reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Shaer gdzie mieszkasz ze lezalas na Polnej?
Co do krwiaka Kolorowej to luteina lub fuphaston nie zaszkodzi a kazdy lekarz w Polsce zapisuje pacjentce.
Ja uwazam ze powinna brac ten lek, niech jej mama sie jeszcze skonsultuje.

reklama
Shaer gdzie mieszkasz ze lezalas na Polnej?
Co do krwiaka Kolorowej to luteina lub fuphaston nie zaszkodzi a kazdy lekarz w Polsce zapisuje pacjentce.
Ja uwazam ze powinna brac ten lek, niech jej mama sie jeszcze skonsultuje.
A ja doczytalam ze jakiekolwiek leki w tym przypadku nic nie zmienia, co najwyzej pacjentka sie uspokaja ze cos dostaje.
Podobno tylko 1-3% krwiakow sprawia problemy I wchlaniaja sie same do 20tego tygodnia I wiele osob nie wie ze je ma o ile nie wyjda na usg albo nie zaczna krwawic.
Odpoczynek I oszczedzanie sie oraz czas sa najlepszym lekarstwem I nie ma co panikowac.

Mieszkam pod Poznaniem.
Na Polnej podawano mi Duphaston, bardzo zle go znioslam.

Ja tez po luteinie zlesie czuje. Odkad ja biore to miewam czeste bole glowy, ktorych nigdy dotad nie miewalam. Dzisiaj mam o 17-stej wizyte... Mam nadzieje, ze jak jest wszystko ok to lekarz mi ja dzisiaj odstawi...

Ja tez po luteinie zlesie czuje. Odkad ja biore to miewam czeste bole glowy, ktorych nigdy dotad nie miewalam. Dzisiaj mam o 17-stej wizyte... Mam nadzieje, ze jak jest wszystko ok to lekarz mi ja dzisiaj odstawi...

Ja przy luteinie mialam bole glowy i migreny z wymiotami, uczucie dezorientacji i nerwowosc ale to i tak bylo nic w porownaniu z tym co sie ze mna dzialo na Dupku. Koniec koncow ordynator kazal odstawic wszystko i lezec. Odstawilam, stalam sie soba na powrot i dolezalam miesiac w domu i sie wchlonelo.
Ale powiem Wam ze myslalam ze oszaleje od tego lezenia.

Ja przy luteinie mialam bole glowy i migreny z wymiotami, uczucie dezorientacji i nerwowosc ale to i tak bylo nic w porownaniu z tym co sie ze mna dzialo na Dupku. Koniec koncow ordynator kazal odstawic wszystko i lezec. Odstawilam, stalam sie soba na powrot i dolezalam miesiac w domu i sie wchlonelo.
Ale powiem Wam ze myslalam ze oszaleje od tego lezenia.

Ja tez myslalam, ze oszaleje. Pocieszylas mnie tym, ze po luteinie tez tak mialas z tymi bolami glowy. Masakra, ja i tak zmniejszylam sobie dawke z 2 razy po 100 na raz 100. W niedziele mialam taka migrene, ze nie bylam w stanie wstac z lozka, bo tak bolala mnie glowa, ze az mi sie slabo robilo...Prawie caly dzien wyjety z zyciorysu...

reklama
Marlena a te bóle głowy konsultowałaś z lekarzem?
Oliwka85 nie strasz mnie z tym spodziectwem bo wlasnie tego sie boje tym bardziej ze nosze chłopca. Ja sobie sama zmniejszyłem dawkę tego duphastonu na jedną w dodatku od piątku do wtorku nie brałam ale wczoraj na wizycie babeczka kazała mi jeszcze jedno opakowanie wziąsc to wezmę ale tez zamiast 2 tabletek wezmę jedna dziennie bo moim zdaniem to trochę na wyrost tym bardziej ze ja sie dobrze czuje.
Kolorowa ja bym wyniki skonsultowała w Polsce i zobaczysz co powie lekarz na własna rękę bym nic nie brała chociaż słyszałam ze w Polsce juz dawno przepisali by duphaston czy luteinę a w Anglii i Holandii tego nie robią. Jesli jednak bedziesz potrzebować któryś z tych leków to powinnaś dostać w aptece bez problemu. Ja dostałam tak dwa opakowania pod rząd. Powiedziałam ze mi sie recepta skończyła a wizytę mam za dwa dni i bez problemu:)
Byłam dzisiaj w galerii i mimo początkowych trudności - mroczków przed oczami, prawie omdlenia i strasznej nie mocy udało mi sie kupic 5 rzeczy tadaaa!:) cieszę sie bo galerie ostatnio sa dla mnie koszmarem. Ale udało sie:)

Do góry