reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Mój m po porodzie powiedział, że absolutnie nie pozwoli mi więcej rodzić ;-)
Siedział biedny w sali do porodów rodzinnych, ja nie mogłam nawet glaskania po ręce znieść (chyba za dużo bodźców ;-)). Ale miałam przynajmniej osobę, która się przejmowała i dopytywała się lekarzy co dalej.

Ja na m nie narzekam. Sprzatac nie lubi i za duzo jakos nie pomaga w sensie porzadkowym, ale z drugiej strony jak przyjezdza w pt wieczorem i w niedz. wieczorem wyjezdza to sie za duzo nie czepiam.
Dzis wypilam sobie lekka kawke i zezarlam kilogram czeresni. A na obiadek upieklam lososia z koperkiem i cytrynka i mlode ziemniaczki. I nawet mdlosci dzis spaly...
Poprzedniego synka rodzilisny razem, a z tym nie wiem jak sie uda. Jak nie mam przyjaciolke na zastepstwo :)

Kochane czy któraś z was na takie jakby zdrętwiałe łydki ? Ja zauważyłam od kilku dni taki niby ból, niby zdrętwiałe od poniżej kolan do połowy łydki z tylu nogi

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jezu, a ja dziś zeżarłam śledzie w śmietanie[emoji7] tak mnie wzięło, że nie wiem. Popołudniu w ramach poobiedniej kawy ;-)
Z M się poprztykałam bo synkowi wpadło coś do oka, przy zabawie. I nie wiedziałam,czy żwir, czy piasek... Po akcji płukania oka każe mu się uspokoić, dziecko jeszcze bardziej w ryk,a ja chciałam do wziąć na kolana i potulić. Wydarł się na mnie,że nie mam tego robić. A ja wyskoczyłam,że chce go uspokoić i nie zabroni mi go tulic, do cholery. Dziecku przeszło dopiero po godzinie... Boże, przecież on ma dopiero 3 latka. Co on chce z niego, Beara Grylsa zrobić? Się wkurzylam. Ale jak dziecku przeszło, to mnie też i cichych dni nie zrobiłam ;-) ten ma teraz urażoną dumę i focha ma :p

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
U nas sobota była pod znakiem pakowania gratów w mieszkaniu i wynoszenia większych rzeczy. Niedziela za to leniwie. Byliśmy u rodziców i nad rzeką, przyjechali znajomi. Ogólnie miło.

Malina, "12 godzin w siodle"? czyli? jakoś mi umknęło.. jeździsz konno? :> mmm mule z frytkami <3
Nutka, Łeba jest piękna :)
Kolorwa, ja nie mam, ale czytałam że drętwiejące nogi w ciąży mogą być oznaką niedoboru magnezu. Walnij sobie gorzką czekoladę :)
Danutka, my też się czasem o to spieramy. Jak się młody wywróci i płacze a ja chcę go przytulić to P mówi żebym tego nie robiła, bo się z niego taki mazgaj zrobi. Ma rację, ale insynkt macierzyński mi czasem nie pozwala się opanować :D

reklama
Hmm to wodorosty albo melasa z trzciny cukrowej :D a suplementujesz się magnezem?
Magnez jest też w takich produktach jak migdały, pestki z dyni, orzechy laskowe i włoskie, płatki owsiane, groch, ciecierzyca czy biała fasola.

Do góry