reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Aniay a ja zawsze sadzilam ze pecherz ma byc pusty hihi i zawsze przed siusialam!
Kto ma wizyte 22.06?
Ja mam na 11.40 w koncu po 3 tyg zobacze jak sie sytuacja ma!
Przez powłoki brzuszne pełny, dopochwowo pusty. Tu w UK mówią że pół litra płynu wystarczy a najważniejsze żeby przyjść z pełnym pęcherzem.
Dziwna rzecz, zaczynam odczuwać już że mi się jelita poprzesuwały do góry, także lokator z mieszkankiem rosną. Niestety jak źle usiądę to czuję ucisk na żołądek. A gdzie tu jeszcze do końca
ja teraz wizyta u położnej 27.06 a usg 4.07 (a i jeszcze 20teg mam wizytkę w szpitalu bo moje ciśnienie nie daje się zbić)
C
Cytrynowa
Gość
Cześć Dziewczyny, nie było mnie dawno. Po 3 tygodniach walki, leżenia plackiem, długiej wizycie w szpitalu niestety nie udało się uratować mojej ciąży. Nie wiadomo co się stało i nie znamy jeszcze przyczyny (może nigdy jej nie poznamy) ciąża zatrzymała się w 6 tyg i kilka dni. Jestem w bardzo kiepskim stanie, nigdy nie sądziłam, że to aż tak bardzo boli. Jestem już po zabiegu i to chyba najgorszy koszmar jaki można wyśnić...
Poskreślajcie mnie proszę z list, może kiedyś zawitam na jakiejś nowej
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze, rośnijcie zdrowo i bezstresowo.
Tak strasznie mi przykro!
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
C
Cytrynowa
Gość
Ja wczoraj miałam wizytę! wszystko w porządku! Serduszko bije;-) maluszek około 5cm słodkie nózie i rączki już można było zobaczyć kolejna wizyta 14.07 teraz jeszcze muszę zrobić małe paczuszki dla rodziców w Polsce bo jeszcze nic nie wiedzą kupiłam specjalne ramki na zdjęcie usg gdzie można dodać też napis typu : Zostaniecie Dziadkami, do tego kupiłam małe skarpeteczki w pracy jeszcze nic nie mówiłam ale jeszcze tydzień mam zamiar przechować to w sekrecie
weronika87
Fanka BB :)
olivka85
A mi odposcil. Powiedzial, ze jak 5lat temu robilam to ok.No w końcu dziewczyny mdłości wam opuszczają.Mnie tak trochę mdli i na myśl o wielu potrawach mi nie dobrze ale nie jest źle.
Muffinko mi lekarz kazał znowu zrobić grupę krwi,ja mu na to ze robiłam przy pierwszej ciąży a on ze zdarza się przypadek jeden na iles tam ze grupa może ulec zmianie.dziwne to bardzo mi się wydało ale widać wszystko jest możliwe.
Dzisiaj bylam na tych targach, zalapalam sie na usg, jeszcze bobas maly 4.5cm , ale widzialam jak podskakuje. Serce bylo slychac tetno 175. Widzialam dwie raczki i dwie nozki. Jak w przychodni zrobia mi kiepskie to genetyczne usg to polece prywatnie do tego lekarza co mi dzisiaj robil.
HappyBabyMama
A można zrobić genetyczne na NFZ? Czy to jest zawsze płatne ?
weronika87
reklama
Cytrynowa gratuluje wizyty
A to piekne prezenty czekaja dziadkow
U nas tez nikt niewie oprocz paru przyjaciolek, rodzina nikt...poczekam do prenatalnych.
HappyBabyMama tak mozna na NFZ ale przewaznie daja gdy jest do tego wskazanie, wiek choroba w rodzinie, lub niedaj boze coa podejrzanego na usg.
Lub mimo zadnych wskazan mily lekarz ktory da to skierowanie[emoji4]
Weronika to wchodzisz po mnie
A to piekne prezenty czekaja dziadkow
U nas tez nikt niewie oprocz paru przyjaciolek, rodzina nikt...poczekam do prenatalnych.
HappyBabyMama tak mozna na NFZ ale przewaznie daja gdy jest do tego wskazanie, wiek choroba w rodzinie, lub niedaj boze coa podejrzanego na usg.
Lub mimo zadnych wskazan mily lekarz ktory da to skierowanie[emoji4]
Weronika to wchodzisz po mnie