reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
:rolleyes:

A u nas w Wawce dzisiaj cieplej i nawet sloneczko zaszczycilo nas swoja obecnoscia Zastanawiam sie dziewczyny w czym bede chodzic w zimie, pod koniec ciazy( chodzi mi o to czy w cokolwiek sie w ogole zmirszcze) Z chlopcami urodzilam pod koniec sierpnia i mialam dwie dyzurne sukienki:rolleyes:
ja rodziłam w marcu, w zime , w sumie już od jesieni,miałam płaszczyk z ciuchów ciążowy, lekki , ale na koniec ciąży z wielkim brzuchem i jeszcze wielki gruby płaszcz to odpada;p poszukaj na allegro używane ciążowe,jeśli takie preferujesz. Ja jak nie moglam na ciucholandach znaleźć ciążowych spodni to na allegro szukałam, ale mi też dużo poszło ich bo w udach przecierałam ;p

@askl25 myślałam, że tylko ja nie chudnę ;p ale mnie to nawet mdłości raczej nie ruszają ;p

@kolorowaMama współczuję pogody, u nas póki co słoneczko, ostatnie 2 tygodnie padało i człowiek dostawał pierdzielca normalnie, a co mówić taka pogoda prawie ciągle :| Przesyłam nasze słoneczko :)

Ja co jakiś czas sprawdzam pogodę nad morzem i wiecie co, co wchodzę to zmienia się na lepszą w następnym tygodniu :D Może jednak strój który kupiłam się przyda :D

Ja też mam problem z piciem, w ogóle nie mam takiej potrzeby, teraz o dziwo mam często chęć na zwykłą czarną herbatę ;p W pierwszej ciąży strasznie też mnie lekarz ganiał za te nie picie, sprawdzał zawsze język ;p ale ja nie mam problemów z jedzeniem

Część dziewczyny :) Ja dzisiaj wybieram sie na koncert :) U nas w Katowicach to nawet 2 dzisiaj są :) Mam w czym wybierać :) Ale to dopiero po pracy :)

U mnie zimno jest ale dzisiaj jak na razie nie pada i oby się utrzymało :)

Miłego wczasowania stycznióweczki :*

ja rodziłam w marcu, w zime , w sumie już od jesieni,miałam płaszczyk z ciuchów ciążowy, lekki , ale na koniec ciąży z wielkim brzuchem i jeszcze wielki gruby płaszcz to odpada;p poszukaj na allegro używane ciążowe,jeśli takie preferujesz. Ja jak nie moglam na ciucholandach znaleźć ciążowych spodni to na allegro szukałam, ale mi też dużo poszło ich bo w udach przecierałam ;p

@askl25 myślałam, że tylko ja nie chudnę ;p ale mnie to nawet mdłości raczej nie ruszają ;p

@kolorowaMama współczuję pogody, u nas póki co słoneczko, ostatnie 2 tygodnie padało i człowiek dostawał pierdzielca normalnie, a co mówić taka pogoda prawie ciągle :| Przesyłam nasze słoneczko :)

Ja co jakiś czas sprawdzam pogodę nad morzem i wiecie co, co wchodzę to zmienia się na lepszą w następnym tygodniu :D Może jednak strój który kupiłam się przyda :D

Ja też mam problem z piciem, w ogóle nie mam takiej potrzeby, teraz o dziwo mam często chęć na zwykłą czarną herbatę ;p W pierwszej ciąży strasznie też mnie lekarz ganiał za te nie picie, sprawdzał zawsze język ;p ale ja nie mam problemów z jedzeniem
a ja przesunelam weekend nad morzem z 23 na 29 bo uznałam że si w tydzień nie wypogodzi ;)

też teraz pokochalam czarna herbatę :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

HappyBabyMama ja wczoraj byłam u fryziera a kciuki trzymam będziesz ładnie wyglądać w nowej fryzurce.
Ja narazie o zimie nie myślę jeszcze lato mamy chłodnew tym tygodniu ale lato.Gratulacje udanych wizyt a my byle do poniedziałku a jak na złość tak sie ten czas wlecze A Ja mam już 14 TYDZIĘŃ

Cześć dziewczyny! Wracam do was po miesiącu nieobecności. Starałam się Was poczytywac, ale odpisywać nie dawałam rady. Padałam ze zmęczenia. Dzieciaki w domu, ciągłe śmiganie na rehabilitację z córką ( a mamy ponad 50 km w jedną stronę )i ogrom pracy w ogrodzie i na gospodarstwie wykańczały mnie totalnie. Ale już jestem :) mężasty wziął chlopaczka do pomocy i mam trochę spokojniej. Czuję się dobrze, nic mnie nie boli, tylko waga ciągle w dół :( już 4 i pół kilo na minusie. Jem dużo mniej niż przed ciążą, bo niewiele mi przez gardło przechodzi.
Z dzidzią wszystko ok. 7.07 miałam usg U mojej pani doktor i widziała siuraczka. Dzień później miałam genetyczne i doktor nie był pewny. Według kości po której się rozpoznaje dziewczynka, ale na jego oko coś za długa cewka moczowa jak na dziewczynkę. Następna wizyta 28.07 więc zobaczymy czy pani doktor znowu wypatrzy.
Gratuluję wizyt i życzę udanych urlopów

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

Maryqska, udanej podróży i wypoczynku.

Marlena, nie przejmuj się mocno lekarką tylko kombinuj pod jaką postacią przyjąć płyny - zupy, owoce, koktajle. Moja gin nigdy nie mówiła o odwodnieniu. Może Twoja ma fioła na tym punkcie. Chociaż, nie piszę żebyś zupełnie jej wskazówki olała. Poprostu próbuj co Ci będzie smakowało. Płyny to nie tylko woda. Mi ostatnio podchodzi sok jabłkowy tłoczony (ten w 4-5 litrowych pudłach), może i Ciebie natchnie.
Bo szczerze mówiąc to ja też za dużo nie piję. W pracy zapominam :-( A wiem, ze to ważne, żeby przyjmować dużo płynów.

Kamisia, super fotka.
Ja poprzednio startowałam od 61,5 i wylądowałam 16 kg więcej. Ale na końcu miałam straszne obrzęki nóg.
Teraz startowałam z 56,5 mniej więcej i zaczyna mi waga regularnie rosnąć. Teraz mam prawie 60 kg.

Dziewczyny, ostatnio dorwalam fajne witaminy Feminovit plus DHA firmy alvum, calkiem fajny sklad i bardzo dobra cena... Co Wy na to?

Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zazdraszczam, że już co niektóre znają płeć :rolleyes:
Marlenka ciężka sprawa z tobą. Wiem jak ciężko jeść i pić jak tu nie wchodzi :no2: dziewczyny podsunely sporo fajnych pomysłów. Metodą prób dojdZiesz co ci odpowiada.
A ja muszę podzielić się z wami mega newsem... Okazało się że moja wspolniczka, z którą prowadzę lokal gastronomiczny też jest w ciąży... 7 tydzień :biggrin2: trochę nam to dezorganizuje plan który był ustalony po tym jak ja zaszłam w ciążę... No ale nowe pomysły już są, lokal będzie funkcjonował pod naszym nadzorem :-) :) damy radę..
Dziewczyny wczoraj weszłam z ciekawości do nowego sklepu, gdzie nazwa nawet była mi obca a mianowicie LC Waikiki... Jest tam wszystko od noworodka do dla dorosłego... I okazało się, że mają też dział ciążowy :biggrin2: fajne ubrania w przystepnych cenach... Kupiłam bluzkę plus spodnie za 119zl razem. Jest dużo wyprzedaŻy też. Można kupić przecenione spodnie za już za 50zl.

reklama
Siedzę u fryzjera trzymajcie kciuki żebym nie wyszła zielona ani pomarańczowa :)
Pare dni temu farbowalam I wyszlo dobrze, u Ciebie tez bedzie dobrze.

U mnie z dniem dzisiejszym prawie 6kg na minusie I dwa rozmiary ciuchow w dol.
Do tego piersi jak flaczki I zaczynaja mi rosnac wloski na dekolcie i brzuchu, nie wiem czy sie smiac czy plakac.

Zyc a e udanego slonecznego weekendu.
Dzis w nocy na tydzien przylatuje moja mama, a potem zabiera oliwke do polski, bedzie ciekawie.

Do góry