reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Danutka pięknie dzieła :)

Niezapominajka ja niestety zrezygnowałam z ukochanych rolek :( z uwagi na krwiaka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A nie, jesli coś sie dzieje to nawet dobrze. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Masz krwiaka w macicy?
Moja kolezanka miała. Urodziła córeczke w terminie. Z tym ze miała nakaz leżenia niemal cała ciążę :(

reklama
@kolorowaMama poprosimy zdjecie z metamorfozy! ja sie nigdy nie odwazylam na tak drastyczna zmiane, choc nie powiem chetnie bym poeksperymentowala i np zrobila sobie platyna ;) ale moje cieniutkie wlosy by chyba tego juz nie wytrzymaly
@niezapominajkaa ja tez pracuje ciagle normalnie, ale tez lubie swoja prace, kazdego dnia czuje ze sie rozwijam (choc czesto sie nie chce wstac rano ;) ). jesli tylko bede chciala to od wrzesnia pewnie bede pracowac wiekszosc czasu z domu, wiec wtedy niewygoda z dojazdami i oszczednosc czasu, no i mozliwosc polozenia sie na chwile w ciagu dnia. a zwolnienie planuje dopiero pod koniec pazdziernika, wiec zostana mi tylko (albo az) dwa miesiace lenistwa przed porodem ;)
A co do sportu to ja niestety z braku czasu robie tylko joge dla kobiet w ciazy albo zwykle rozciaganie
@Danutka24 sliczny kocyk!

Co do ruchow maluszka to wczoraj jak sie polozylam to tak mnie bolala laewa pachwina (a lezalam wlasnie na lewej str) wiec przewrocilam sie na prawy bok, maluszek sie od razu przemiescil i ulga.

Idealka, ja skończyłam szkołe jakoś 2 miesiące przed i trochę wyleciało mi z głowy. Może nie główne rzeczy, ale konsekwencje indukcji i podania sztucznej oksytocyny itd. Ale mi jakoś też termin lepiej pasował. Bo następna sesja kończyła się przed moim porodem. Ja chodziłam do szkoły prowadzonej przez doule a nie przyszpitalną. Była dużo bliżej mojego domu. A na oglądanie sal szpitalnych umówiłam się z położną w szpitalu. U nas była taka możliwość. Dopytalam się wtedy o standardy szpitalne itd (kontakt ciało-ciało, nacinanie itd).

witam nowe styczniowki!

Danutka
Cuda! Jestem zachwycona. Mi wczoraj sie takikrolis urodzil (zdjecie slabe niestety)

Załączniki

• 20160731_183118.jpg
    20160731_183118.jpg
    994,1 KB · Wyświetleń: 84
witam nowe styczniowki!

Danutka
Cuda! Jestem zachwycona. Mi wczoraj sie takikrolis urodzil (zdjecie slabe niestety)
Łał:-) śliczne! Ja nie mam odwagi brać się za maskotki... Wyższa szkoła jazdy ;-)
Dzięki za pochwały, wydaje mi się,że każda z Was by umiała, tylko trzeba cierpliwości.

Ja miałam ciężki wieczór, dziecko uderzyło mnie z całej siły w złości... Ehh... Ciężki los z trzylatkiem mam czasem...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Betina ja tez mam słane włosy ( choć teraz w ciazy sie wzmocniły) dlatego farbowałam z użyciem olaplex poczytaj o tym :)

Olaplex jest mega :) po ciazy dzięki niemu odwaze się spełnić swoje małe marzenie o brązowych włosach :)
1470074981158.jpg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470074981158.jpg
    1470074981158.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 282
reklama
Cześć kochane! Oj faktycznie cieżko sie tutaj na nadrabia po jednym dniu Nieobecnosci.
U mnie dzis pracownicy dzień. Z pracy co prawda wyszłam o 15, ale dużo rzeczy na mieście do załatwienia.

Danutka, Shaer świetna robota! Macie dziewczyny talent bez dwóch zdań! Robicie może cos na zamówienia ? Jestem fanka handmade[emoji7]

Co do szkoły rodzenia, to ja tez planuje sie zapisac przy szpitalu, żeby wlasnie poznać oddział, sale i położne. Dodatkowo chce jeszcze położna wziąć przeć porodem. Czekam na moja pierwsza dzidzie i jestem zielona, już sie stresuje tym wszystkim, ale liczę ba to, ze jak sie urodzi, to obudzi sie we mnie instynkt i będe wiedziała co robić...

Witaj Niezapominajka, super, ze dołączyłas;) piszesz,ze masz bugaboo. Tez mi sie bardzo podoba, jednak jest strasznie niski;( a mój kochany ma 193 cm wzrosty i byłby dla niego za niski. Ja dzis byłam pierwszy raz oglądać wózki i spodobał mi sie Cybex priam, ale cena odstrasza troche..

Zazdrosne Wam tych ruchów, u mnie połowa 16 tygodnia i jeszcze nic nie czuje, a tak na to czekam. Codziennie wieczorem leżę na plecach i oddycham miarowo ale nic...

Do góry