reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A może melisa na rozluźnienie albo mięta na złagodzenie bólu żołądka?
melise pije (jako jedną z niewielu rzeczy które mogę pić) ale na mięte tudzież imbir reaguje masakrycznie, zamiast pomagać to pogarsza sprawe.
@kamag, pierwsze słyszę. Piłam siemię na zatwardzenia w pierwszej ciąży.

reklama
Ja zamiast rogala miałam długą poduszkę do spania na boku.
W Chorwacji byłam 3 razy, w rożnych miejscach riwiery Makarskiej. Super tam jest. Kusi mnie w tym roku. Ale ciąża, małe dziecko i już dość stary samochód

Nie rozpędzajcie się tak z postami ;-) Ja matka pracująca i ledwo ogarniam główny wątek. Pewnie w drugim trymestrze nadal będę pracować.

Jak zapytaliśmy się wczoraj o płeć to mozna stwierdzić za 2 tygodnie.

Może fajne linki wyprawkowe i inne wrzucić do osobnego wątku? Co o tym myślicie?

Ja z jedzeniem mam czasami ogromny problem, bo przeważnie mam ochotę na coś czego akurat nie mam jak zakupić. A oczywiście od tego co mam akurat pod ręką to mnie odpycha :eek:
Poza tym mam jeszcze dodatkowe utrudnienie, bo przez blisko dziesięć lat byłam wegetarianką, ale dla dzidzi postanowiłam zacząć mięso. I tak od ponad tygodnia stopniowo sobie wprowadzam nowe produkty do mojej diety :)

Maryqska, my w niedzielę też się ścieliśmy z m.

Kolorowa, ta bakteria w moczu? Też chyba miałam w pierwszej ciąży. Brałam Augmentin. Ja miałam bezobjawową infekcję. W posiewie wyszła.

Martyna, to może być pępowina ;-)
Mnie ani w pierwszej ciąży ani teraz nie zemdliło ani razu ;-)

Ja potwierdzam siemię lniane jest świetne na osłonę żołądka. Tylko najlepiej jak jest ugotowane na gęsto, na takie gluty. W dodatku ma wiele cennych wartości i jest bardzo dobre na zaparcia. Najlepiej pić rano na czczo. Tylko trzeba być regularnym ;)

Malina ale fajnie, że Twoje dzieciaczki się cieszą na rodzeństwo:) Ciekawe które będzie miało rację co do płci:p

Lindia będzie dobrze i na pewno super sobie poradzisz z maleństwem jak już się urodzi, ja tez w ciąży byłam przerażona, ale jak już dziecko na świecie to jakoś człowiek wie co ma robić:)

Ankamaz lepszy troszkę mniej empatyczny lekarz, ale za to znający się na swojej robocie:tak:

KIKI dobrze, że samopoczucie powoli się poprawia, oby tak dalej:)

Oo też tak mam z zachciankami, że aż mi ślinka cieknie na samą myśl, a jak już się tego doczekam to wcale nie smakuje tak jak oczekiwałam:p

Bridget i widzisz co żeś narobiła:D Sama teraz nie nadążasz z czytaniem haha:rofl: dobrze, że wyrywanie zęba wyszło bezproblemowo.

MiMeMi
jeżeli przeziorność mieści się w normach to nie ma się co stresować na zapas:) chcecie robić test NIFTY? Dobry pomysł z osobnym wątkiem wyprawkowym:tak:

Byliśmy dzisiaj na rodzinnych rolkach, pogoda super :) kolacja zjedzona, młody śpi... uwielbiam tą chwilę dla siebie.

Olivka85, Marlena
, w mieszkaniu jednopokojowym z noworodkiem jeszcze sobie wyobrażam, ale z roczniakiem już nie. To wielka ulga odłożyć go do snu o 20:30 i mieć czas dla siebie, móc zaprosić znajomych, oglądać film. Dlatego u nas to bardzo ważny aspekt.
Malina4444, witamy :)
Lindia, to przychodzi samo, naturalnie - zobaczysz :) i dobrze slyszeć że też nie jesz mięsa. A czemu zaczęłaś wprowadzać jeśli można spytać? mięso sklepowe to samo zło. Chyba że masz z domowej, naturalnej hodowli.
Betina79, ja w pierwszej ciąży leciałam samolotem z kilkanaście razy i nigdy nie słyszałam żeby samo przejście przez bramki było niebezpieczne. Niebezpieczne może być jeśli wezmą Cię na szczegółową rewizję, tam jest jakieś inne prześwietlenie. I wtedy możesz odmówić i mieć rewizję "ręczną" :p
Bridget, mam identycznie z jedzeniem! Jeju wreszcie ktoś kto ma tak samo :p jednego dnia jem coś z apetytem, a na następny dzień nie mogę na to patrzeć. Sushi mi tak obrzydło, że chyba do końca ciąży nie tknę :p na szczęście nie dotyczy to wszystkiego
MiMEMi, oby wszystko było dobrze. Jestem za, mogę założyć wątek wyprawkowy :)

Juz wpływu nie mam
Mam jakis podły nastrój

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj ja mam podły nastrój :-(

Rodzimy w styczniu wiec wiadomo im ciemniejszy wozek tym lepszy, bez wzgledu na to czy chlopak czy dziewczyna. Bloto,snieg, deszcz.
Myślę, że sól z chodników bardziej będzie widoczna na ciemnych kolorach. Ja dwie zimy przechodziłam ze srebrnym wózkiem i super się nam sprawdził (joolz day).

reklama
Ło matko z córką co za produkcja. Przeczytałam ale wybaczcie że nie odniose się do każdej po kolei bo nie pamiętam co komu odpisać.
Generalnie to gratuluję wizyt.
Co do własnych m my mamy 46 metrowe dwupokojowe mieszkanie. Mieszkanie dość ustawne nie zagracone więc wierzę że się pomiescimy. Ale pięknych domków z ogródkiem zazdraszczam [emoji3]
KolorowaMama współczuję bólu żołądka może rumianek Ci pomoże? Wracaj do zdrowia.
Co do wakacji my nie mamy planów. Jak pogoda dopisze to będziemy śmigać nad morze i jednodniowe wycieczki po okolicy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry