reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja miałam kiedyś ten krem i akurat mi nie pomógł nie jest dobry ale to pewnie zależy na kogo działa.
A co to jest ta próba z glukoza ? bo tak piszecie a ja nawet nie wiem o co chodzi ?.
Tylko tego podobno mozna w ciazy uzywac. Tak slyszalam.
A proba z glukoza to na czczo pobieraja krew. Potem pijesz glukoze 400ml kupuje sie to w aptece slodkie jak diabli ( ja nie przepadam za slodyczami, wiec ledwo to wypilam) i po godzine pobieraja znow krew a potem po godzinie 3 raz pobieraja krew i idziesz do domu sie najesc. I wyniki pozniej sa na zawartosc glukozy we krwi czy rosnie czy spada chyba ponizej 120 jest ok nie ma cukrzycy ciazowej. Pisze z pamieci, bo dokładnie juz nie pamietam.

A co do jedzenia mi tez bobek dobrze wchodzi. Zapomnialam dzis na kolacje sobie kupic i teraz ubolewam. Jutro rano zakupie. Najlepiej wchodza mi owoce i warzywa obiady jakies zwykle w miare zupy kiepsko kanapek prawie nie jem chyba, ze rano twarog ze szpiorkiem jeszcze jako tako. Do maca jakos mnie za bardzo nie ciagnie. Ale frytki z kechupem w domu z piekarnika jak najbardziej zjem :happy:

reklama
Kurczę tak piszecie wszystkie o tym Mc Donaldzie, że zaczęłam się zastanawiać, czy nie spróbować haha Mi nic nie wchodzi kompletnie oprócz biszkoptów i suchych bułek, więc byłaby to jakaś odmiana ;)
Chociaż jak nawet pomyślę o Big Macu albo Hamburgerze to mnie mdli…Może jestem jakaś inna, a może to przychodzi np dopiero w 8 tygodniu ciąży hhaha ;)

Marlenko cos o Tobie [emoji16][emoji12] nie mogłam sie powstrzymać [emoji122]
1466010858-vdlhqe.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja byłam wczoraj u ciotki na wsi i dostałam 5 kg młodego bobu, siatkę truskawek i czereśni :p Już mi to uszami wszystko wychodzi, ale twardo jem.. :p
Jak mialam za duzo bobu to mrozilam w porcjach po 0.5kg i potem od razu na wrzatek.
Ale 5kg bym nie pogardzila ja zagryzam rzodkiewki z braku bobu

Kiki jak na myśl o Big Mac'u cie mdli to znak że jeszcze nie jesteś gotowa;)Ja na myśl o big mac'u z frytkami mam mokrą koszulkę bo ślinotok mnie zalewa.
Dziewczyny zastanawiam się jak to jest tymi wątkami na forum,bo mi się chyba wygodniej czyta jak wszystko jest w jednym miejscu bo na głównym i tak gada się o wszystkim.Widzę ze jednak grudnioweczki piszą na kilku wątkach i te wątki mają całkiem dużo postów.U nas jakoś puste te wątki poboczne.A wam jak lepiej,wszystko na głównym czy wolicie pisać w tych pobocznych?

reklama
KolorowaMama zauwazylam ze mieszkasz w Uk. Czy moglabys mi napisac czy jestes zadowolona z opieki medycznej tutaj i co jesli tak zle sie czujesz ze ciezko pracowac? Kto wystawi zwolnienie? Pozdrawiam

Ja odpowiem bo też w uk siedze. Do tugodnia mozesz iść na zwolnienie bez zadnego zaswiadczenia od lekarza, ale jest ono darmowe. Chyba ze masz jakiegos super pracodawce albo specjalne ubezpieczenie.
Powyzej tugodnia lekarz wypisuje Ci zaswiadczenie I dostajesz marne grosze (chyba 50 funtow na tydzien)

Do góry