reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Zastanawiam sie dlaczego jest taka rozbiezność??? W leczeniu
Tu usg robią duzo rzadziej
Mamkrwiaka to nic sie nie dzieje - juz 3 tydzienczekam na wizytę u specjalisty - ginekologa yyyyy
Na toxo badań nie robią
Oszczędzają kasę?????

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W sumie ciezko stwierdzic. Nastepna wizyte mam miec dopiero na koniec sierpnia wiec w sumie za ponad poltora miesiaca.
Mialam robione Hiv, antygen, hpv (chyba tak sie to nazywa) morfo krwi plus czas krzepniecia, cytologie i ogolne bad moczu no i prenatalke ze wzgledu na moja chorobe i wiek.
Wydaje mi sie ze to kazdy lekarz sam dobiera dodatkowe badania w zaleznosci od pacjentki

Mamkrwiaka to nic sie nie dzieje - juz 3 tydzienczekam na wizytę u specjalisty - ginekologa yyyyy
Na toxo badań nie robią
Oszczędzają kasę?????

Ja w sumie tez mialam robiona cytomegalie w poprzedniej ciazy, a teraz tylko hiv, hbs i hcv, rozyczke, tkosoplazmoze, antygen do rh+, tsh, cukier, mocz i morfologie...

Hej,
Widzę światło w ciemnym tunelu naszej wyprowadzki :) Rany ile człowiek ma gratów... nawet jak myśli, że ma niewiele.

Ankamaz, u nas w miasteczku też nie ma pracy dlatego stąd uciekamy. Zawsze możesz założyć coś swojego :) nawet niedużego, jakieś rękodzieło czy coś.
Kolorowa, świetne nazwisko :D
Danutka, w ciąży z nosem robią się dziwne rzeczy. Ja jak smarkam to też mam krew. Przez całą poprzednią ciążę tak miałam. I teraz znów. Ty masz widzę wersję hard ;)
Julia, a długo to masz? tylko w ciąży czy wcześniej też? bo czasem ciąża nie współgra z układem trawiennym. Ja bym chyba zapytała lekarza, bo zawsze jest ryzyko np pasożytów.
Madziulka, a dzisiaj też Cię bolało?
HappyBabyMama, gratulacje!
Shaer, Julia, z tego co wiem, kilka dni nie wystarczy żeby poznać czy to gluten. Minimum miesiąc i dopiero wtedy można coś wnioskować. Mój mąż robił ten test.
Maryqska, jeej współczuję bardzo takich dolegliwości. Miejmy nadzieję, że szybko miną. W Polsce też co przychodnia to inaczej. W poprzedniej też nie miałam badań toxo ani tarczycy, nikt nie prowadził żadnej kartoteki ani nie zapisywał w karcie ciąży :/ w obecnej mam zupeeełnie inaczej. Dowiedz się, może u Was też co przychodnia to inne podejście.

W ogole co do badań to (w Polsce) jest coś takiego jak Karta Praw Pacjenta i tam są wszystkie przysługujące nam, ciężarnym, badania. Pewnie większość z Was by się zdziwiła co powinnyśmy mieć w ramach NFZ :) Zawsze można się upomnieć.
hiv, hbs i hcv, rozyczke - tego np nie miałam NIGDY.

Na toxo badań nie robią
Oszczędzają kasę?????
Wydaje mi się że w każdym kraju są inne zasady bo są inne niebezpieczeństwa. W anglii np nie istnieje wścieklizna więc domyślam się że nie istnieją procedury takie jak np w polsce gdzie wścieklizna się zdarza.
A poza tym w Polsce przyzwyczailiśmy się do tego że lekarza się przejmują bardziej niż czasem trzeba.

A ja muszę w poniedziałek do konsultanta jechać bo mi rodzinny nie przedłuży leków które dostałam.Wrr.

Betina super ;) i gratuluję chłopca ;)
A ja dla odmiany chcę dziewczynkę, malutką księżniczkę. Ale nie chcę się nastawiać, nawet jak mi na usg powiedzą teraz że np na 80% będzie dziewczynka bo to różnie może być. Chyba wolę już wiedzieć na 100% na usg połówkowym :p

reklama
Do góry