reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Zastanawiam sie dlaczego jest taka rozbiezność??? W leczeniu
Tu usg robią duzo rzadziej
Mamkrwiaka to nic sie nie dzieje - juz 3 tydzienczekam na wizytę u specjalisty - ginekologa yyyyy
Na toxo badań nie robią
Oszczędzają kasę?????

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W sumie ciezko stwierdzic. Nastepna wizyte mam miec dopiero na koniec sierpnia wiec w sumie za ponad poltora miesiaca.
Mialam robione Hiv, antygen, hpv (chyba tak sie to nazywa) morfo krwi plus czas krzepniecia, cytologie i ogolne bad moczu no i prenatalke ze wzgledu na moja chorobe i wiek.
Wydaje mi sie ze to kazdy lekarz sam dobiera dodatkowe badania w zaleznosci od pacjentki

Mamkrwiaka to nic sie nie dzieje - juz 3 tydzienczekam na wizytę u specjalisty - ginekologa yyyyy
Na toxo badań nie robią
Oszczędzają kasę?????

Ja w sumie tez mialam robiona cytomegalie w poprzedniej ciazy, a teraz tylko hiv, hbs i hcv, rozyczke, tkosoplazmoze, antygen do rh+, tsh, cukier, mocz i morfologie...

Hej,
Widzę światło w ciemnym tunelu naszej wyprowadzki :) Rany ile człowiek ma gratów... nawet jak myśli, że ma niewiele.

Ankamaz, u nas w miasteczku też nie ma pracy dlatego stąd uciekamy. Zawsze możesz założyć coś swojego :) nawet niedużego, jakieś rękodzieło czy coś.
Kolorowa, świetne nazwisko :D
Danutka, w ciąży z nosem robią się dziwne rzeczy. Ja jak smarkam to też mam krew. Przez całą poprzednią ciążę tak miałam. I teraz znów. Ty masz widzę wersję hard ;)
Julia, a długo to masz? tylko w ciąży czy wcześniej też? bo czasem ciąża nie współgra z układem trawiennym. Ja bym chyba zapytała lekarza, bo zawsze jest ryzyko np pasożytów.
Madziulka, a dzisiaj też Cię bolało?
HappyBabyMama, gratulacje!
Shaer, Julia, z tego co wiem, kilka dni nie wystarczy żeby poznać czy to gluten. Minimum miesiąc i dopiero wtedy można coś wnioskować. Mój mąż robił ten test.
Maryqska, jeej współczuję bardzo takich dolegliwości. Miejmy nadzieję, że szybko miną. W Polsce też co przychodnia to inaczej. W poprzedniej też nie miałam badań toxo ani tarczycy, nikt nie prowadził żadnej kartoteki ani nie zapisywał w karcie ciąży :/ w obecnej mam zupeeełnie inaczej. Dowiedz się, może u Was też co przychodnia to inne podejście.

W ogole co do badań to (w Polsce) jest coś takiego jak Karta Praw Pacjenta i tam są wszystkie przysługujące nam, ciężarnym, badania. Pewnie większość z Was by się zdziwiła co powinnyśmy mieć w ramach NFZ :) Zawsze można się upomnieć.
hiv, hbs i hcv, rozyczke - tego np nie miałam NIGDY.

Na toxo badań nie robią
Oszczędzają kasę?????
Wydaje mi się że w każdym kraju są inne zasady bo są inne niebezpieczeństwa. W anglii np nie istnieje wścieklizna więc domyślam się że nie istnieją procedury takie jak np w polsce gdzie wścieklizna się zdarza.
A poza tym w Polsce przyzwyczailiśmy się do tego że lekarza się przejmują bardziej niż czasem trzeba.

A ja muszę w poniedziałek do konsultanta jechać bo mi rodzinny nie przedłuży leków które dostałam.Wrr.

Betina super ;) i gratuluję chłopca ;)
A ja dla odmiany chcę dziewczynkę, malutką księżniczkę. Ale nie chcę się nastawiać, nawet jak mi na usg powiedzą teraz że np na 80% będzie dziewczynka bo to różnie może być. Chyba wolę już wiedzieć na 100% na usg połówkowym :p

reklama
Do góry