reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja miałam kiedyś ten krem i akurat mi nie pomógł nie jest dobry ale to pewnie zależy na kogo działa.
A co to jest ta próba z glukoza ? bo tak piszecie a ja nawet nie wiem o co chodzi ?.
Tylko tego podobno mozna w ciazy uzywac. Tak slyszalam.
A proba z glukoza to na czczo pobieraja krew. Potem pijesz glukoze 400ml kupuje sie to w aptece slodkie jak diabli ( ja nie przepadam za slodyczami, wiec ledwo to wypilam) i po godzine pobieraja znow krew a potem po godzinie 3 raz pobieraja krew i idziesz do domu sie najesc. I wyniki pozniej sa na zawartosc glukozy we krwi czy rosnie czy spada chyba ponizej 120 jest ok nie ma cukrzycy ciazowej. Pisze z pamieci, bo dokładnie juz nie pamietam.

A co do jedzenia mi tez bobek dobrze wchodzi. Zapomnialam dzis na kolacje sobie kupic i teraz ubolewam. Jutro rano zakupie. Najlepiej wchodza mi owoce i warzywa obiady jakies zwykle w miare zupy kiepsko kanapek prawie nie jem chyba, ze rano twarog ze szpiorkiem jeszcze jako tako. Do maca jakos mnie za bardzo nie ciagnie. Ale frytki z kechupem w domu z piekarnika jak najbardziej zjem :happy:

reklama
Kurczę tak piszecie wszystkie o tym Mc Donaldzie, że zaczęłam się zastanawiać, czy nie spróbować haha Mi nic nie wchodzi kompletnie oprócz biszkoptów i suchych bułek, więc byłaby to jakaś odmiana ;)
Chociaż jak nawet pomyślę o Big Macu albo Hamburgerze to mnie mdli…Może jestem jakaś inna, a może to przychodzi np dopiero w 8 tygodniu ciąży hhaha ;)

Marlenko cos o Tobie [emoji16][emoji12] nie mogłam sie powstrzymać [emoji122]
1466010858-vdlhqe.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja byłam wczoraj u ciotki na wsi i dostałam 5 kg młodego bobu, siatkę truskawek i czereśni :p Już mi to uszami wszystko wychodzi, ale twardo jem.. :p
Jak mialam za duzo bobu to mrozilam w porcjach po 0.5kg i potem od razu na wrzatek.
Ale 5kg bym nie pogardzila ja zagryzam rzodkiewki z braku bobu

Kiki jak na myśl o Big Mac'u cie mdli to znak że jeszcze nie jesteś gotowa;)Ja na myśl o big mac'u z frytkami mam mokrą koszulkę bo ślinotok mnie zalewa.
Dziewczyny zastanawiam się jak to jest tymi wątkami na forum,bo mi się chyba wygodniej czyta jak wszystko jest w jednym miejscu bo na głównym i tak gada się o wszystkim.Widzę ze jednak grudnioweczki piszą na kilku wątkach i te wątki mają całkiem dużo postów.U nas jakoś puste te wątki poboczne.A wam jak lepiej,wszystko na głównym czy wolicie pisać w tych pobocznych?

reklama
KolorowaMama zauwazylam ze mieszkasz w Uk. Czy moglabys mi napisac czy jestes zadowolona z opieki medycznej tutaj i co jesli tak zle sie czujesz ze ciezko pracowac? Kto wystawi zwolnienie? Pozdrawiam

Ja odpowiem bo też w uk siedze. Do tugodnia mozesz iść na zwolnienie bez zadnego zaswiadczenia od lekarza, ale jest ono darmowe. Chyba ze masz jakiegos super pracodawce albo specjalne ubezpieczenie.
Powyzej tugodnia lekarz wypisuje Ci zaswiadczenie I dostajesz marne grosze (chyba 50 funtow na tydzien)

Do góry