reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)
Dzisiaj spaliśmy z synkiem do 8, normalnie szaleństwo ;) mnie też odrzuca od mięsa a najbardziej to chyba od ryb. W ogóle dużo rzeczy, które lubiłam przed ciąża, teraz mi nie podchodzi :/ ostatnio nawet po owocach jest mi niedobrze :( ostatnio jadłabym tylko ogórki kiszone i zajadala je czymś słodkim :D w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam takich typowo ciążowych zachcianek :p
Co do zapominalstwa i rozkojarzenia to też tak mam. W pierwszej ciąży też tak miałam.
Miłego dnia kochane :*

reklama
Ja raczej nie jestem rozkojarzona jakos ponad norme, ale nie moge sie skupic jak mi np moj syn gada gada gada. Zaraz mi to jego paplanie wybija z glowy to vo mialam robic. W niedziele bylam plaska niemal w brzuchu (plaska jak na mnie) a od dwoch dnimnie tak ciagnie i wywalilo mi brzuszydlo.
Kolorowa Mama wedlin raczej wcale nie jem. Ogolnie jem malo miesa. Ale teraz to mam jakies takie fazy na dziwne zostawienia. Np. lososia pieczonego z koperskiem i sokiem z cytryny zagryzam nektarynkami i czeresniami. M jak byl na weekend to nie mogl patrzec.
Poprzednio tez nie mialam takich.
Mowia ze jak apetyt na mieso albo slone i kwasne to chlopak. A owoce i slodki smak to dziewuszka:)

Ja dziś będę testować sok z buraka:) ciekawe czy dam radę wypić. Dobrze byłoby go lubić bo to zródło mnóstwa witamin i cennych składników. Tylko czy bobas to polubi? :)

Ja na mięso nie moge patrzeć a bedzie chłopak :) także znów się nie sprawdza. Ale objawów nie mam a to podobno na chłopaka :) Ja ogólnie nie wierzę w takie "przepowiednie"

Ja też nie wierzę w te przepowiednie. Pierwsza ciąża miałam dużo objawów ciążowych w tym wymioty i nudności, nie jadłam w ogóle mięsa za to dużo owoców i słodkiego a urodziłam synka :p jak dla mnie to takie tylko gadanie, zabobony tak samo jak np wiązanie czerwonej wstążeczki przy wózku żeby nikt nie zauroczył dziecka

Ja tez nie :) Zreszta plec w sumie nie ma znaczenia. Mi wroza dziewczynke czesciej, poprzednio bylo pol na pol.
Jak bedzie drugi chlopak to mam juz ciuszki wiec wygodnie i ekonomicznie.
A jak dziewczynka to nieco urozmaicenia.

I z jednej strony chcialabym czesac kitki i bawic sie lalkami a z drugiej... swiat chlopcow jest mi blizszy. I chlopcom latwiej jest w zyciu.

Happy powodzenia z sokiem. U mnie jego kariera w obu przypadkach byla krotka i zawrotna. W kilka sekund pokonal droge tam i spowrotem :p

Witam co do bólu brzucha i biegunki to ja też tak mam dziśiaj w nocy to tak mnie skręcało że wytrzymać niemogłam az sie wystraszyłam ale posiedziałam na kibelku i jakos pomalutku przeszło. Gratulacjie udanych wizyt,ja codziennie prosze BOGA żeby u mnie też było wszystko ok tak bardzo sie boje niech ten poniedziałek 18 już bedzie.My jutro z nam morza wracamy i wracamy do rzeczywistosci pranie sprzątanie gotowanie itp.
też mam wizytę w pon i też przebieram nogami.dzis robiłam krew i mocz i czekam na wyniki.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez nie :) Zreszta plec w sumie nie ma znaczenia. Mi wroza dziewczynke czesciej, poprzednio bylo pol na pol.
Jak bedzie drugi chlopak to mam juz ciuszki wiec wygodnie i ekonomicznie.
A jak dziewczynka to nieco urozmaicenia.

I z jednej strony chcialabym czesac kitki i bawic sie lalkami a z drugiej... swiat chlopcow jest mi blizszy. I chlopcom latwiej jest w zyciu.

Happy powodzenia z sokiem. U mnie jego kariera w obu przypadkach byla krotka i zawrotna. W kilka sekund pokonal droge tam i spowrotem :p
A jak ci wychodzi w tym chińskim kalendarzu? Sprawdzilas? Kiki kiedys wrzucała linka.

Weronika jak byłam w pl i 24 czerwca miałam usg lekarz widział to samo ale ciezko mu było określić co to jest stawiał na naczynie krwionośne tyle ze miało 7mm a nie 62
emoji58.png

Poczekam 2 tyg pójdę prywatnie jak dalej bedzie taki sam to pójdę i bede kłamać, ze boli brzuch, ze plamilam bo tylko z takim czymś mam sie zgłosić do szpitala

Shaer ka odrzut od mięsa tez mam do tej pory choć myslalm, ze przejdzie po 12 tyg, ale o dziwo jem wędliny których przed ciąża nie tykalam bo było duzeeee bleee
emoji23.png
. Dziwny to stan. Owoce owszem zjadam duzo ale warzywa jakos do mnie nie przemawiają jakies z zupy zjem albo ewentualnie pomidor i ogórek na kanapce a tak to na żadne nie mam ochoty.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przez pierwsze 3 miesiące jadłam szynke jak mialam mdlosci .. teraz to nawet na nią patrzec nie mogę .. Wgl nie mam apetytu musi mnie naprawdę natknąć na coś zeby zjesc :)

Ja dzisiaj mam wizytę i ciekawe co powie na te moje erytrocyty w moczu masakra jakąś mam 74 a norma 30... trochę za dużo. . Trzymajcie kciuki o 19.30

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia :*

Dzień dobry styczniowki ! Ja od początku ciąży nie miałam objawów prawie żadnych, może ból piersi. Zadnych wymiotów i zachcianek. Czasem bóle głowy. Nawet sie martwiłam przez to na początku czy wszystko ok z dzidzia. Jeśli chodzi o jedzenie, to jem wszystko, nawet więcej niż prze ciąża. Ogólnie Libię teraz wędliny i pasztety, których nie tyrałam przed ciąża a z drugiej strony zjadam mnóstwo owoców, ale zawsze je jadłam akurat. Od niczego mnie nie odrzuciło. Ostatnio jedynie mam zawrotu głowy i zastanawiam sie czy to nie brak żelaza, nie brałam żadnych witamin oprócz kwasu foliowego i na ostatnim badaniu lekarz dał mi pregna+, bierze lub brała któraś z Was ?
Życzę miłe dnia i dobrego samopoczucia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja też nie wierzę w te przesady :) w pierwszej ciazy jadlam mnóstwo słodyczy ale ja ogólnie kocham słodkie a jest syn. a jak liczycie ten kalendarz chinski?jak to się sprawdza wiek matki w chwili poczęcia?czy plus 9miesiecy bo też tak slyszalam

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry