reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

no własnie ja mam mieć synka więc podobno powinnam mieć spiczastapiłeczke a na dziewczynkę jest taki rozlany szeroki. :)
ja w pierwszej ciąży z synem miałam brzuch dookoła :D przytyłam duuuużo a brzuch wielki nie był, bo właśnie był po szerokości :)

Powodzenia na wizytach ! Trzymam kciuki ;)

Mimemi ja mam drzwi otwarte do starej pracy dzis rozmawiałam z dyrektorem umowa o prace i 3tys podstawy na rękę a maz myśle nie bedzie miał problemu ze znalezieniem pracy.

Ela mój maz mowi, ze gdzie ja tam on ale sie boi, ze w pl nie damy rady, a ja żyłam w pl sama z dzieckiem płaciłam 700 zł za przedszkole i żyło mi sie lepiej niz tutaj, nie chce tu byc.

Malina super wieści ;) :*

Betina ja przejdę na wcześniejszy macierzyński w 28 tyg i chce zajechać na macierzyńskim tak jak zrobiła moja znajoma, urlop macierzyński należy Ci sie bez względu gdzie bedziesz to jest wypracowane

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak dla mnie warunki do pracy PL masz super !! u mnie w miasteczku to 1500 jest luksusem :)

My po wczasach, szyyyybko minęło, ale zaraz znowu wypad do Zakopanego , chodź tutaj jazda z moim 2,5 latkie 6 godz nad morze to koszmar po prostu, a w góry mamy przy dobrych wiatrach z 10 godz. , chodź ostatnio koleżanka wracała z Krakowa do nas 13 godz. ;) więc przeraża mnie to póki co

U mnie nie minęły 2 tygodnie od wizyty a znowu mnie jakieś lęki biorą, a obiecałam sobie, że po tej wizycie będę już tylko się cieszyć ! Szkoda, że jeszcze ruchów nie czuję, ale u mnie to 15 tydzień i ja przy sobie jestem, więc pewnie jeszcze poczekać :)

reklama
kolorowa a masz pomysl jak rozwiazac sytuacje z ubezp zebys mogla bez problem bezplatnie w pl urodzic?
nie orientuje sie czy jesli dostajesz pieniadze z macierzynskiego w uk to czy mozesz sie w pl zarejestrowac jako bezrobotna zeby dostac ubezp.. Ale pewnie jakos da sie to rozwiazac.
Ja po macierzynskim tutaj tez wracam ale to pewnie dopiero bedzie jakos kolo przyszlych wakacji.

Betina możesz rodzic w pl oczywiscie, ze tak i zostaje to pokryte z Uk szpital w pl wystawia ravhinrkni przedkłada sie go tutaj, tak rodziła moja znajoma kilka mc temu, bede sie z nia kontaktować i napisze Ci jak to wygoda dokładnie

No wlasnie tylko ja nie mam tak jak Wy piszecie pieknego brzuszka wystakacego, tylko u mnie po bokach widac:/ a majac 180 cm boje sie ze bede wwygladala jak babochlop.... mam nadzieje ze to chwilowe zalamanie, a jak tylko poczuje ruchy albo brzuch bedzie bardziej ciazowy a nie "obzarty" to minie ten nastroj.czuje sie podle , jak widze usg to o wszystkim zapominam ale wczoraj zobaczylam sie na zdjeciu I doznalam szoku :(
Ej, jak Ty taka wysoka, to i maluch będzie miał miejsca sporo. Mój synek, przy moich 168cm, przez ostatnich 6 tyg zadomowił się dupeczką pod moimi żebrami i nie miał możliwość fikać dużo. Mało miał ruchu i obrastał tylko w tłuszczyk ;-)

Martyna, kciuki za drogę.
Mnie czeka za kilka dni pierwsza dłuższa droga z moim. .....

Przewijak miałam założony na łóżeczku. Dla kręgosłupa lepiej korzystać na wysokości niż się schylać.

Marcje, to położna środowiskowa ma wspierać kobiety przed porodem. Nieraz można mieć przez to szkołę rodzenia w ramach NFZ.
Ja zgłosiłam deklarację do położnej już po porodzie, więc nie korzystałam z takiej opcji.

Dziewczyny nie martwcie się kilogramami bo wszystko ukryjemy pod płaszczykami i swetrami na jesieni i w zimie a na wiosnę będziemy już laski:cool2:
A chłopy w domu to nie zobaczą aż takiej różnicy bo przecież nie utyjemy nagle nie wiadomo jak tylko tydzień po tygodniu po troszkę i dla nich też szoku nie będzie :laugh2:
HappyBabyMama w Chorwacji było bardzo fajnie,piękny kraj ale wakacje z szalonym 3 latkiem to jednak bardzo aktywny urlop a nie leżenie plackiem na plaży także to mnie zmęczylo trochę.w domu synek jest bardziej do opanowania ;-) ;)Boje się jak my ogarniemy dwójkę dzieci jak się już urodzi drugie.
Martyna wiem co czujesz,ja jechałam z 3 latkiem 10 godzin w aucie i myślałam że oszaleje bo ciągle chciał się wypinać z fotelika i musieliśmy robić przerwy non stop także podróż trwała dwa dni z przerwą na spanie:errr:

Jechałam kiedyś z dwójką 21 h bez postoju na nocleg. Dzieciaki dały radę, ale tylko dzięki bajkom na podróżnym DVD. Pamietam, że dziękowaliśmy Bogu za taki genialny wynalazek;)

Truskaweczka kciuki zaciskam
Ja teraz jechałam 4h z 3.5 latka było co sekundę " kiedy bedziemy" maaasakra i w ostateczności juz włączyłam bajki na iPada to był ratunek dla nas

Dziewczyny na szczescie wszystko w porzadku na usg[emoji4] pytali tez czy chce test Pappa i się zgodziłam i czekam na wyniki okolo 2 tygodni.
A to zdjęcie mojego maluszka[emoji173]️
1469458463-flql0y.jpeg

reklama
Do góry