reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Elu tak jak pisze aniay pierwsze 7 dni masz na telefon u mnie w firmie płaca za takie na telefon ale tylko 5 dni w roku, pozniej juz musisz miec zwolnienie od lekarza jak masz super firmę to zapłacą Ci jakies pieniądze a jak masz kijowa to saturatory sick pay 84£ na tydzien, ja pierwsze zwolnienie dałam od polskiego lekarza ale wizyta ze zwolnieniem kosztowała mnie 140£ :/ wiec nie mało a teraz ciągnę od gp przedłuża co tydzien bądź dwa z uwagi na mdłości i wymioty a prace mam po części na kuchni wiec nie do wykonania aktualnie, zwolnienie bo czujesz ze ciezko Ci pracowac w tym kraju nie istnieje. Z opieki medycznej ogólnie tak bo zazwyczaj jadę prosto do szpitala np ze starsza córka jak cos sie dzieje ale jeżeli chodzi o ciaze to nie, pierwsza wizyta u położnej w 10 tyg, pierwsze usg w 12 tyg i ogólnie lekarza nie widzisz wiec wspomagam sie wizytami u polskiego lekarza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oliwka, surowy bób mroziłaś czy ugotowany. Moj m zawsze marudzi o bób, a mi śmierdzi przy gotowaniu. Ostatnio moja mama mu ugotowała i jeszcze z masłem chyba podsmażyła. Zachwycał się strasznie. Ja tam spróbowałam i był ok; ale że to fasolowate, to bałam się o wzdęcia.

Bridget, ja czytam tylko ten wątek. Na inne brak mi czasu.

Mi chyba się Mac przejadł. Dzisiaj wzięłam sezonową kanapkę z indykiem. Nie zaszkodziła, ale czuję jaka ona ciężkostrawna. A to oznacza, że po poprzednim tygodniu moj żołądek normalnie już pracuje i nie trawi tego żarcia. Krótkotrwały epizod z Maciem uważam za zakończony ;-)
Ach i wpadło mi nagle 1,5 kg po tamtym tygodniu. Jak mi waga stała przez 8 tygodni a wręcz spadła to nagle ruszyła. Pewnie kombinacja końca karmienia plus start odbudowy tkanki tłuszczowej. Chyba, że jeszcze te nieszczęsne KFC i McDonald. ;-)

Co do badania glukozy - ja byłam kłuta dwa razy w pierwszej ciąży. Na czczo, później pije się glukozę (niektórzy nie pozwalają na dodanie cytryny), i chyba po 2 godzinach pobierali krew. Sprawdzają poziom cukru aby stwierdzić czy nie rozwija się cukrzyca ciążowa. Ale to gdzieś po 20 czy nawet 24 tyg.

Kiki jak na myśl o Big Mac'u cie mdli to znak że jeszcze nie jesteś gotowa;)Ja na myśl o big mac'u z frytkami mam mokrą koszulkę bo ślinotok mnie zalewa.
Dziewczyny zastanawiam się jak to jest tymi wątkami na forum,bo mi się chyba wygodniej czyta jak wszystko jest w jednym miejscu bo na głównym i tak gada się o wszystkim.Widzę ze jednak grudnioweczki piszą na kilku wątkach i te wątki mają całkiem dużo postów.U nas jakoś puste te wątki poboczne.A wam jak lepiej,wszystko na głównym czy wolicie pisać w tych pobocznych?
Mi ciężko nadążyć po całym dniu... a w wątkach tych bocznych lepiej można się odnaleźć

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Marlenko cos o Tobie [emoji16][emoji12] nie mogłam sie powstrzymać [emoji122]
1466010858-vdlhqe.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bo tak to wygląda identycznie :D Mój M twierdzi ze nasz bobas będzie stałym klientem Maca jak urośnie przez moje jedzenie tam :D

N o ale to o czym mamy tu pisac? Tak to jest normalna rozmowa a tak to ktos sie bedzie zastanawiał czy ten temat to do wątku takiego czy siakiego. Moim zdaniem jeden lepszy :)

a co myslicie o zamknieciu naszego glownego watku?
z mamami z 2013 tak zrobilysmy zeby kazdy sie czul bezpieczniej (szczegoly jakie opisujemy, zdjecia itp) bo rozne osoby zagladaja na forum
Jesli Wam to pasuje to mozemy zrobic zamkniety watek zeby nikt z zewnatrz nie mogl go podczytywac

reklama
Hej.

Ja juz po wypiciu glukozy, niepowiem zeby bylo lekko:/
Zq chwile mam pierwsze pobranie...mialam chwilowy kryzys na pawika[emoji53]
Meczy strasznie ta glukoza na zoladku i tym bardziej ze to 75g

Watek zamkniety dobra sprawa ale poczekajmy jeszcze troszke[emoji4]

Pod wzgledem opieki nad ciezarna i zwolnieniami, niechcialabym tam byc. Wiec wspolxsuje osobom ktore musze pracowac gdy sie zle czuja!

Do góry