reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

no własnie ja mam mieć synka więc podobno powinnam mieć spiczastapiłeczke a na dziewczynkę jest taki rozlany szeroki. :)
Nie wiem ile w tym prawdy. Z oliwka brzuch miałam maly, cociaz talie stracilam I nie odzyskalam.
A teraz mam przuch jakwtedy w szostym miesiacu a schudlam 5 kilo. Wciaz licze na chlopca.:)

reklama
Ja tez sie rozlalam na.szerokosc a nie w brzuch :/ przeplakalam z tego powodu caly wczorajszy wieczor.....ma.byc chlopak a ja na twarzyy jestem tak spuchnieta ze sama siebie nie poznaje....wiem ze bede.coraz wieksza ale wczoraj do mniee dopiero dotarlo. Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, tylko dajcie znac po, bo Anula o nas zapomniala a.my tu sie martwimy...

truskaweczka kciuki na Twoje dzisiejsze prenatalne, na pewno wszytsko bedzie dobrze!
kolorowa macie juz jakis konkretny plan powrotu? My najprawdopodobniej wracamy za rok. teraz nie chce wracac bo w ciazy nagle zostala bym w polsce z niczym, nawet bez ubezp bo zatrudniona jestetm tutaj. takze kilka miesiecy po porodzie bedziemy planowac przeprowadzke

Trzymam kciuki za badania!

W pierwszej ciazy talie mialam do 7mca! Mialam po prostu od 3/4mca kulke pod biustem. Ponoc na chlopaka brzuch wysoko,bo lubi siedziec pod sercema dziewczyna na kolanach. Ale mysle,ze to zalezy od miesni i budowy.
Przed porodem mialam grube rece,nogi, boki i giga brzuszysko. Ale jakos nie bylo dramatu.
Przy drugiej ciazy zaczelam z otluszczonym brzuszkiem i lekkimi boczkami i poki co wygaldam lepiej niz przed ciaza (bo duzo schudlam) tylko przeraza mnie ze znow mi kilogramy zostana...

Teraz gdyby jie to ze brzuch mi nieco odstajenie odczulabym wcale,ze jestem w ciazy. Z synem od razu zrobily mi sie piekna cera ,mocne paznokcie i wlosy jak z reklamy - geste,bujne i szybko rosnace.
Teraz to tylko od czasu do czasu pokrzywka mi wyjdzie...

Madziulka nie lam sie. Bedziesz duza ale to chwilowe :) a potem szczescie zostanie z Toba na cale zycie. To naprawde nie jest wielka cena

@Truskaweczka2017 trzymam mocno kciukasy za dzisiejsze badania

Ja mam do odbioru w środę wyniki krwi z badań genetycznych, ale szczerze mówiąc wcale na nie jakoś specjalnie nie czekam, teraz mam oczekiwanie na wyniki NIFTY, a te ponoć najpóźniej 1.08 mam otrzymać

Co do wyprawki i tego że nic nie mam, to różnica między moimi dziećmi to będzie 21 lat (!!!), więc u mnie tez pustki z wyprawki poprzedniego dziecka, ale mam dwie bliskie koleżanki, które rodziły w maju, więc na pewno przynajmniej z ciuszkami pomogą :)

Co do brzuszka, to powoli zaczynam się zaokrąglać ciążowo- ja raczej należę do tych bardziej okrągłych na co dzień, więc długo u mnie to była ciąża spożywcza, ale teraz już coś tam kiełkuje.... :) Będę mamą ! Yupi :)

No wlasnie tylko ja nie mam tak jak Wy piszecie pieknego brzuszka wystakacego, tylko u mnie po bokach widac:/ a majac 180 cm boje sie ze bede wwygladala jak babochlop.... mam nadzieje ze to chwilowe zalamanie, a jak tylko poczuje ruchy albo brzuch bedzie bardziej ciazowy a nie "obzarty" to minie ten nastroj.czuje sie podle , jak widze usg to o wszystkim zapominam ale wczoraj zobaczylam sie na zdjeciu I doznalam szoku :(

Powodzenia na wizytach ! Trzymam kciuki ;)

Mimemi ja mam drzwi otwarte do starej pracy dzis rozmawiałam z dyrektorem umowa o prace i 3tys podstawy na rękę a maz myśle nie bedzie miał problemu ze znalezieniem pracy.

Ela mój maz mowi, ze gdzie ja tam on ale sie boi, ze w pl nie damy rady, a ja żyłam w pl sama z dzieckiem płaciłam 700 zł za przedszkole i żyło mi sie lepiej niz tutaj, nie chce tu byc.

Malina super wieści ;) :*

Betina ja przejdę na wcześniejszy macierzyński w 28 tyg i chce zajechać na macierzyńskim tak jak zrobiła moja znajoma, urlop macierzyński należy Ci sie bez względu gdzie bedziesz to jest wypracowane

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Witam się ponownie, jakoś w maju pisałam troszkę z Wami, ale praca, długie dojazdy i 2-letni synek w domu spowodowały, że jednak czasu brakowało :( Podczytywałam Was jedynie… Teraz jestem już w domu, więc czasu pod dostatkiem. Mój termin to 15 stycznia. Dotychczasowe badania wszystkie w normie :) No i według pani doktor "są widoki na dziewczynkę", ale to potwierdzi się na najbliższej wizycie w piątek. Bardzo by mnie ucieszyła ta wiadomość, już mi po głowie chodzą te śliczniusie opaski z kwiatami dla dziewczynek i różowe sukieneczki ;) Co do wyprawki to jeszcze nie planuję zakupów, ale jak potwierdzi się płeć to chyba nie wrócę bez jakiejś drobnostki ;)
Życzę Wam wszystkim miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Do góry