reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Happybabymama stram sie w ciagu dnia miec nogi wyżej bo po pierwszej ciazy mam kilka żylaków ktore bola.

Czoperka wodorosty brzmią apetycznie [emoji12] chyba sie skuszę [emoji16]
Biorę witaminy jest tam magnez

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Apropos MAGNEZU. Szperam w sieci, bo zastanawiałam się czy mi też nie potrzeba magnezu (jakoś bez powera jestem ostatnio). I znalazłam info (sprawdzone źródło), ze najlepszą formą suplementacji magnezu jest cytrynian magnezu, bo ma przyswajalność 90% (bo magnez jest lepiej wchłaniany z soli organicznych). Bardzo popularny (bo tani) jest jednak tlenek magnezu, którego przyswajalność to ... 4%. Sprawdziłam pierwszy lepszy zestaw dla kobiet w ciąży - DHA MAMA i tam magnezem jest właśnie tlenek magnezu. Także można się suplementować i wciąż mieć niedobory. Sprawdźcie sobie co macie w Waszych suplach i może warto się zastanowić jaki sens mają takie tabletki. Nie wiem jak z pozostałymi witaminami i minerałami.

Ostatnia edycja:
Ale się dzisiaj wylenilam. Mąż zrobił mi śniadanko do łóżka. Potem z dziećmi ugotowali obiad i nawet ciasto upiekli. A ja wreszcie odpoczelam. Zatoki mi przeszły i migrena również.
Teraz czekam na czwartek na ponowne podejscie do usg prenatalnego. Może wreszcie ten mały uparciuch da się pomierzyć

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Brzusio moze ciśnienie ? Ja ostatnio jak takie zawroty miałam to moje ciśnienie było niskie, pomogła kawusia z mlekiem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Masz racje to byo ciśnienie miałam 88/55 wypilam kawke i dlygo mnie trzymalo ale starałam sie chodzić i cos robic bo jak sie kladlam to karuzela.po poludniu przeszlo:)

Ja biorę Magne B6 max. Służy mi chyba,choć miałam nadzieję,że będę mniej nerwowa, ale to jednak nie będzie wina braku magnezu. Ale przynajmniej nie mam już skurczu nóg w nocy.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Wczorajszy dzień mnie wykończył, 12 godzin w siodle, ale byliśmy nad morzem, poplażowaliśmy, zjadłam mule z frytkami, tylko białego piwka zabrakło. Dostaliśmy również 35 € mandatu zaparkowanie w miejscu niedozwolonym ;). Dzisiaj spowrotem w mieście, wieczorem zostawiamy dzieci z ciocią i fru na mecz Francja Portugalia. Ciekawe czy nas rozniosą jak Francuzi przegrają, oby nie.

Mój D tez potrafi dać w kość, szczególnie jak narzekam, że mi niedobrze, a on - nie przesadzaj, na to ja- licz się z tym, że jak jesienią dostaniesz rotawirusa, to będę pierwszą osobą, która na patelni usmaży kiełbasę z cebula. Niby nic ale później słyszałam jak komuś przez telefon tłumaczył, że to jak długo trwający Rota.

Mój brzuch narazie niewielki, praktycznie go nie widać, może trochę wieczorem. Postanowiłam, że jak najdłużej będę chodziła w zwykłych ciuchach. Ciążowe wszystkie po oddawałam, a na mój rozmiar kupić np spodnie to zadanie prawie nie wykonalne. Zazwyczaj robią ciuchy na babki, które mają conajmniej 165. To przykre dla takich krasnali jak ja. Zostaje tylko sklep z ciuchami dziecięcymi :)
Ja mam 150cm wzrostu. Ciazowe leginsy z lidla sa dobre ogolnie wzrokowo choc nogawki jak zwykle za dlugie. Ale siostra ma mi uszyc spodnie dresowe. Dzisiaj widzialam, bo uszyla dla siebie, bardzo fajne:happy:
Bylam dzisiaj z synem na placu zabaw i nagle polecialo mi sporo krwi. A wcześniej nie mialam plamien ani nic z tych rzeczy,luteiny tez nie musialam brac. Tak wiec od razu IP juz jechalam z mysla ze zostane. Synek ryczal bo sie bal i nie wiedzial co sie dzieje choc wczesniej mu tlumaczylismy ze moze sie tak zdarzyc. Na IP zbadali mnie 2 lekarzy. Zrobili usg powiedzili ze jakis maly krwiaczek sie zrobil nawet zbytnio nie do zmierzenia, ktory pekl a byl przy ujsciu szyjki i dlatego zakrwawilam. Poscili do domu luteina 2x1 dopochwowo. Mam sie oszczedzac. Bobas zdrowy ma 87mm i potwierdzili, ze dziewucha. Prawie caly czas tylkiem sie odwracala. Albo fikala jak zajac.
Po dzisiejszej akcji jutro na spokojnie napisze sobie liste co w takich wypadkach mam spakowac,zeby nie latac jak opetana po domu. Zwlaszcza,ze ja druga torbe pakowalam dziecku w razie co mial zostac u tesciowej. I z tego wszystkiego jednego syropu mu nie zapakowalam na katar alergiczny.
Moj maz tez mnie wkurza jak cholera z kazdym dniem co raz bardziej. Juz brakuje mi cierpliwości.
Jestem zmeczona ale z tego wszystkiego spac mi sie nie chce dobrze ze syn ma ostatni tydzień przedszkola na dyzurze, to odespie moze.
I chyba zaczynam powoli cos czuc cos innego niz jelita :happy:

reklama
Ja mam 150cm wzrostu. Ciazowe leginsy z lidla sa dobre ogolnie wzrokowo choc nogawki jak zwykle za dlugie. Ale siostra ma mi uszyc spodnie dresowe. Dzisiaj widzialam, bo uszyla dla siebie, bardzo fajne:happy:
Bylam dzisiaj z synem na placu zabaw i nagle polecialo mi sporo krwi. A wcześniej nie mialam plamien ani nic z tych rzeczy,luteiny tez nie musialam brac. Tak wiec od razu IP juz jechalam z mysla ze zostane. Synek ryczal bo sie bal i nie wiedzial co sie dzieje choc wczesniej mu tlumaczylismy ze moze sie tak zdarzyc. Na IP zbadali mnie 2 lekarzy. Zrobili usg powiedzili ze jakis maly krwiaczek sie zrobil nawet zbytnio nie do zmierzenia, ktory pekl a byl przy ujsciu szyjki i dlatego zakrwawilam. Poscili do domu luteina 2x1 dopochwowo. Mam sie oszczedzac. Bobas zdrowy ma 87mm i potwierdzili, ze dziewucha. Prawie caly czas tylkiem sie odwracala. Albo fikala jak zajac.
Po dzisiejszej akcji jutro na spokojnie napisze sobie liste co w takich wypadkach mam spakowac,zeby nie latac jak opetana po domu. Zwlaszcza,ze ja druga torbe pakowalam dziecku w razie co mial zostac u tesciowej. I z tego wszystkiego jednego syropu mu nie zapakowalam na katar alergiczny.
Moj maz tez mnie wkurza jak cholera z kazdym dniem co raz bardziej. Juz brakuje mi cierpliwości.
Jestem zmeczona ale z tego wszystkiego spac mi sie nie chce dobrze ze syn ma ostatni tydzień przedszkola na dyzurze, to odespie moze.
I chyba zaczynam powoli cos czuc cos innego niz jelita :happy:
Uff dobrze że wszystko w porządku. Najadłaś się strachu. Gratuluje dziewczynki :)

Do góry