reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry stycznioweczki :)
Wszystkim gratuluje udanych wizyt!
Jeśli chodzi o brak apetyt, niestety nie wypowiem sie, bo mi brak apetytu nie doskwiera. Od początku ciąży jem normalnie. Co do problemów z piciem wody, to proponuje wlasnie dodawać do wody owoce sezonowe., których teraz nie brakuje np. Borówki amerykańskie, maliny, mięta, cytryna jest bez cukru i na prawdę przepyszne :)
Ja ostatnio cały czas pije herbaty, z piciem tez nie miałam nigdy problemów około 2l piłam przed ciąża i teraz staram sie to utrzymywać.
Dużo z Was pisze, ze pije gazowana wodę, kiedyś słyszałam, bąbelki dzidzie męczą ? Czy to tylko po słodkich gazowanych ?

U nas tez sie dzis wypogodzilo, wszystkim stycznioweczkom, które wybierają sie na urlop, życzę udanego wypoczynku:) ja odliczam czas do września, bo wtedy lecę na Sycylię:)

Miłego dnia kochane!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zazdraszczam, że już co niektóre znają płeć :rolleyes:
Marlenka ciężka sprawa z tobą. Wiem jak ciężko jeść i pić jak tu nie wchodzi :no2: dziewczyny podsunely sporo fajnych pomysłów. Metodą prób dojdZiesz co ci odpowiada.
A ja muszę podzielić się z wami mega newsem... Okazało się że moja wspolniczka, z którą prowadzę lokal gastronomiczny też jest w ciąży... 7 tydzień :biggrin2: trochę nam to dezorganizuje plan który był ustalony po tym jak ja zaszłam w ciążę... No ale nowe pomysły już są, lokal będzie funkcjonował pod naszym nadzorem :-) :) damy radę..
Dziewczyny wczoraj weszłam z ciekawości do nowego sklepu, gdzie nazwa nawet była mi obca a mianowicie LC Waikiki... Jest tam wszystko od noworodka do dla dorosłego... I okazało się, że mają też dział ciążowy :biggrin2: fajne ubrania w przystepnych cenach... Kupiłam bluzkę plus spodnie za 119zl razem. Jest dużo wyprzedaŻy też. Można kupić przecenione spodnie za już za 50zl.
To nie wiedzialas ze ciaza zarazliwa jest? :laugh2:
starsza kolezanka mi kiedyś powiedziala ze jak chce sie zajść w ciaze to trzeba z ciezarnymi przebywac, pozniej gdzies doczytalam ze organizm "wyczuwa" inna samice w ciazy I zaklada ze jest bezpiecznie I mozna sie rozmnazac.
Ile w tym prawdy to nie wiem ale cos w tym jest

Czesc dziewczyny :-) ja tez po wczorajszej wizycie przynosze dobre wiesci. Dzieciatko ma ponad 11 cm I doktor pokazywal prącie :p malutkie bo malutkie ale jest, dwoch lek tak twierdzi wiec zaczynamy muslec nad imieniem....na razie padlo na Julek :-) zobaczymy jak.dlugo ale dalam mezowi wybor, oby nie jakies udziwnione. Maz.byl ze mna na.usg I byl zachwycony widokiem :-) ale zdjecie kiepskie mamy.bo synek ustawil.sie tylem I nie chcial sie obrocic wiec juz go nie meczylismy, maz.stwierdzil ze strzelil focha jakk mama czasem :-) dzieki za kciuki.

Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zazdraszczam, że już co niektóre znają płeć :rolleyes:
Marlenka ciężka sprawa z tobą. Wiem jak ciężko jeść i pić jak tu nie wchodzi :no2: dziewczyny podsunely sporo fajnych pomysłów. Metodą prób dojdZiesz co ci odpowiada.
A ja muszę podzielić się z wami mega newsem... Okazało się że moja wspolniczka, z którą prowadzę lokal gastronomiczny też jest w ciąży... 7 tydzień :biggrin2: trochę nam to dezorganizuje plan który był ustalony po tym jak ja zaszłam w ciążę... No ale nowe pomysły już są, lokal będzie funkcjonował pod naszym nadzorem :-) :) damy radę..
Dziewczyny wczoraj weszłam z ciekawości do nowego sklepu, gdzie nazwa nawet była mi obca a mianowicie LC Waikiki... Jest tam wszystko od noworodka do dla dorosłego... I okazało się, że mają też dział ciążowy :biggrin2: fajne ubrania w przystepnych cenach... Kupiłam bluzkę plus spodnie za 119zl razem. Jest dużo wyprzedaŻy też. Można kupić przecenione spodnie za już za 50zl.
Mi ciazata kolezanka powiedziala o tym sklepie. W wawie jest on w M1 tylko. Ponoc wlasnie bardzo fajne ciuchy mają.
To nie wiedzialas ze ciaza zarazliwa jest? :laugh2:
starsza kolezanka mi kiedyś powiedziala ze jak chce sie zajść w ciaze to trzeba z ciezarnymi przebywac, pozniej gdzies doczytalam ze organizm "wyczuwa" inna samice w ciazy I zaklada ze jest bezpiecznie I mozna sie rozmnazac.
Ile w tym prawdy to nie wiem ale cos w tym jest
Haha ja slyszalam ze jak dziewczyna nie jest w ciazy i poglaszcze brzuch ciezarnej to potem juz bedzie w ciazy :) ale to takie tam zabobony
Mi tez obilo się o uszy ze gazowane meczy malucha, ale nie wiem czy to prawda. W każdym bądź razie staram się unikac bąbelkow
Tak patrzac to w sumie wszystko szkodzi. Wiadomo trzeba z umiarem.

Ej farbowałam włosy farba bez amoniaku i nie pokryło odrostów Aaa. Jest lepiej niż buło ale do perfekcji daleko. Madziulka gratuluje! Super wieści. 11 cm to kawał bobasa :)

Ja piję tyle wody na ile mam ochotę. Jak są upały to staram się pamiętać, żeby pić częściej. Lubię wodę z miętą i cytryną, świeże soki z owoców i koktajle. Wodę lekko gazowaną tez bardzo lubię. Poza tym herbatki owocowe lub zieloną.

Co do ciążowych ciuchów to w ja sezonie jesienno - zimowym lubiłam legginsy ciążowe. Takie cieplutkie, wygodne, tanio na allegro można kupić. Miałam trzy kolory i do tego swetry oversize i git :)

Kurczę a ja się jakoś nie farbuję w ciąży, Wiem, że niby to nieszkodliwe, ale jakoś w to nie wierzę.

Ankamaz, Martyna, czarna herbata też ma sporo kofeiny więc lepiej nie przesadzać :)
Olivka, dokładnie o tym samym kiedyś pisałam ;)

reklama
Ja wczoraj bylam w szpitalu, jestem wymeczona.
Nie wiem juz czy to nerwy czy cisnienie. Jedyne co mi sie udalo osiagnac to zrobienie EKG.

Do góry