reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ankamaz, o ile dobrze pamiętam to Ty nie zawsze masz badanie na wizycie u gin. Trochę się dziwię. To po co ta wizyta? Szczególnie uważajcie od 2 trymestru, niektóre mamy mają problem z szyjkami, które zaczynają się skracać. Jak w porę nie zostanie to zauważone, można nawet stracić malucha. Także tymbardziej badania są ważne.

Już chyba było, ale polecam blog srokao.pl Tam mozna poczytać składy i rekomendacje płynów do higieny intymnej i innych kosmetyków dla mam i dzieci.

Ela2016, mi nastrój też siada od czasu do czasu. Niby ciąża to fajny czas ale pełen obaw i stresów o malucha. Trzymaj się.

Shaer ostatnio czytałam na necie artykuł że parze urodzila się córka. A było to tak niezwykłe właśnie z tego względu ze od kilku pokoleń w tej rodzinie rodzili się tylko chłopcy. Wiec szanse na córkę masz tylko chyba strasznie małą. Moi rodzice i teściowie mieli parkę. Za to męża siostra 3 dziewczynki a my 2 i trzecia niespodzianka w drodze. Moje rodzenstwo nie ma dzieci . Także u nas zarówno dziadkowie jak i My z córkami napalamy się na syna :) ale co będzie to się okaże.

Kamag, wrzuć przepis na syropek.

Julia, a konsultowałaś ten detektor z lekarzem? Czy to jeszcze nie za wcześnie na używanie?
Kopniaki są lepsze. Ja, jak nie czułam ruchów w nocy jak wstawałam do wc to pukałam do synka. Zazwyczaj mi odpowiadał. Już przed porodem troszkę dłuzej mi to zajęło i zaczęłam się denerwować, ale on wtedy tez spał i po chwili dopiero zaczął odpowiadać ;-) musiałam go obudzić.

Za jakiś czas będę się musiala was doradzić o srodki higieniczne dla malucha bo z tego co was czytam to wszystko się przez te 12 lat pozmienialo:) Ja moje córki po kąpieli smarowałam oliwką, a doczytałam się że wy jakiś nawilżających plynow do wody dolewacie, nie ukrywam ze to bardzo wygodna koncepcja. No i po przewijaniu za każdym razem smarowałam córką pupcie sudo kremem i bylam z niego bardzo zadowolona. A teraz się doczytuje że stosuje się go doraźnie i że ma własciwosci wysuszające. I nie wiem czy przez te lata zmienil się jego skład bo moim corką mimo codziennego stosowania nic się nie dzialo ,pupcia ladna rozowa, nie wysuszona.

Kamag, wrzuć przepis na syropek.

Julia, a konsultowałaś ten detektor z lekarzem? Czy to jeszcze nie za wcześnie na używanie?
Kopniaki są lepsze. Ja, jak nie czułam ruchów w nocy jak wstawałam do wc to pukałam do synka. Zazwyczaj mi odpowiadał. Już przed porodem troszkę dłuzej mi to zajęło i zaczęłam się denerwować, ale on wtedy tez spał i po chwili dopiero zaczął odpowiadać ;-) musiałam go obudzić.
Czucie ruchów dziecka to dopiero musi być czad :) can't wait :)

Za jakiś czas będę się musiala was doradzić o srodki higieniczne dla malucha bo z tego co was czytam to wszystko się przez te 12 lat pozmienialo:) Ja moje córki po kąpieli smarowałam oliwką, a doczytałam się że wy jakiś nawilżających plynow do wody dolewacie, nie ukrywam ze to bardzo wygodna koncepcja. No i po przewijaniu za każdym razem smarowałam córką pupcie sudo kremem i bylam z niego bardzo zadowolona. A teraz się doczytuje że stosuje się go doraźnie i że ma własciwosci wysuszające. I nie wiem czy przez te lata zmienil się jego skład bo moim corką mimo codziennego stosowania nic się nie dzialo ,pupcia ladna rozowa, nie wysuszona.
Mam ten sam problem, 10 lat różnicy I mnóstwo zmiam.
Chociaz oprucz sudocremu na codzien uzywalam wazeliny ( irlandzka szkoła)
Za to pasuje mi nie uzywanie spirytusu do pepka I tego bede sie trzymac (zwykla sol fizjologiczna wystarczy)

Witam w superdeszczowy dzień. Chorobsko nie odpuszvza a czeka mnie wyjazd do innego miasta.
Zycze udanego piatku.

Co bedzie to bedzie. Ja od wczoraj mam potworny kryzys. Zastanawiam sie jak sobie dam rade. A starsze osiaga apogeum masakry, jako dziecko w wieku 1 do 4 byl idealem, mimo okresu buntow. Teraz jest coraz gorzej, choc pewnie to w duzej mierze moja wina, bo jestem za miekka dla niego.
Bede zupelnie sama z dwojka dzieci z zerowym wsparciem rodziny i coraz bardziej do mnie to dociera. A przeciez mam mame, siostre, tesciow. Oczywiscie jakby je spytac to sa pelne deklaracji.
Teraz jestem na kilka dni u mamy, ze wzgledu na te badania prentalne bo u nas na wsi ich nie robia. I od momentu przyjazdu slysze tylko pouczanie i pretensje. Wczoraj przewylam caly wieczor. Potrzebowalabym choc kilku godzin odpoczynku od syna, ale nawet aie nie odwaze sie zapytac czymoge go na 3h zostawic i wyjsc samej.

reklama
Dzień dobry:)
Ja jak zwykle wpadłam się przywitać i nadrobić. Nie wiem kiedy trafię tak żeby się w temat wkręcić bo póki co pracuje cały czas i nie mam możliwości być na bieżąco;)
Lece zaraz po odbiór wyników pappa a później do pracy.
Gratuluję udanych wizyt:D

Do góry