reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mi też się marzy dziewczynka :))) zdrowe to już człowiek będzie szczęśliwy, a jak dziewczynka to juz podwójne szczęście :) mąż mówi, że chce syna drugiego, jest pewien że będzie syn, ale coraz częściej słyszę od niego jakby to było gdyby córeczka :)

Gratuluję udanych wizyt!! Już nie mogę doczekać się czwartku, szkoda że mam dopiero na 18.20i zazwyczaj opóźnienie jest, będzie mi tak się z dluzylo..
Ja z badań musiałam zrobić tylko mocz, morfologia, Wr, toksmoplazmoza img i igg, no i HIV, grupa krwi z poprzedniej ciazy

reklama
Ja z badań musiałam zrobić tylko mocz, morfologia, Wr, toksmoplazmoza img i igg, no i HIV, grupa krwi z poprzedniej ciazy
no ja dzisiaj odebrałam wyniki swoich badań i ja nie dostałam skierowania na HIV. Miałam oznaczenie grupy krwi, morfologię, mocz, glukoze, toxoplazmoze igg igm, HBS antygen i wr. Jutro przed prenatalnymi postanowiłam pójśc jeszcze prywatnie zrobić sobie: HIV, anty HCV, TSH i FT4 - mam chora tarczycę i muszę pojść (oczywiście prywatnie !!!) do endokrynologa, a chcę mieć to już z głowy :)

no ja dzisiaj odebrałam wyniki swoich badań i ja nie dostałam skierowania na HIV. Miałam oznaczenie grupy krwi, morfologię, mocz, glukoze, toxoplazmoze igg igm, HBS antygen i wr. Jutro przed prenatalnymi postanowiłam pójśc jeszcze prywatnie zrobić sobie: HIV, anty HCV, TSH i FT4 - mam chora tarczycę i muszę pojść (oczywiście prywatnie !!!) do endokrynologa, a chcę mieć to już z głowy :)
To masz chora tarczycę i lekarz ginekolog nie zleca ci badań tarczycy?

Moj A. Nastawia sie na chlopca. I mi sie ostatnio tak przykro zrobiło. I go zapytalam czy bedzie siecieszyl jak bedzie dziewczynka też, odpowiedzial ze tak i mi sie lzej zrobiło.
Ja sie bede cieszyć bez wzgledu na płeć, po poronieniu zupełnie inaczej sie patrzy na sprawe. Kazdy kolejny tydzien to skarb.

No ja niestety wszystko robię prywatnie (oprócz HIV bo jest poradnia że robią za darmo ), ale dużo mnie nie ma wyniosły te badania ok100zl. A za wizytę płacę 100 zł

To masz chora tarczycę i lekarz ginekolog nie zleca ci badań tarczycy?
no widzisz... w sumie nawet nie pytał, czy jestem chora. Ja wiem, że jestem, więc sama o to sobie zadbam. Śmiać mi się tylko chciało jak 3 x liczył czy mam na pewno 8 badań zleconych na skierowaniu do laboratorium... Może więcej nie pozwalają im wypisać? No nic. Dobrze że dostałam skierowanie na prenatalne :) To jest lekarz na NFZ, prywatnie wybiorę się, jak będę miała wyniki z jutrzejszych badań. Lekarz jest kolegą teściowej i jest z-ca ordynatora w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić.... Więc mam nadzieję że jeśli coś będzie go niepokoić, to zwróci na to uwagę.

reklama
ja jestem taka w skowronkach od rana, ze robie milion rzeczy na raz
zastanawiam sie tylko nad jednym, podczas usg zapytano mnie czy nie krwawie bo mam cos w srodku co wyglada na krawiace ?! nie kazali sie martwic ale jakby jakies krwawienie to do szpitala podjechac na dokladniejsze badanie, ktoras z was spotkala sie z czyms takim ???
Obstawiam ze masz takiego krwiaka jak mi pękł w niedziele, a opisali go na opisie usg?
Ciezko powiedziec od czego to sie robi. Ale oszczedzaj sie i duzo lez.
Gratuluje cudownych wizyt. Ja ide w.piatek na 19:30 I juz sie stresuje ....bylo ok do wczoraj.a wczoraj po calym.weekkendzie przespacerowanym tak mnie.brzuch na.dole rozbolal jak na baaaardzo bolesna miesiaczke I az sie nie.moglam ruszac, cala zlana potem w.minucie ale.nie wiem czy to z.bolu czy ze strachu. Nie krwawie wiec nie pojechalam na.ip zwlaszcza.ze byla 22 I bylaby pewnie cala noc spedzona w szpitalu. Poczekam do piatku ale stres narasta....pozytywne wiesci od Was poprawiaaja.nastroj :-* a propo snow to mi sie dzis snilo ze biegalam za piekna....coreczka,.mimo ze lek pow ze na 80% chlopak. No ciekawe......
Jak Cie tak brzuch rozbolal to lepiej wiecej odpoczywaj.

Gratuluję udanych wizyt.

Do góry