reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
Dzisiaj spaliśmy z synkiem do 8, normalnie szaleństwo ;) mnie też odrzuca od mięsa a najbardziej to chyba od ryb. W ogóle dużo rzeczy, które lubiłam przed ciąża, teraz mi nie podchodzi :/ ostatnio nawet po owocach jest mi niedobrze :( ostatnio jadłabym tylko ogórki kiszone i zajadala je czymś słodkim :D w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam takich typowo ciążowych zachcianek :p
Co do zapominalstwa i rozkojarzenia to też tak mam. W pierwszej ciąży też tak miałam.
Miłego dnia kochane :*

reklama
Ja raczej nie jestem rozkojarzona jakos ponad norme, ale nie moge sie skupic jak mi np moj syn gada gada gada. Zaraz mi to jego paplanie wybija z glowy to vo mialam robic. W niedziele bylam plaska niemal w brzuchu (plaska jak na mnie) a od dwoch dnimnie tak ciagnie i wywalilo mi brzuszydlo.
Kolorowa Mama wedlin raczej wcale nie jem. Ogolnie jem malo miesa. Ale teraz to mam jakies takie fazy na dziwne zostawienia. Np. lososia pieczonego z koperskiem i sokiem z cytryny zagryzam nektarynkami i czeresniami. M jak byl na weekend to nie mogl patrzec.
Poprzednio tez nie mialam takich.
Mowia ze jak apetyt na mieso albo slone i kwasne to chlopak. A owoce i slodki smak to dziewuszka:)

Ja dziś będę testować sok z buraka:) ciekawe czy dam radę wypić. Dobrze byłoby go lubić bo to zródło mnóstwa witamin i cennych składników. Tylko czy bobas to polubi? :)

Ja na mięso nie moge patrzeć a bedzie chłopak :) także znów się nie sprawdza. Ale objawów nie mam a to podobno na chłopaka :) Ja ogólnie nie wierzę w takie "przepowiednie"

Ja też nie wierzę w te przepowiednie. Pierwsza ciąża miałam dużo objawów ciążowych w tym wymioty i nudności, nie jadłam w ogóle mięsa za to dużo owoców i słodkiego a urodziłam synka :p jak dla mnie to takie tylko gadanie, zabobony tak samo jak np wiązanie czerwonej wstążeczki przy wózku żeby nikt nie zauroczył dziecka

Ja tez nie :) Zreszta plec w sumie nie ma znaczenia. Mi wroza dziewczynke czesciej, poprzednio bylo pol na pol.
Jak bedzie drugi chlopak to mam juz ciuszki wiec wygodnie i ekonomicznie.
A jak dziewczynka to nieco urozmaicenia.

I z jednej strony chcialabym czesac kitki i bawic sie lalkami a z drugiej... swiat chlopcow jest mi blizszy. I chlopcom latwiej jest w zyciu.

Happy powodzenia z sokiem. U mnie jego kariera w obu przypadkach byla krotka i zawrotna. W kilka sekund pokonal droge tam i spowrotem :p

Witam co do bólu brzucha i biegunki to ja też tak mam dziśiaj w nocy to tak mnie skręcało że wytrzymać niemogłam az sie wystraszyłam ale posiedziałam na kibelku i jakos pomalutku przeszło. Gratulacjie udanych wizyt,ja codziennie prosze BOGA żeby u mnie też było wszystko ok tak bardzo sie boje niech ten poniedziałek 18 już bedzie.My jutro z nam morza wracamy i wracamy do rzeczywistosci pranie sprzątanie gotowanie itp.
też mam wizytę w pon i też przebieram nogami.dzis robiłam krew i mocz i czekam na wyniki.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez nie :) Zreszta plec w sumie nie ma znaczenia. Mi wroza dziewczynke czesciej, poprzednio bylo pol na pol.
Jak bedzie drugi chlopak to mam juz ciuszki wiec wygodnie i ekonomicznie.
A jak dziewczynka to nieco urozmaicenia.

I z jednej strony chcialabym czesac kitki i bawic sie lalkami a z drugiej... swiat chlopcow jest mi blizszy. I chlopcom latwiej jest w zyciu.

Happy powodzenia z sokiem. U mnie jego kariera w obu przypadkach byla krotka i zawrotna. W kilka sekund pokonal droge tam i spowrotem :p
A jak ci wychodzi w tym chińskim kalendarzu? Sprawdzilas? Kiki kiedys wrzucała linka.

Weronika jak byłam w pl i 24 czerwca miałam usg lekarz widział to samo ale ciezko mu było określić co to jest stawiał na naczynie krwionośne tyle ze miało 7mm a nie 62
emoji58.png

Poczekam 2 tyg pójdę prywatnie jak dalej bedzie taki sam to pójdę i bede kłamać, ze boli brzuch, ze plamilam bo tylko z takim czymś mam sie zgłosić do szpitala

Shaer ka odrzut od mięsa tez mam do tej pory choć myslalm, ze przejdzie po 12 tyg, ale o dziwo jem wędliny których przed ciąża nie tykalam bo było duzeeee bleee
emoji23.png
. Dziwny to stan. Owoce owszem zjadam duzo ale warzywa jakos do mnie nie przemawiają jakies z zupy zjem albo ewentualnie pomidor i ogórek na kanapce a tak to na żadne nie mam ochoty.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przez pierwsze 3 miesiące jadłam szynke jak mialam mdlosci .. teraz to nawet na nią patrzec nie mogę .. Wgl nie mam apetytu musi mnie naprawdę natknąć na coś zeby zjesc :)

Ja dzisiaj mam wizytę i ciekawe co powie na te moje erytrocyty w moczu masakra jakąś mam 74 a norma 30... trochę za dużo. . Trzymajcie kciuki o 19.30

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia :*

Dzień dobry styczniowki ! Ja od początku ciąży nie miałam objawów prawie żadnych, może ból piersi. Zadnych wymiotów i zachcianek. Czasem bóle głowy. Nawet sie martwiłam przez to na początku czy wszystko ok z dzidzia. Jeśli chodzi o jedzenie, to jem wszystko, nawet więcej niż prze ciąża. Ogólnie Libię teraz wędliny i pasztety, których nie tyrałam przed ciąża a z drugiej strony zjadam mnóstwo owoców, ale zawsze je jadłam akurat. Od niczego mnie nie odrzuciło. Ostatnio jedynie mam zawrotu głowy i zastanawiam sie czy to nie brak żelaza, nie brałam żadnych witamin oprócz kwasu foliowego i na ostatnim badaniu lekarz dał mi pregna+, bierze lub brała któraś z Was ?
Życzę miłe dnia i dobrego samopoczucia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja też nie wierzę w te przesady :) w pierwszej ciazy jadlam mnóstwo słodyczy ale ja ogólnie kocham słodkie a jest syn. a jak liczycie ten kalendarz chinski?jak to się sprawdza wiek matki w chwili poczęcia?czy plus 9miesiecy bo też tak slyszalam

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry