reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Elu tak jak pisze aniay pierwsze 7 dni masz na telefon u mnie w firmie płaca za takie na telefon ale tylko 5 dni w roku, pozniej juz musisz miec zwolnienie od lekarza jak masz super firmę to zapłacą Ci jakies pieniądze a jak masz kijowa to saturatory sick pay 84£ na tydzien, ja pierwsze zwolnienie dałam od polskiego lekarza ale wizyta ze zwolnieniem kosztowała mnie 140£ :/ wiec nie mało a teraz ciągnę od gp przedłuża co tydzien bądź dwa z uwagi na mdłości i wymioty a prace mam po części na kuchni wiec nie do wykonania aktualnie, zwolnienie bo czujesz ze ciezko Ci pracowac w tym kraju nie istnieje. Z opieki medycznej ogólnie tak bo zazwyczaj jadę prosto do szpitala np ze starsza córka jak cos sie dzieje ale jeżeli chodzi o ciaze to nie, pierwsza wizyta u położnej w 10 tyg, pierwsze usg w 12 tyg i ogólnie lekarza nie widzisz wiec wspomagam sie wizytami u polskiego lekarza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oliwka, surowy bób mroziłaś czy ugotowany. Moj m zawsze marudzi o bób, a mi śmierdzi przy gotowaniu. Ostatnio moja mama mu ugotowała i jeszcze z masłem chyba podsmażyła. Zachwycał się strasznie. Ja tam spróbowałam i był ok; ale że to fasolowate, to bałam się o wzdęcia.

Bridget, ja czytam tylko ten wątek. Na inne brak mi czasu.

Mi chyba się Mac przejadł. Dzisiaj wzięłam sezonową kanapkę z indykiem. Nie zaszkodziła, ale czuję jaka ona ciężkostrawna. A to oznacza, że po poprzednim tygodniu moj żołądek normalnie już pracuje i nie trawi tego żarcia. Krótkotrwały epizod z Maciem uważam za zakończony ;-)
Ach i wpadło mi nagle 1,5 kg po tamtym tygodniu. Jak mi waga stała przez 8 tygodni a wręcz spadła to nagle ruszyła. Pewnie kombinacja końca karmienia plus start odbudowy tkanki tłuszczowej. Chyba, że jeszcze te nieszczęsne KFC i McDonald. ;-)

Co do badania glukozy - ja byłam kłuta dwa razy w pierwszej ciąży. Na czczo, później pije się glukozę (niektórzy nie pozwalają na dodanie cytryny), i chyba po 2 godzinach pobierali krew. Sprawdzają poziom cukru aby stwierdzić czy nie rozwija się cukrzyca ciążowa. Ale to gdzieś po 20 czy nawet 24 tyg.

Kiki jak na myśl o Big Mac'u cie mdli to znak że jeszcze nie jesteś gotowa;)Ja na myśl o big mac'u z frytkami mam mokrą koszulkę bo ślinotok mnie zalewa.
Dziewczyny zastanawiam się jak to jest tymi wątkami na forum,bo mi się chyba wygodniej czyta jak wszystko jest w jednym miejscu bo na głównym i tak gada się o wszystkim.Widzę ze jednak grudnioweczki piszą na kilku wątkach i te wątki mają całkiem dużo postów.U nas jakoś puste te wątki poboczne.A wam jak lepiej,wszystko na głównym czy wolicie pisać w tych pobocznych?
Mi ciężko nadążyć po całym dniu... a w wątkach tych bocznych lepiej można się odnaleźć

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Marlenko cos o Tobie [emoji16][emoji12] nie mogłam sie powstrzymać [emoji122]
1466010858-vdlhqe.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bo tak to wygląda identycznie :D Mój M twierdzi ze nasz bobas będzie stałym klientem Maca jak urośnie przez moje jedzenie tam :D

N o ale to o czym mamy tu pisac? Tak to jest normalna rozmowa a tak to ktos sie bedzie zastanawiał czy ten temat to do wątku takiego czy siakiego. Moim zdaniem jeden lepszy :)

a co myslicie o zamknieciu naszego glownego watku?
z mamami z 2013 tak zrobilysmy zeby kazdy sie czul bezpieczniej (szczegoly jakie opisujemy, zdjecia itp) bo rozne osoby zagladaja na forum
Jesli Wam to pasuje to mozemy zrobic zamkniety watek zeby nikt z zewnatrz nie mogl go podczytywac

reklama
Hej.

Ja juz po wypiciu glukozy, niepowiem zeby bylo lekko:/
Zq chwile mam pierwsze pobranie...mialam chwilowy kryzys na pawika[emoji53]
Meczy strasznie ta glukoza na zoladku i tym bardziej ze to 75g

Watek zamkniety dobra sprawa ale poczekajmy jeszcze troszke[emoji4]

Pod wzgledem opieki nad ciezarna i zwolnieniami, niechcialabym tam byc. Wiec wspolxsuje osobom ktore musze pracowac gdy sie zle czuja!

Do góry