nam przeszło, ciezko jest karmić ludzi.

KolorowaMama ja także czuje ruchy nieregularnie (dość długo bo pierwsze bąbelki koło 14 tygodnia) i do tej pory czasem cały dzien nic. Ale ja dużo sie ruszam, jestem aktywna bardzo i mysle, ze po prostu przy tym moim schylaniu itp po prostu nie czuje.

A pytanie jeszcze. Uprawiacie sporty jakieś?
Ja uwielbiam biegać, zrezygnowałam z tego, ale dalej chodze na basen i siłownie.

reklama
Do góry