reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Umnie pol na pół chlopiec I dziewczynka.

Kolorowa trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Mnie za to zaczal brzuch ciagnac, wstałam z krzesla I mam wrażenie jakby mi cos ciasnego na brzuch zalozyli.
Najgorzej ze lekow dzis tano zapomnialam wziasc I mam nadzieje ze to nie od tego a do końca pracy jeszcze 4,5 godziny.
Jak bedzie gorzej to racam do domu, miejmy nafzieje ze nie.

reklama
Dziewczyny teściowa moja idzie do lekarza w pl skonsultować ten wyniki jak bedzie trzeba to polecę do pl. A jak nie to spróbuje załatwić mi ta luteinę. Jak nie da jej recepty to Madziulka odezwę sie i bede mega wdzięczna za tabletki :*

Martyna no wlasnie wiem, ze to powinno byc pod kontrola a tu kontrol za 2 mc to jest choreeee

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie krwiak już po tygodniu był trochę mniejszy a po kolejnych dwóch wchłonął się całkowicie :) kolorowa odpoczywaj jak najwięcej i oszczędzaj się. Będzie dobrze :)

Słyszałam o możliwości skorzystania z usług douli, ale szczerze mówiąc szkoda by mi było pieniędzy. Dziecko i tak będzie dużo kosztować.

KokorowaMama
Leki lepiej skonsultuj z lekarzem tak na wszelki wypadek bo jednak kazda z nas jest inna i to co jest dobre dla wiekszosci moze nie byc dobre w pojedynczym przypadku.
Duzo lez, nie denerwuj sie. Nie dzwigaj, odpoczywaj i niestety zero zblizen. Powinno przejsc samo mi w pierwszej ciazy krwiak sie wchlonal ale perypetii z nim mialam i skonczylam na patologii ciazy na Polnej w Poznaniu.

Truskaweczka tylko od 24 czerwca urósł i to sporo ale mam nadzieje, ze sie zacznie wchłaniać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zadzwon najpierw do poloznej, I powiedz ze nie wiesz co robić I ze Ci nie wytlumaczyli ( tak radza dziewczyny z angielskiego forum) najwyrazniej tutejsi lekarze potrafia byc bez serca I to polozna zajmuje sie toba osobiscie tak jak ginekolog w polsce i z jej strony powinnaś dostac najwiecej wsparcia.
Drugie co doczytalam to im pozniej pojawia sie krwiak tym jest mniej niebezpieczny bo dziecko jest coraz wieksze i zmniejsza sie ryzyko straty ciazy.

reklama
Czesc dziewczyny.
Kolorowa mama. Ja tez mialam prawdopodobnie krwiaka i dlatego poltora tygodnia temu mialam ten krwotok i wtedy on sie pewnie oderwal i stad wlasnie to krwawienie. Dostalam 2 razy dziennie 100 luteiny dopochwowo i mialam lezec... Teraz po 10 dniach wczoraj na usg nie bylo po nim ani sladu, ani po odwarstwiajacej sie kosmowce, ktora po nim zostala. A bylo to spore, bo 44mm na 31 mm. Lez, odpoczywaj, nie dzwigaj, nie dopuszczaj do zaparc, zero seksu i powinno byc dobrze. Na pewno bedzie dobrze
A u nas dzisiaj po ulewnej nocy, rano woda wtargnela do pokoju, ktory jest nieco ponizej poziomu ziemi. Moj M z bratem od 5 rano do 6.30 wybierali wode wiadrami, koszmar jakis..
Wszystkim wizytujacym zycze samych dobrych wiesci, a reszcie udanego dnia. Ja sama mam dzisiaj wizyte kontrolna na 17-sta. Buziaki
To wspolczuje, a duze straty macie? Gmina sie interesuje?
Kolorowa a lezysz? Moja kolezanka też miała krwiaka i też się dobrze wszystko skończyło, ale miała mega końską dawkę duphastonu i leżenie 7 tygodni :O W końcu krwiak się wchłonął. Może masz jakoś szansę, żeby Ci ktoś w PL załatwił Luteine lub Duphaston i przesłał? Z tego co mówisz to miałaś w pl mniejszego krwiaka a teraz się powiększył :( Też myślę, że będzie dobrze, ale jednak ja bym chyba powzięła jakieś kroki szybko żeby już leki działały + leżenie.
Na IP w niedziele lekarz powiedział, ze juz nie przepisuje Duphastonu, bo duze ryzyko spodziectwa po nim jest i kazal mi brac luteine 2x100mg

Do góry