reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Lindia przykro mi z powodu informacji o chorobie:(

Shaer weź mamę ogarnij, spoko nie zostawiasz jej dziecka często to co narzeka i marudzi? Poproś ja ze jestes w ciazy i musisz sama wyjsć zeby umysł przewietrzyć albo sie wyspać. A jak bedzie narzekała niech narzeka:) nie przejmuj sie olej to. Wcale nie bierz tego do siebie. Maz nie moze ci pomoc to rodzina musi. Albo pogadaj z nia jakoś. Da sie? Czy to osoba do ktorej nic nie dociera? Moja mama ma 5 wnuków tez pracuje zawodowo i siostry przywożą jej czasem dzieci i wiadomo ze pewnie jest jej to nie na rękę bo obowiązek bo cieżko bo by odpoczęła, ale zawsze zostaje i nie marudzi. Weź zacznij mieć ty do mamy pretensje ze ci nie pomaga czasem najlepsza obrona jest atak. Moze povzuje sie winna i pomoże. A ty sie tak nie smutaj. Wez dziecko do parku na spacer niech sie wyszaleją a ty usiądziesz na ławce i odpoczniesz.

reklama
Za jakiś czas będę się musiala was doradzić o srodki higieniczne dla malucha bo z tego co was czytam to wszystko się przez te 12 lat pozmieniało:)
Już nic nie mówię, moja córka w tym roku skończy 20 lat. Ta przepaść między tym, co była wtedy, a tym co jest dzisiaj jest OGROMNA ! Ja mam prenatalne trzynastego. Oprócz tego na 99 % zrobimy nifty. Dla mnie ta ciąża, to ciąża strachu- boję się, czy wszystko będzie ok.... Ech... i do pracy też chodzę normalnie i ciężko mi nadrabiać Wasze posty :) Ale ogólnie fajnie, że będzie Brzdąc, bo jak nie teraz, o kiedy?

Nie zostawie. Bo to bez sensu. Bede sie stresowac i czekac az zadzwoni, zeby mnie o cos opieprzyc i dziesiec razy zapytac kiedy laskawie wracam. Moj maz mial byc na weekend, ale pewnie bedzie musial jechac na szczyt NATO.
A synek dzis chyba wyczul, ze matka jest na skraju bo grzeczny i potulny jak malo kiedy.
Ja z moja mama niezbyt chyba umiem rozmawiac. Ona chyba nie umie nie czepiac sie.

Yoan roznica duza, ale jaka pomoc ogromna! I corka sobie pocwiczy przed swoim :) Nie martw sie.
Miedzy mna a siostra najmlodsza jest 13 lat.

yoan.m fajnie ze na forum jest mama z podobna roznica lat u rodzeństwa. U ciebie 20 a u mnie będzie 17 i 12. Ja mam o tyle spokojna ciąze że nie pracuje, odpoczywam w domku. Tylko powoli mi się to przejada. Córy albo spia albo poza domem , mąz wraca 17-18 a ja od 6.00 samiuteńka siedze. Także praca 8 h nie fajnie i siedzenie w domu tez nie fajnie ;) Urodzi się dzidziuś to nie będę narzekac na brak zajec heehe

Hej:-)

Zostawic was na jeden dzien to juz nie do nadrobienia, noo szalone Kobiety:p

Yoan.m wow ale masz dorosla corke:-) ale za to jaka pomoc bedzie w razie co:)

Shear wspolczuje, ze mama marudzi, zeby z wnukiem zostac, moze jej sie przy drugim odmieni.

U nas na szczescie obie babcie zostaja z Filipem na zawolanie, nawet sie dopraszaja, zeby go na noc zostawiac, takze mamy baaardzo duzy komfort.

Z synkiem ruchy czulam w 17 tyg. teraz licze, ze bedzie wczesniej, bo juz sie doczekac nie moge:-)

Ja na kazdej wizycie mam badanie ginekologiczne, sprawdza szyjke, czy sie tam nic nie porobilo, czy nie ma infekcji, no i bada polozenie i rozmiar macicy.

LoLaa no to kciuki za poniedzialkowe wyniki:)

Myryqska wspolczuje zgagi:/ to u nas imie dla dziewczynki mamy od dawna, a urodzil sie syn, teraz tez mamy problem z chlopiecym imieniem, wiec co drugi syn ma byc?:D

Ankamaz chyba kazda mama potrzebuje czasem chwili oddechu od dziecka:tak: tym bardziej jak na przyklad siedzi z nim 24 h w domu.

Lindia zdrowia dla mamy i oby diagnozy sie nie potwierdzily.

No nic, to tyle z nadrabiania, bo mlody wstal:-)

Milego dnia.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Elu ciesz sie ze usg zrobili bo ja jak wylądowałam w szpitalu i zobaczyli, ze mam usg za tydz to powiedzieli, ze za tydz dowiem sie czy z dzidzia ok [emoji58] moja wiedza nic nie zmieni tyle usłyszałam [emoji58][emoji58][emoji58] a za zwolnienie płace u polskiego lekarza.

Gratuluje udanych wizyt :) i trzymam kciukasy za kolejne :)

Co do ruchów to czułam w 20 tyg a teraz liczę na szybciej :) podobno w kolejnej ciazy ok 16-18 tyg mozna poczuć :) nie moge sie doczekać tego pięknego uczucia.

Shaer trzymaj sie kochana. Ja zostaje totalnie sama mama koja wraca do pl, teściowie w pl, a moja przyjaciółka wyprowadza sie pod Szkocję [emoji24][emoji24][emoji24]

Askl dokładnie tak jak piszesz ja jestem po cc i rzeczywiście od tego czasu w jelitach jak mam rewolucje to brzuch faluje [emoji23] i mimo, ze to druga ciąża to zastanawiam czy odróżnie pierwsze ruchy od jelit [emoji15][emoji15][emoji15]

Podczytywałam was wczoraj ale kiepsko sie czułam, większa cześć dnia leżałam z bólem żołądka a wieczorem robiłam mała niespodziankę dla mojego B bo miał urodziny, dzis jak zombie zaprowadziłam Maje do szkoły i leżę, nadrobiłam was i teraz czas na drzemkę [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Już nic nie mówię, moja córka w tym roku skończy 20 lat. Ta przepaść między tym, co była wtedy, a tym co jest dzisiaj jest OGROMNA ! Ja mam prenatalne trzynastego. Oprócz tego na 99 % zrobimy nifty. Dla mnie ta ciąża, to ciąża strachu- boję się, czy wszystko będzie ok.... Ech... i do pracy też chodzę normalnie i ciężko mi nadrabiać Wasze posty :) Ale ogólnie fajnie, że będzie Brzdąc, bo jak nie teraz, o kiedy?

Askl25 Ja dokladnie mysle tak samo... U nas bedzie 13 i pol roku roznicy... Jak urodzi sie maluch to bede miala 38 lat. Tez sie martwie czy wszystko bedzie w porzadku... Ciagle zadaje sobie pytanie, ze jak nie teraz, to kiedy i, ze to ostatni dzwonek. Ja moich chlopcow wlasciwie wychowywalam sams, bo z ich ojcem rozstalam sie jak mieli niecaly roczek. Byl kierat, bylo ciezko. S teraz powiem szczerze, ze poraz pierwszy od 37 lat czuje sie bezpieczna, szczesliwa i zaopiekowana. Moj parter daje mi wiele bezpieczenstwa i zawsze jest przy mnie w trudnych chwilach. Jest ode mnie 6 lat mlodszy i to bedzie Jego pierwsze dzieciatko. Przez 3 lata nie moglam zajsc w ciaze, potem poronienie, a teraz takie szczescie i niespodzianka dla nas. Wiem o tym, ze wszystko bedzie dobrze

reklama
image.jpeg

To moje dzieciaki tuż przed wyjazdem. Właśnie tego Nerfa chciał zabrać.

Rany ale produkcja, od rana czytam :-).

W pierwszej ciąży miałam detektor tętna, ani razu nic nie słyszałam i tylko się dodatkowo stresowałam, po dwóch miesiącach sprzedałam na Allegro.

Shear powinnaś pogadać z mamą o swojej sytuacji i uczuciach- o zmęczeniu, obniżonym nastroju, obawie o przyszłość i przytłoczeniu. Szczęśliwe dzieci to szczęśliwa mama. Jeżeli sama o siebie nie zawalczysz to nikt tego za ciebie nie zrobi. Pare godzin wyręczenia ciebie od obowiązków twojej mamie niczego nie ujmie, wręcz odwrotnie, pozwoli nawiązać więź w wnukiem, a tobie pozwoli nabrać dystansu.

My właśnie na lotnisku. Mój nieodpowiedzialny syn włożył sobie w gacie zabawkowy, piracki scyzoryk i tak przemaszerował przez bramkę, która oczywiście zaczęła poszczeć jak szalona. Został przeszukany, a nożyk dokładnie obejrzany. Przed wyjazdem dostał zakaz pakowania jakiej kolwiek broni- chciał zabrać ze sobą Nerfa. Ale obciach...

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    969,4 KB · Wyświetleń: 344
Do góry