reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczynki ma ktoras czynnki Rh(-)?
Kolorowa, aniay wiecie jak wyglada procedura w takim wypadku w Anglii?
Chodzi mi o to, ze nie wiem czy lekarze sami sie tym zajmuje po porodzie czy trzeba przypilnowac podania antyglobuliny?

10tc [emoji295]️
Ja urodzilam się z ORh+ w książeczce zdrowia dziecka miałam tak wpisane. całe życie na pytanie jaką mam grupę to mówiłam. Mężowi kazałam zrobić, bo nie znał swojej - też miał plusa i myślę sobie super będzie spokój (i tak by był) a tu w szpitalu robią mi badanie a ja mam ORh- :errr: szok. nie wiem jak to się stało, moi rodzice mają plusy... Jako jedyna mogę wszystkim krew dać a nie mogę wziąć.
zraz po zabiegu łyżeczkowania, dostałam w pupę zastrzyk antyglobuliny. Nie wiem jeszcze co będzie dalej. Chyba będę się musiała bardzo często badać.

Dziękuję Wam serdecznie za słowa otuchy:zawstydzona/y: wszystkie przyjmuje głęboko do serca i oddaję Wam najlepsze życzenia na każdy następny dzień ciąży:huh:

reklama
Ja urodzilam się z ORh+ w książeczce zdrowia dziecka miałam tak wpisane. całe życie na pytanie jaką mam grupę to mówiłam. Mężowi kazałam zrobić, bo nie znał swojej - też miał plusa i myślę sobie super będzie spokój (i tak by był) a tu w szpitalu robią mi badanie a ja mam ORh- :errr: szok. nie wiem jak to się stało, moi rodzice mają plusy... Jako jedyna mogę wszystkim krew dać a nie mogę wziąć.
zraz po zabiegu łyżeczkowania, dostałam w pupę zastrzyk antyglobuliny. Nie wiem jeszcze co będzie dalej. Chyba będę się musiała bardzo często badać.

Dziękuję Wam serdecznie za słowa otuchy:zawstydzona/y: wszystkie przyjmuje głęboko do serca i oddaję Wam najlepsze życzenia na każdy następny dzień ciąży:huh:

A ktores z dziadkow ma moze Rh (-)? Czytalam, ze sie zdarza (-) u dziecka podczas gdy rodzice maja (+) ale wtedy zazwczyaj u dziadkow ktos ma (-). Genetyka to skomplikowana rzecz :)

10tc [emoji295]️

Super że wszystko okey :)
Ja mam dzisiaj straszny dzień duchota i wgl.
Wreszcie rozmawiałam z szefem i powiiedziałam mu ze jestem w ciązy.
Na moje zdziwienie nic nie powiedziałam zlego tylko pogratulował ze dziecko to dar i się cieszy razem ze mną :)
Co do pracy to powiedział że mam wykonywac swoje obowiazki jak dotychczas tylko jak sie zmecze o mam odpoczac a i przysle mi na nauke nowe uczenice i juz zostana ze mna do pomocy wiec kamien spadl mi z serca:)
no widzisz to super ciesze się :)

Ja mam 0Rh+ , moja córka ma 1,5 roku i już od ponad msc przechodzi jakiś bunt , ciągle krzyczy, piszczy, bije nas , jak nie zwracamy na nią uwagi to uderza głową w ścianę i mówi ból żeby ją nosić , nic nie mogę zobić jak jestem z nią sama także mam nadzieję że niedługo minie .
Nie chce zapeszać , ale moje mdłości chyba minęły , wczoraj mnie mdliło , ale bez wymiotów a dziś nic :)

Dziewczynki ma ktoras czynnki Rh(-)?
Kolorowa, aniay wiecie jak wyglada procedura w takim wypadku w Anglii?
Chodzi mi o to, ze nie wiem czy lekarze sami sie tym zajmuje po porodzie czy trzeba przypilnowac podania antyglobuliny?

10tc [emoji295]️

Tak ja mam, i mam niezgodność z mężem. W poprzedniej ciąży (nieudanej) tez dostałam immunoglobuliny ale jeszcze przed lyzeczkowaniem.

Ostatnia edycja:
No w końcu dziewczyny mdłości wam opuszczają.Mnie tak trochę mdli i na myśl o wielu potrawach mi nie dobrze ale nie jest źle.
Muffinko mi lekarz kazał znowu zrobić grupę krwi,ja mu na to ze robiłam przy pierwszej ciąży a on ze zdarza się przypadek jeden na iles tam ze grupa może ulec zmianie.dziwne to bardzo mi się wydało ale widać wszystko jest możliwe.

Ostatnia edycja:
Ja mam grupe rh + M tak samo.

Bridget Jones mi mdlosci nie odpuszczaja;(
Sa momenty ze chce mi sie juz plakac z bezsilnosci;(
Niemam nawet weny na pisanie tu, w domu jestem nieznosna dla M

U nas niestety jest konflikt, ale na szczęście synek ma krew po mnie, czyli Rh- i w szpitalu po porodzie nie dostawałam zastrzyku :)

reklama
Byłam na usg
Pomijając, ze musiałam wypic litr wody godzinę przed to nie dałam rady wszystko wysiuralam
Wypiłam znów
Ledwo dojechałam, a z bólu pęcherza płakałam
Aż zrobiła pare zdjeć, a pózniej miałam dopochwowe usg
Jest maleństwo
Na zdjecie sie nie załapałam ;( sama zrobiłam komórka
Wychodzi mi dzis 8 tydzien, serduszka nie słyszałam, ale widziałam, bije około 107, i termin wskazywał na 29.01.17
Ciekawe czy wcześniej bedzie czy na luty sie załapie??
Nic jestem stycznioooowka ;))
Ufff trochę odsapnelam, ale i tak juz obawa, strach zostaje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry