reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczynki ma ktoras czynnki Rh(-)?
Kolorowa, aniay wiecie jak wyglada procedura w takim wypadku w Anglii?
Chodzi mi o to, ze nie wiem czy lekarze sami sie tym zajmuje po porodzie czy trzeba przypilnowac podania antyglobuliny?

10tc [emoji295]️
Ja urodzilam się z ORh+ w książeczce zdrowia dziecka miałam tak wpisane. całe życie na pytanie jaką mam grupę to mówiłam. Mężowi kazałam zrobić, bo nie znał swojej - też miał plusa i myślę sobie super będzie spokój (i tak by był) a tu w szpitalu robią mi badanie a ja mam ORh- :errr: szok. nie wiem jak to się stało, moi rodzice mają plusy... Jako jedyna mogę wszystkim krew dać a nie mogę wziąć.
zraz po zabiegu łyżeczkowania, dostałam w pupę zastrzyk antyglobuliny. Nie wiem jeszcze co będzie dalej. Chyba będę się musiała bardzo często badać.

Dziękuję Wam serdecznie za słowa otuchy:zawstydzona/y: wszystkie przyjmuje głęboko do serca i oddaję Wam najlepsze życzenia na każdy następny dzień ciąży:huh:

reklama
Ja urodzilam się z ORh+ w książeczce zdrowia dziecka miałam tak wpisane. całe życie na pytanie jaką mam grupę to mówiłam. Mężowi kazałam zrobić, bo nie znał swojej - też miał plusa i myślę sobie super będzie spokój (i tak by był) a tu w szpitalu robią mi badanie a ja mam ORh- :errr: szok. nie wiem jak to się stało, moi rodzice mają plusy... Jako jedyna mogę wszystkim krew dać a nie mogę wziąć.
zraz po zabiegu łyżeczkowania, dostałam w pupę zastrzyk antyglobuliny. Nie wiem jeszcze co będzie dalej. Chyba będę się musiała bardzo często badać.

Dziękuję Wam serdecznie za słowa otuchy:zawstydzona/y: wszystkie przyjmuje głęboko do serca i oddaję Wam najlepsze życzenia na każdy następny dzień ciąży:huh:

A ktores z dziadkow ma moze Rh (-)? Czytalam, ze sie zdarza (-) u dziecka podczas gdy rodzice maja (+) ale wtedy zazwczyaj u dziadkow ktos ma (-). Genetyka to skomplikowana rzecz :)

10tc [emoji295]️

Super że wszystko okey :)
Ja mam dzisiaj straszny dzień duchota i wgl.
Wreszcie rozmawiałam z szefem i powiiedziałam mu ze jestem w ciązy.
Na moje zdziwienie nic nie powiedziałam zlego tylko pogratulował ze dziecko to dar i się cieszy razem ze mną :)
Co do pracy to powiedział że mam wykonywac swoje obowiazki jak dotychczas tylko jak sie zmecze o mam odpoczac a i przysle mi na nauke nowe uczenice i juz zostana ze mna do pomocy wiec kamien spadl mi z serca:)
no widzisz to super ciesze się :)

Ja mam 0Rh+ , moja córka ma 1,5 roku i już od ponad msc przechodzi jakiś bunt , ciągle krzyczy, piszczy, bije nas , jak nie zwracamy na nią uwagi to uderza głową w ścianę i mówi ból żeby ją nosić , nic nie mogę zobić jak jestem z nią sama także mam nadzieję że niedługo minie .
Nie chce zapeszać , ale moje mdłości chyba minęły , wczoraj mnie mdliło , ale bez wymiotów a dziś nic :)

Dziewczynki ma ktoras czynnki Rh(-)?
Kolorowa, aniay wiecie jak wyglada procedura w takim wypadku w Anglii?
Chodzi mi o to, ze nie wiem czy lekarze sami sie tym zajmuje po porodzie czy trzeba przypilnowac podania antyglobuliny?

10tc [emoji295]️

Tak ja mam, i mam niezgodność z mężem. W poprzedniej ciąży (nieudanej) tez dostałam immunoglobuliny ale jeszcze przed lyzeczkowaniem.

Ostatnia edycja:
No w końcu dziewczyny mdłości wam opuszczają.Mnie tak trochę mdli i na myśl o wielu potrawach mi nie dobrze ale nie jest źle.
Muffinko mi lekarz kazał znowu zrobić grupę krwi,ja mu na to ze robiłam przy pierwszej ciąży a on ze zdarza się przypadek jeden na iles tam ze grupa może ulec zmianie.dziwne to bardzo mi się wydało ale widać wszystko jest możliwe.

Ostatnia edycja:
Ja mam grupe rh + M tak samo.

Bridget Jones mi mdlosci nie odpuszczaja;(
Sa momenty ze chce mi sie juz plakac z bezsilnosci;(
Niemam nawet weny na pisanie tu, w domu jestem nieznosna dla M

U nas niestety jest konflikt, ale na szczęście synek ma krew po mnie, czyli Rh- i w szpitalu po porodzie nie dostawałam zastrzyku :)

reklama
Byłam na usg
Pomijając, ze musiałam wypic litr wody godzinę przed to nie dałam rady wszystko wysiuralam
Wypiłam znów
Ledwo dojechałam, a z bólu pęcherza płakałam
Aż zrobiła pare zdjeć, a pózniej miałam dopochwowe usg
Jest maleństwo
Na zdjecie sie nie załapałam ;( sama zrobiłam komórka
Wychodzi mi dzis 8 tydzien, serduszka nie słyszałam, ale widziałam, bije około 107, i termin wskazywał na 29.01.17
Ciekawe czy wcześniej bedzie czy na luty sie załapie??
Nic jestem stycznioooowka ;))
Ufff trochę odsapnelam, ale i tak juz obawa, strach zostaje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry