reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Lindia przykro mi z powodu informacji o chorobie:(

Shaer weź mamę ogarnij, spoko nie zostawiasz jej dziecka często to co narzeka i marudzi? Poproś ja ze jestes w ciazy i musisz sama wyjsć zeby umysł przewietrzyć albo sie wyspać. A jak bedzie narzekała niech narzeka:) nie przejmuj sie olej to. Wcale nie bierz tego do siebie. Maz nie moze ci pomoc to rodzina musi. Albo pogadaj z nia jakoś. Da sie? Czy to osoba do ktorej nic nie dociera? Moja mama ma 5 wnuków tez pracuje zawodowo i siostry przywożą jej czasem dzieci i wiadomo ze pewnie jest jej to nie na rękę bo obowiązek bo cieżko bo by odpoczęła, ale zawsze zostaje i nie marudzi. Weź zacznij mieć ty do mamy pretensje ze ci nie pomaga czasem najlepsza obrona jest atak. Moze povzuje sie winna i pomoże. A ty sie tak nie smutaj. Wez dziecko do parku na spacer niech sie wyszaleją a ty usiądziesz na ławce i odpoczniesz.

reklama
Za jakiś czas będę się musiala was doradzić o srodki higieniczne dla malucha bo z tego co was czytam to wszystko się przez te 12 lat pozmieniało:)
Już nic nie mówię, moja córka w tym roku skończy 20 lat. Ta przepaść między tym, co była wtedy, a tym co jest dzisiaj jest OGROMNA ! Ja mam prenatalne trzynastego. Oprócz tego na 99 % zrobimy nifty. Dla mnie ta ciąża, to ciąża strachu- boję się, czy wszystko będzie ok.... Ech... i do pracy też chodzę normalnie i ciężko mi nadrabiać Wasze posty :) Ale ogólnie fajnie, że będzie Brzdąc, bo jak nie teraz, o kiedy?

Nie zostawie. Bo to bez sensu. Bede sie stresowac i czekac az zadzwoni, zeby mnie o cos opieprzyc i dziesiec razy zapytac kiedy laskawie wracam. Moj maz mial byc na weekend, ale pewnie bedzie musial jechac na szczyt NATO.
A synek dzis chyba wyczul, ze matka jest na skraju bo grzeczny i potulny jak malo kiedy.
Ja z moja mama niezbyt chyba umiem rozmawiac. Ona chyba nie umie nie czepiac sie.

Yoan roznica duza, ale jaka pomoc ogromna! I corka sobie pocwiczy przed swoim :) Nie martw sie.
Miedzy mna a siostra najmlodsza jest 13 lat.

yoan.m fajnie ze na forum jest mama z podobna roznica lat u rodzeństwa. U ciebie 20 a u mnie będzie 17 i 12. Ja mam o tyle spokojna ciąze że nie pracuje, odpoczywam w domku. Tylko powoli mi się to przejada. Córy albo spia albo poza domem , mąz wraca 17-18 a ja od 6.00 samiuteńka siedze. Także praca 8 h nie fajnie i siedzenie w domu tez nie fajnie ;) Urodzi się dzidziuś to nie będę narzekac na brak zajec heehe

Hej:-)

Zostawic was na jeden dzien to juz nie do nadrobienia, noo szalone Kobiety:p

Yoan.m wow ale masz dorosla corke:-) ale za to jaka pomoc bedzie w razie co:)

Shear wspolczuje, ze mama marudzi, zeby z wnukiem zostac, moze jej sie przy drugim odmieni.

U nas na szczescie obie babcie zostaja z Filipem na zawolanie, nawet sie dopraszaja, zeby go na noc zostawiac, takze mamy baaardzo duzy komfort.

Z synkiem ruchy czulam w 17 tyg. teraz licze, ze bedzie wczesniej, bo juz sie doczekac nie moge:-)

Ja na kazdej wizycie mam badanie ginekologiczne, sprawdza szyjke, czy sie tam nic nie porobilo, czy nie ma infekcji, no i bada polozenie i rozmiar macicy.

LoLaa no to kciuki za poniedzialkowe wyniki:)

Myryqska wspolczuje zgagi:/ to u nas imie dla dziewczynki mamy od dawna, a urodzil sie syn, teraz tez mamy problem z chlopiecym imieniem, wiec co drugi syn ma byc?:D

Ankamaz chyba kazda mama potrzebuje czasem chwili oddechu od dziecka:tak: tym bardziej jak na przyklad siedzi z nim 24 h w domu.

Lindia zdrowia dla mamy i oby diagnozy sie nie potwierdzily.

No nic, to tyle z nadrabiania, bo mlody wstal:-)

Milego dnia.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Elu ciesz sie ze usg zrobili bo ja jak wylądowałam w szpitalu i zobaczyli, ze mam usg za tydz to powiedzieli, ze za tydz dowiem sie czy z dzidzia ok [emoji58] moja wiedza nic nie zmieni tyle usłyszałam [emoji58][emoji58][emoji58] a za zwolnienie płace u polskiego lekarza.

Gratuluje udanych wizyt :) i trzymam kciukasy za kolejne :)

Co do ruchów to czułam w 20 tyg a teraz liczę na szybciej :) podobno w kolejnej ciazy ok 16-18 tyg mozna poczuć :) nie moge sie doczekać tego pięknego uczucia.

Shaer trzymaj sie kochana. Ja zostaje totalnie sama mama koja wraca do pl, teściowie w pl, a moja przyjaciółka wyprowadza sie pod Szkocję [emoji24][emoji24][emoji24]

Askl dokładnie tak jak piszesz ja jestem po cc i rzeczywiście od tego czasu w jelitach jak mam rewolucje to brzuch faluje [emoji23] i mimo, ze to druga ciąża to zastanawiam czy odróżnie pierwsze ruchy od jelit [emoji15][emoji15][emoji15]

Podczytywałam was wczoraj ale kiepsko sie czułam, większa cześć dnia leżałam z bólem żołądka a wieczorem robiłam mała niespodziankę dla mojego B bo miał urodziny, dzis jak zombie zaprowadziłam Maje do szkoły i leżę, nadrobiłam was i teraz czas na drzemkę [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Już nic nie mówię, moja córka w tym roku skończy 20 lat. Ta przepaść między tym, co była wtedy, a tym co jest dzisiaj jest OGROMNA ! Ja mam prenatalne trzynastego. Oprócz tego na 99 % zrobimy nifty. Dla mnie ta ciąża, to ciąża strachu- boję się, czy wszystko będzie ok.... Ech... i do pracy też chodzę normalnie i ciężko mi nadrabiać Wasze posty :) Ale ogólnie fajnie, że będzie Brzdąc, bo jak nie teraz, o kiedy?

Askl25 Ja dokladnie mysle tak samo... U nas bedzie 13 i pol roku roznicy... Jak urodzi sie maluch to bede miala 38 lat. Tez sie martwie czy wszystko bedzie w porzadku... Ciagle zadaje sobie pytanie, ze jak nie teraz, to kiedy i, ze to ostatni dzwonek. Ja moich chlopcow wlasciwie wychowywalam sams, bo z ich ojcem rozstalam sie jak mieli niecaly roczek. Byl kierat, bylo ciezko. S teraz powiem szczerze, ze poraz pierwszy od 37 lat czuje sie bezpieczna, szczesliwa i zaopiekowana. Moj parter daje mi wiele bezpieczenstwa i zawsze jest przy mnie w trudnych chwilach. Jest ode mnie 6 lat mlodszy i to bedzie Jego pierwsze dzieciatko. Przez 3 lata nie moglam zajsc w ciaze, potem poronienie, a teraz takie szczescie i niespodzianka dla nas. Wiem o tym, ze wszystko bedzie dobrze

reklama
image.jpeg

To moje dzieciaki tuż przed wyjazdem. Właśnie tego Nerfa chciał zabrać.

Rany ale produkcja, od rana czytam :-).

W pierwszej ciąży miałam detektor tętna, ani razu nic nie słyszałam i tylko się dodatkowo stresowałam, po dwóch miesiącach sprzedałam na Allegro.

Shear powinnaś pogadać z mamą o swojej sytuacji i uczuciach- o zmęczeniu, obniżonym nastroju, obawie o przyszłość i przytłoczeniu. Szczęśliwe dzieci to szczęśliwa mama. Jeżeli sama o siebie nie zawalczysz to nikt tego za ciebie nie zrobi. Pare godzin wyręczenia ciebie od obowiązków twojej mamie niczego nie ujmie, wręcz odwrotnie, pozwoli nawiązać więź w wnukiem, a tobie pozwoli nabrać dystansu.

My właśnie na lotnisku. Mój nieodpowiedzialny syn włożył sobie w gacie zabawkowy, piracki scyzoryk i tak przemaszerował przez bramkę, która oczywiście zaczęła poszczeć jak szalona. Został przeszukany, a nożyk dokładnie obejrzany. Przed wyjazdem dostał zakaz pakowania jakiej kolwiek broni- chciał zabrać ze sobą Nerfa. Ale obciach...

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    969,4 KB · Wyświetleń: 339
Do góry