reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Umnie pol na pół chlopiec I dziewczynka.

Kolorowa trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Mnie za to zaczal brzuch ciagnac, wstałam z krzesla I mam wrażenie jakby mi cos ciasnego na brzuch zalozyli.
Najgorzej ze lekow dzis tano zapomnialam wziasc I mam nadzieje ze to nie od tego a do końca pracy jeszcze 4,5 godziny.
Jak bedzie gorzej to racam do domu, miejmy nafzieje ze nie.

reklama
Dziewczyny teściowa moja idzie do lekarza w pl skonsultować ten wyniki jak bedzie trzeba to polecę do pl. A jak nie to spróbuje załatwić mi ta luteinę. Jak nie da jej recepty to Madziulka odezwę sie i bede mega wdzięczna za tabletki :*

Martyna no wlasnie wiem, ze to powinno byc pod kontrola a tu kontrol za 2 mc to jest choreeee

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie krwiak już po tygodniu był trochę mniejszy a po kolejnych dwóch wchłonął się całkowicie :) kolorowa odpoczywaj jak najwięcej i oszczędzaj się. Będzie dobrze :)

Słyszałam o możliwości skorzystania z usług douli, ale szczerze mówiąc szkoda by mi było pieniędzy. Dziecko i tak będzie dużo kosztować.

KokorowaMama
Leki lepiej skonsultuj z lekarzem tak na wszelki wypadek bo jednak kazda z nas jest inna i to co jest dobre dla wiekszosci moze nie byc dobre w pojedynczym przypadku.
Duzo lez, nie denerwuj sie. Nie dzwigaj, odpoczywaj i niestety zero zblizen. Powinno przejsc samo mi w pierwszej ciazy krwiak sie wchlonal ale perypetii z nim mialam i skonczylam na patologii ciazy na Polnej w Poznaniu.

Truskaweczka tylko od 24 czerwca urósł i to sporo ale mam nadzieje, ze sie zacznie wchłaniać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zadzwon najpierw do poloznej, I powiedz ze nie wiesz co robić I ze Ci nie wytlumaczyli ( tak radza dziewczyny z angielskiego forum) najwyrazniej tutejsi lekarze potrafia byc bez serca I to polozna zajmuje sie toba osobiscie tak jak ginekolog w polsce i z jej strony powinnaś dostac najwiecej wsparcia.
Drugie co doczytalam to im pozniej pojawia sie krwiak tym jest mniej niebezpieczny bo dziecko jest coraz wieksze i zmniejsza sie ryzyko straty ciazy.

reklama
Czesc dziewczyny.
Kolorowa mama. Ja tez mialam prawdopodobnie krwiaka i dlatego poltora tygodnia temu mialam ten krwotok i wtedy on sie pewnie oderwal i stad wlasnie to krwawienie. Dostalam 2 razy dziennie 100 luteiny dopochwowo i mialam lezec... Teraz po 10 dniach wczoraj na usg nie bylo po nim ani sladu, ani po odwarstwiajacej sie kosmowce, ktora po nim zostala. A bylo to spore, bo 44mm na 31 mm. Lez, odpoczywaj, nie dzwigaj, nie dopuszczaj do zaparc, zero seksu i powinno byc dobrze. Na pewno bedzie dobrze
A u nas dzisiaj po ulewnej nocy, rano woda wtargnela do pokoju, ktory jest nieco ponizej poziomu ziemi. Moj M z bratem od 5 rano do 6.30 wybierali wode wiadrami, koszmar jakis..
Wszystkim wizytujacym zycze samych dobrych wiesci, a reszcie udanego dnia. Ja sama mam dzisiaj wizyte kontrolna na 17-sta. Buziaki
To wspolczuje, a duze straty macie? Gmina sie interesuje?
Kolorowa a lezysz? Moja kolezanka też miała krwiaka i też się dobrze wszystko skończyło, ale miała mega końską dawkę duphastonu i leżenie 7 tygodni :O W końcu krwiak się wchłonął. Może masz jakoś szansę, żeby Ci ktoś w PL załatwił Luteine lub Duphaston i przesłał? Z tego co mówisz to miałaś w pl mniejszego krwiaka a teraz się powiększył :( Też myślę, że będzie dobrze, ale jednak ja bym chyba powzięła jakieś kroki szybko żeby już leki działały + leżenie.
Na IP w niedziele lekarz powiedział, ze juz nie przepisuje Duphastonu, bo duze ryzyko spodziectwa po nim jest i kazal mi brac luteine 2x100mg

Do góry