reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Betina, ja też stosuje dietę na czuja :-p a ogólnie oczywiście ciemne pieczywo, makaron pelnoziarnisty, mięso to tylko indyk i kurczak, z owoców to jabłko, kiwi, grejpfrut ( aczkolwiek podjadam różne chociaż z tego co czytałam są 3 grupy owocow w zależności od cukru ) , warzywa to w sumie wszystkie. Kasze różne do obiadów zamiast ziemniaków.
Na obiad fajny jest kurczak lub indyk z warzywami np cukinia, papryka, bakłażan i do tego makaron razowy np. Pierś podsmazasz, następnie warzywa, zalewasz pomidorami w puszce, przyprawiasz ulubionymi ziołami. Na końcu wrzucasz ugotowany makaron i chwile na patelni i gotowe :D
Polecam sałatki z warzywami i kasza jaglana na kolację. Różne opcje i wariacje można robić ;)

reklama
Lui, ja płacę trochę wyższe, jakoś ok 1500zł.

Betina, Asiz, kurcze ja też chyba powinnam ograniczyć cukier. W pierwszej ciąży miałam cukier blisko górnej granicy normy. Poza tym w tej ciąży już złapałam raz jakąś grzybicę - a tu też cukier nie robi dobrze. Kuuuurcze a tak mnie ciągnie żeby do kawy zjeść coś słodkiego :/

Dziewczyny pochwalcie się jakie firmy prowadzicie jeśli możecie, bez nazwy ale tak mniej więcej napiszcie co robicie.Podoba mi się bardzo jak babki biorą sprawy w swoje ręce i firmy prowadzą:)

@Lui :) ja jestem na pełnym Zusie więc składek wychodzi mi ok 1100 zl jakoś. Fajnie, że się załapałaś na wyższy zasiłek, to były czasy co? :) Kojarzysz ile będziemy teraz dostawać? 1000 zl czy mniej?

@Bridget Jones ja zajmuję się dystrybucją kawy oraz ekspresów do kawy. Dostarczam wszędzie gdzie tylko można, od osób indywidualnych przez biura, urzędy i kancelarie, po kawiarnie i hotele ;) Ot taka działalność :)

Kiki, ja jeszcze może się załapię na wyższy ZUS, bo jeśli dość szybko pójdę na chorobowy, to będzie ciągłość z macierzyńskim. Oooo ekspresy powiadasz? To może za jakiś czas będę Cię pytać o porady :D

@Lui :) ja jestem na pełnym Zusie więc składek wychodzi mi ok 1100 zl jakoś. Fajnie, że się załapałaś na wyższy zasiłek, to były czasy co? :) Kojarzysz ile będziemy teraz dostawać? 1000 zl czy mniej?

@Bridget Jones ja zajmuję się dystrybucją kawy oraz ekspresów do kawy. Dostarczam wszędzie gdzie tylko można, od osób indywidualnych przez biura, urzędy i kancelarie, po kawiarnie i hotele ;) Ot taka działalność :)

Ja tyle samo płacę co Ty, więc na pewno podstawę mamy taką samą. A wczoraj rozmawiałam z księgową to powiedziała mi że na macierzyńskim wyjdzie mi mniej więcej 1300 zł. Normalnie szaleństwo :) Wściekła jestem strasznie. Firmę mam od trzech lat. Miesiąc w miesiąc place im 1100 zł, a oni takie śmieszne pieniądze płacą na macierzyńskim. Wstyd normalnie. A o podatkach to ja już nie wspomnę..

Ja Was zaskocze! Prowadzę firmę budowlana :) I to tak nam super się interes rozkręcił że działam głównie na terenie Szwecji. Pieniążki ładne są z tego, ale to jest bardzo nie wdzięczna robota..

No dokładnie tak jest :( Szkoda gadać :(

A co do Twojego zajęcia @lui to z kolei możesz z moim mężem pohandlować, bo on sprzedaje materiały budowlane na całą Europę ;) Jest też sklep internetowy i strona ;) Możesz sobie spojrzeć w wolnej chwili :)
Taka mała reklama :p
Link do: e-realbud.pl

reklama
Gratuluję udanych wizyt:) ciesze sie razem z Wami i oczywiście trzymam kciuki za kolejne wizytki:happy:
Moja w piątek i już odliczam hihi
Miłego dnia życze:D

Do góry