reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ale się dzisiaj wylenilam. Mąż zrobił mi śniadanko do łóżka. Potem z dziećmi ugotowali obiad i nawet ciasto upiekli. A ja wreszcie odpoczelam. Zatoki mi przeszły i migrena również.
Teraz czekam na czwartek na ponowne podejscie do usg prenatalnego. Może wreszcie ten mały uparciuch da się pomierzyć

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
To czekamy razem, ja też prenatalne w czwartek :)

@olivka85 ale stres, współczuję, dobrze że się dobrze skończyło.
Ja wczoraj też byłam z synkiem na placu i zachciało mu się na taką wielką wyższa kule, niewiele myśląc posadzilam go i takie rwanie w brzuchu poczułam, cały czas później patrzyłam czy nie ma krwi

HappyMama
Albo krazenie albo brak niedobory magnezu. Ja mialam ten problem wiele lat - doslownie nie moglam chodzic a suplementacja domowa nic nie dawala. Teraz biore chelat (zwyklego magnezu mon organizm nie przyzwajal).
Jutro mam zwykla wizyte u ginekologa. Zawsze robi badanie plus usg.
Was chlopy denerwuja bo macie ich na co dzien. Moj jak pracowal w domu to mi dzialal na nerwy. Bo nie wolno bylo przeszkadzac, a co jakis czas darl sie "Koootek a kanapki zrobisz". Kawke, herbatke, jajeczniczke.... A teraz jak go nie ma i wpada na weekendy albo i nie (bo ma czasem dyzur w weekend) i wszystko mam na glowie to mi mocno samotnie i czuje sie czesto przytloczona.

To czekamy razem, ja też prenatalne w czwartek :)

@olivka85 ale stres, współczuję, dobrze że się dobrze skończyło.
Ja wczoraj też byłam z synkiem na placu i zachciało mu się na taką wielką wyższa kule, niewiele myśląc posadzilam go i takie rwanie w brzuchu poczułam, cały czas później patrzyłam czy nie ma krwi
No to mamy we trzy prenatalne w czwartek:-) odliczam godziny, boję się i nie mogę się doczekać by zobaczyć Maluszka [emoji7]

Oliwka85, biedna,ale się strachu najadlas... Współczuję... Grunt,że wszystko dobrze się skończyło [emoji5] uważaj na siebie[emoji5]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Olivka ale miałaś przeżycie. Nie zazdroszczę, najważniejsze, ze z dzidzia okej :* uważaj na siebie kochana.

Ja dzis od 5:30 spac nie moge to chyba z radości, ze o 13 biorę ostatnia tabletkę antybiotyku i skonczy sie ból żołądka [emoji16][emoji16][emoji16]

Jutro o 9:50 mam prenatalne. A pozniej jeszcze musze jechać oddać mocz na posiew zobaczyć czy mnie opuściła ta paskudna bakteria :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dziś dzień wizyty :) Z jednej strony się oczywiście cieszę, ale z drugiej zamartwiam czy wszystko na pewno ok! Wizytę mam o 16 - to będzie dłuuuugi dzień :)

Co do porodów…moj M był ze mną i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby miało go nie być znowu. Był mega pomocny, czułam się przede wszystkim komfortowo psychicznie, że jest ktoś kto zadba o moje interesy i moje dobro. Poza tym jego obecność i miażdżenie jego ręki przy każdym skurczu :p była nieoceniona ;) W dodatku oprócz skurczy podczas porodu występowały u mnie bóle krzyżowe i jak tylko skurcz odpuszczał, mój M masował mi plecy. Polecam każdej poród rodzinny, ale fakt faktem mój M to typ twardziela, jego nic nie rusza i bez problemu był tam ze mną.

Kiki zazdroszczę takiego twardziela,ja nawet nie mam co liczyć na takie wsparcie bo mój pod tym względem to mięczak największy na świecie. Nawet jak oglądam programy na discovery typu "izba przyjęć" to jak jest w domu to w sekundzie teks "proszę Cię przełącz na coś innego":D

Oliwka dobrze , że skończyło się pomyślnie,

Kolorowa, mój gin jako pakiet startowy przepisał 3x magne b6 i calcium d500. Duża ilośc magnezu właśnie na wszelkiego rodzaju skurcze a wapno w ciąży zawsze warto suplementować bo dziecko przy tworzeniu się kośćca pobiera od nas, co później może odbić się np na naszym uzębieniu:no2:.

Czoperka, w siodle w przenośni, przejechaliśmy w 2 strony 500 km i jeszcze plażowanie i ten mandat... No generalnie 12 h w podróży ;)

Kiki daj znać po wizycie, powodzenia

reklama
Witam Was serdecznie dziewczynki Moj M wyszedl pol godzinki temu, wiec wzielam sie za nadrabianie Zaczne od magnezu... Ja tez od tygodnia biore Magne B 6 i dziala, ale przypomnialam sobie o czyms takim co nazywa sie Olimp Chela-Mag B6 forte shot. Bardzo fajne shociki z duza zawartoscia, ktore nosilam ze soba w torebce. Sa swietne na jakies nagle skurcze czy jak mnie dopadlo kolatanie serca. A wlasnie, ostatnio miewam caly czas wysokie tetno, takie okolo 100, pomimo prawidlowego cisnienia i mysle, ze przez to szybko sie mecze, czy ktoras z Was tez tak ma lub miala? Co do nektarynek to zajadam conajmniej dwie dziennie, a i czeresni sporo( to owoce, ktore mi najbardziej pasuja). Dla porownania, w poprzedniej ciazy jadlam 2 kg pomaranczy dziennie Oliwka, wspolczuje nieprzyjemnej i nerwowej niespodzianki, ja mialam dokladnie taka sama w zeszla sobote i wiem jaki to paralizujacy strach. Musisz sie oszczedzac i duzo lezec, no i oczywiscie zadnego dzwiganis. Bedzie dobrze Wszystkim urlopowym mama zycze pieknej pogody i dobrego samopoczucia. Dzisiejszym wizytujacym pomyslnych wiadomosci, a Wam wszystkim pieknego i spokojnego dnia . A wlasnie, co do ciazowych ciuchow to ostatnio za niecala stowke, kupilam sobie na ciuszkach 4 pary ciazowych portek z h&m, dwie bluzki i sukienke, wszystko w stanie idealnym i co ciekawsze dorwalam swietny spiworek do spanis 0-6 nowy z metka za 5 zl, a sprawdzilam , ze normalnie taki sam w sklepie internetowym kosztuje 165 zl. Jestem z siebie dumna. Buziaki kochane

Do góry