reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ela2016 kciuki za wizyte;)

Malina mozesz napisac jakie ryzyko wyszlo?
Gratuluje[emoji4] teraz troche spokoju bedzie!

Ryzyko wynikające z wieku dla Zespołu Downa 1:230
Mój wynik 1:1800

Ryzyko wynikające z wieku dla Edwardsa 1:2000
Mój wynik 1:10000

Nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia Zespołu Patau.

Madziulka napewno będziesz pięknie wyglądać. Wysokie dziewczyny mają to szczęście, że brzusio chowa się dłużej i zazwyczaj jest zgrabniejszy. Pomyśl sobie jak wyglądać będę ja, 155 cm i giga brzuch. Jak kula.

Kolorowa, dobrze, że masz beck up w Polsce i superowego męża, który rozumie twoje potrzeby.

Powodzenia dla wszystkich wizytujących

reklama
A mi sie śniło ze dostałam okresu i tez byłam przerażona, ale dzis nawet takie drobne koszmarki mi sie śniły na szczescie bi bałam sie tej nocy sama w domu - jeszcze dwie uh.
Oliwka no ja mieszkam kilo galerii mokotow na Mokotowie a bardziej Służewiu koło tzw mordoru he he. A ty? Moze uda nam sie kiedys umowic.
Dziewczyny dzieki za wszystkie rady tak wam sie pozalilam w dołku ale oczywiscie wiem ze mozna mnostwo rzeczy robic i staram sie je robić tylko jak mam gorszy dzien to nic mi sie nie chce i siedze i narzekam i wyolbrzymiam i marudzę;).
Ja wyprawkę zacznę kupować po 6 M-cu na razie mam zero rzeczy a musze wszystko kupic.
Wczoraj miałam stresa i od razu bolał mnie brzuch kurde. Ale juz M bezpieczny na miejscu wiec dzisiaj relaksik, a w sumie to buszowanie po meblowych bo musze w końcu mieszkanie dokończyć do stycznia.
Britget jak było w Chorwacji? Odpoczęłas?
Truskaweczka trzymam kciuki ale bedzie dobrze na pewno:) jesteśmy z tobą:)
Trzymam tez kciuki za wynik pappa.
To miłego dnia. Udanych wizyt gości, przeprowadzek, odpoczynku i pracy:)
To masz dzis co robic, wiec nie jest tak zle:) ja mieszkam na Grochowie przy petli Goclawek. Jak czujesz sie samotna to pisz. Moge podac Ci swoj numer kom. Jesli chcesz.

Ja tez bede rozgladac sie za chusta. Wszelkie rady przyjme:)

Kciuki za dzisiejsze wizyty:)

KolorowaMama super ze masz taka mozliwosc pracy w Polsce;) to motywuje do powrotu;)

Malina to piekne wyniki!!!!!

No niestety jem normalnie tak jak przed ciaza a waga non stop do przodu leci! Jestem tym sfustrowana...ale godzic sie niebede...
Ja jak tyje to idzie w brzuch i boczki wiec ja fajnej sylwetki w ciazy niemialam:/

gratuluję wyników i trzymam kciuki za dzisiejsze :) my właśnie jedziemy na wakacje i mój roczniak non stop placze i krzyczy co chwila postój. zaraz oszaleje... właśnie sobie wyobrazilam że za rok dwójka tak będzie krzyczeć...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A u nas się sprawdził i laktator i przewijak :) przewijak był w użyciu non stop dopóki młody się nie nauczył siadać.

Maryqska, fajnie z tą pracą :) chustę polecam tkaną, ze splotem skośko-krzyżowym, raczej cienką, bawełnianą, ewentualnie z jakąś domieszką. Ja pewnie kupię Little Frog lub Lenny Lamb. Z tą pierwszą elastyczną to niekoniecznie. Możesz od początku używać tkanej :) ja w zimie będę nosić po domu, trzeba przyzwyczaić malucha i siebie od początku, bo po kilku miesiącach już może być trudno :) Aha i ponoć dobrze jest się spotkać z doradcą na początku, żeby się dobrze nauczyć. Ja dużo nosiłam Adasia, ale teraz zamierzam się spotkać z doradcą, bo to nieduże pieniądze, a chciałabym wiązać dobrze.

Hej dziewczyny, ale tutaj produkujecie od rana:) ciekawa jestem tych chust i chętnie tez więcej dowiem .
Czoperka, co to za doradca i gdzie go znaleźć ?

A propo doradcy, jaki macie stosunek do pomocy położnej przed porodem już? Jakoś po 20 tyg przysługuje na NFZ podobno pomoc położnej aż do porodu i jeszcze po, korzysta któraś z Was z tej pomocy ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

MartynaM o kurde wspolczuje przeprawy! Ale to niepowiedziane ze kolejne dziecko bedzie tak sie buntowac[emoji4]

Marcje wiesz co mi siw wydaje ze opieka nad ciezarna jest od 12 tc przynajmniej widzialam kiedys kartke u nas w przychodni ...
Wiesz ze zapomnialam ze taka pomoc jest mozliwa.
No trzeba pomyslec za jakis czas o poloznej

Ale u nas dzis parno..ale pochmurno ciekawe czy jakas burza sie pojawi!

Hej dziewczyny, ale tutaj produkujecie od rana:) ciekawa jestem tych chust i chętnie tez więcej dowiem .

A propo doradcy, jaki macie stosunek do pomocy położnej przed porodem już? Jakoś po 20 tyg przysługuje na NFZ podobno pomoc położnej aż do porodu i jeszcze po, korzysta któraś z Was z tej pomocy ?

ja pierwsze słyszę o takiej możliwości, ale przed orodem to ja nie otrzebuje. Po porodzie jak najbardziej.

reklama

Teraz sa nowe standardy, jak ja rodzilam 5 lat temu byla tylko szkola rodzenia, a teraz wlasnie od 20tc na kazdej wizycie do lekarza polozna bedzie prowadzic taka mini szkole rodzenia i takie tam.

Moj syn przed chwila na placu zabaw rozcial sobie brode, wiec juz wrocilismy do domu. Ale ledwo tam siedzialam bylo tak duszno.

Do góry