reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Wiesz biorac pod uwage czynniki genetyczne pewnie beda dwie kulki i pitus. Ale to bez znaczenia. Byle zdrowe bylo i mniem upierdliwe niz poprzednie

Kolorowa kurcze oszczedzaj się!

@maryqska i @Shaer współczuje dolegliwości i bóli…

@julia0903 Ty masz problemy z zębami a ja od 2 dni mam masakryczny ból dziąsła/polika przy ósemce :( Na razie kupiłam szałwię i sobie robię płukanki, ale jeśli do jutra nie przejdzie to muszę isć do dentysty też, bo czuję, że tam ropę mam :( Ja mam tak beznadziejnie rosnącą ósemkę, że już 2 razy brałam na zapalenia z nią związane antybiotyk. Boję się, żeby teraz też się nie skończyło antybiotykiem :( No ciągle coś…:/

Trzymam kciuki za dzisiejsze wiztyki!!! Powodzonka :)

Byłam u swojego GP oddałam mocz na posiew, mam nadzieje ze opuściła mnie ecoli [emoji16]
Zapytałam czy moze mi wytłumaczyć o co chodzi z tym krwiakiem, a ze wyjątkowo trafiłam lekarza a nie panią na wczasach wzięła kartkę i mi wszystko pięknie narysowała i wytłumaczyła. Krwiak jest tak jakby na górnej części łożyska i mowi, zeby uważać bo jest duży i jak bedzie rósł to na pewno pojawi sie krwawienie a jak sie nie pojawi to na 90% sie zmniejsza dlatego nie kontrolują cześciej. Dla mnie i tak to głupota i pójdę to sprawdzić na usg prywatnie ale przynajmniej wiem na czym stoję.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam u swojego GP oddałam mocz na posiew, mam nadzieje ze opuściła mnie ecoli [emoji16]
Zapytałam czy moze mi wytłumaczyć o co chodzi z tym krwiakiem, a ze wyjątkowo trafiłam lekarza a nie panią na wczasach wzięła kartkę i mi wszystko pięknie narysowała i wytłumaczyła. Krwiak jest tak jakby na górnej części łożyska i mowi, zeby uważać bo jest duży i jak bedzie rósł to na pewno pojawi sie krwawienie a jak sie nie pojawi to na 90% sie zmniejsza dlatego nie kontrolują cześciej. Dla mnie i tak to głupota i pójdę to sprawdzić na usg prywatnie ale przynajmniej wiem na czym stoję.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czesc dziewczyny.
Kolorowa mama. Ja tez mialam prawdopodobnie krwiaka i dlatego poltora tygodnia temu mialam ten krwotok i wtedy on sie pewnie oderwal i stad wlasnie to krwawienie. Dostalam 2 razy dziennie 100 luteiny dopochwowo i mialam lezec... Teraz po 10 dniach wczoraj na usg nie bylo po nim ani sladu, ani po odwarstwiajacej sie kosmowce, ktora po nim zostala. A bylo to spore, bo 44mm na 31 mm. Lez, odpoczywaj, nie dzwigaj, nie dopuszczaj do zaparc, zero seksu i powinno byc dobrze. Na pewno bedzie dobrze
A u nas dzisiaj po ulewnej nocy, rano woda wtargnela do pokoju, ktory jest nieco ponizej poziomu ziemi. Moj M z bratem od 5 rano do 6.30 wybierali wode wiadrami, koszmar jakis..
Wszystkim wizytujacym zycze samych dobrych wiesci, a reszcie udanego dnia. Ja sama mam dzisiaj wizyte kontrolna na 17-sta. Buziaki

dziewczyny czy macie czasami bóle brzucha? Ja czasami odczuwam takie jakby "pieczenie, roziąganie, kłucie". Tydz temu USG wszystko było ok. Czy to normalne??

Kolorowa nie stresuj się za bardzo :) ja też mam dosyć sporego krwiaka, którego wykryto mi w 6 tc. Krwawilam przez jakiś tydzień. Niestety krwiak ulokował się tuż nad maluszkiem, który był znacznie mniejszy od krwiaka, dlatego lekarz mnie ostrzegł, że muszę się oszczędzać, ponieważ może zejść razem z ciążą. Na szczęście jestem już w 11 tygodniu i jest póki co wszystko w porządku. Mam nadzieję, że za tydzień na badaniu dowiem się, że krwiaka już nie ma :)

dziewczyny czy macie czasami bóle brzucha? Ja czasami odczuwam takie jakby "pieczenie, roziąganie, kłucie". Tydz temu USG wszystko było ok. Czy to normalne??

Mnie teraz boli jak na okres a podobno to nic złego bo się wszystko rozciąga ii będzie takie uczucie .

U mnie z tych obliczeń wychodzi 2x dziewczynka kurde oby sie w piatek sprawdziło ! ;)

reklama
U mnie wychodzi chłopiec, ale co by nie wyszło i tak jestem przekonana od samego początku, że będzie to mały Gabryś ;)

Do góry