reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
@kamisia1101 , ale śliczna jestes
@marlena:) Rozumiem Cię ze słodzonymi rzeczami, doprowadzają mój układ trawienny do szału.
Któraś z dziewczyn podpowiedziała rozwodnione kisiele u mnie jest to jedna z niewielu rzeczy które mi wchodzą, a woda wyłącznie filtrowana.
Mleko bardzo dobrze nawadnia jeśli możesz je pić, jeśli nie lubisz samej wody to woda z miodem (jak możesz) albo zalewasz zimną wodą truskawki świeże i masz wodę truskawkową, to samo możesz zrobić ze świeżą miętą, melissą i innymi świeżymi owocami (bez cukru, tylko dodatek smakowy)
Jeśli możesz jeść owoce. To możesz np zmiksować je z sokiem owocowym z kartonu
np sok jabłkowy albo grejpfruitowy zmiksowany z malinami i brzoskwiniami, (pycha) i cukru nie trzeba dodawać.
Co do picia to nie musisz pić więcej niż pół szklanki na raz. Wtedy nie będziesz musiała się zmuszać tak bardzo.
Mój dietetyk powiedział tak że szklanka albo chociaż pół płynu rano po wstaniu i wieczorem. Do tego Albo szklanka płynu przed każdym posiłkiem albo pół szklanki przed i pół szklanki po. W ten sposób nie muszisz na raz wypijać dużo.
Do tego jem rozwodnione kaszki dziecięce. Też zawsze to więcej płynu.
Co do ciał ketonowych to u mnie powiedział lekarz że to od odwodnienia, pierwsze słyszę o głodzeniu
@kolorowaMama Dobry tekst z tym porodem
@marlena:) Rozumiem Cię ze słodzonymi rzeczami, doprowadzają mój układ trawienny do szału.
Któraś z dziewczyn podpowiedziała rozwodnione kisiele u mnie jest to jedna z niewielu rzeczy które mi wchodzą, a woda wyłącznie filtrowana.
Mleko bardzo dobrze nawadnia jeśli możesz je pić, jeśli nie lubisz samej wody to woda z miodem (jak możesz) albo zalewasz zimną wodą truskawki świeże i masz wodę truskawkową, to samo możesz zrobić ze świeżą miętą, melissą i innymi świeżymi owocami (bez cukru, tylko dodatek smakowy)
Jeśli możesz jeść owoce. To możesz np zmiksować je z sokiem owocowym z kartonu
np sok jabłkowy albo grejpfruitowy zmiksowany z malinami i brzoskwiniami, (pycha) i cukru nie trzeba dodawać.
Co do picia to nie musisz pić więcej niż pół szklanki na raz. Wtedy nie będziesz musiała się zmuszać tak bardzo.
Mój dietetyk powiedział tak że szklanka albo chociaż pół płynu rano po wstaniu i wieczorem. Do tego Albo szklanka płynu przed każdym posiłkiem albo pół szklanki przed i pół szklanki po. W ten sposób nie muszisz na raz wypijać dużo.
Do tego jem rozwodnione kaszki dziecięce. Też zawsze to więcej płynu.
Co do ciał ketonowych to u mnie powiedział lekarz że to od odwodnienia, pierwsze słyszę o głodzeniu
@kolorowaMama Dobry tekst z tym porodem
maryqska
Fanka BB :)
Kamisia to był brzuchol nie piłeczka
Mam koleżanki wysokie i One sa szczupłe do tego i te maja dopiero cudne piłeczki a przy tym szczupłe sa
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mam koleżanki wysokie i One sa szczupłe do tego i te maja dopiero cudne piłeczki a przy tym szczupłe sa
Oj b
Oj biedna tywiem ze na sile jest cos ciężko robicpij bardzo malymi lyczkami a jak najczęściej.dasz rade!trzymaj sie!Gratulacje udanych wizyt :* Zazdroszcze płci
Ja tez już po wizycie kochane Z dzidzia wszystko okey Tak ślicznie była ułożona ze az mi sie plakac chciało .. Nie ruszało sie bo chyba spało
Co do płci niestety nie wiem w dalszym ciągu poniewaz moja lekarka stwierdzila ze ma za slaby sprzet a nie bedzie sie bawic zgadywanki wiec musze czekac do 10 sierpnia Strasznie ubolewam tak chcialam juz wiedziec.
Co do moich badan to juz duzo gorzej badania krwi mi spadły sa gorsze niz były ostatnio.
I wlasnie problem który miałam z odwodnieniem nie zniknął tylko sie pogorszył. Na 3 stadium odwodnienia ( jak to lekrz nazwała sa 3 plusy) ja mam 2 ... Wiec nie jest za dobrze .. kazała mi bardzo duzo pic ale ja nie umiem .. az sie dzisiaj poplakalam u niej ze nie potrafię wiecej juz pic
Ja mam wlas
Ja mam właśnie tak samo ciągle mi się chce pic i takie usta mam wysuszone,wiec pije i ciągle w wc siedzę,jyz czasami to mnie denerwuje bo trzeba bez przerwy lataćMarlena pij pij. ...musisz się zmuszać. A jakieś elektrolity możesz? Np litorsal albo orsalit? Nie chce cie straszyć ale jak tak dalej to pod kroplowkami wyladujesz a to niepotrzebny stres. Trzymam kciuki.
U mnie z piciem odwrotnie mnie non stop suszy a już najbardziej w nocy. Co wstanie na siku to szklanka wody.a że wstaje 3 4 razy to limit trzeba uzupełnić
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Łatwo powiedzieć jak nic nie można przełknąć.współczujemoże popróbuj różności może cis Ci podpasuje,no nie wiem może jakiś sok owocowy albo warzywny, albo gazowana wodaTo samo jej powiedzialam. To pow musi Pani sie zmuszac bo tak dalej nie moze byc
Piękny brzusio
A dziewczyny odnośnie jeszcze picia wody.w poprzedniej ciąży spotkałam sie z opinia pewnej kobietki która była tez w ciąży ze jednak za dużo wody jak sie pije to tez nie dobrze bo wtedy wypłukuje "dobre rzeczy"z organizmu.co myślicie?ja zawsze myślałam ze im więcej mineralnej tym lepiej
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Obie wersje są prawdziwe.A dziewczyny odnośnie jeszcze picia wody.w poprzedniej ciąży spotkałam sie z opinia pewnej kobietki która była tez w ciąży ze jednak za dużo wody jak sie pije to tez nie dobrze bo wtedy wypłukuje "dobre rzeczy"z organizmu.co myślicie?ja zawsze myślałam ze im więcej mineralnej tym lepiej
Jeśli wypijesz za dużo wody naraz (np litr albo więcej duszkiem), to przeleci przez twój organizm i wyczyści nerki i nic z tego nie skorzystasz i podobno wtedy również "Przepłukuje" organizm.
Jeśli będziesz piła po trochu to nic sobie nie wypłuczesz.
reklama
kolorowaMama
Fanka BB :)
Dobrze, ze piszesz aniay bo ja stosowałam system nadrabiania jak wypiłam mało to sie zmuszalam i np litr duszkiem :/
Spokojnej nocy styczniowki [emoji5][emoji5][emoji5]
Spokojnej nocy styczniowki [emoji5][emoji5][emoji5]