reklama
ankamaz
Fanka BB :)
Minp. lekarz dał namiar gdzie bezpłatnie robię badanie na hiv, grupa krwi z poprzedniej ciąży,na różyczkę powiedział,że besensubo nawet jak nie chorowalam -a nie chorowalam, to nie da się teraz zaszczepić, a jak zachoruję torobi niezły bajzel w ciąży,na który oni nie mogą poradzić,inaczej z toksoplazmozą, bo też robi niezly bajzel, ale wystraczy jedno img- czy coś takiego i nic nie będzietak, wlasnie chodzi mi o te wszystkie badania...tam jest chyba z 9 pozycji na skierowaniu zaznaczone....w pierwszej ciąży płaciłam jakies 180zł...ale to było prawie 7 lat temu
HappyBabyMama
No to są niestety trochę drogie. Chyba ze uda ci sie dostać skierowanie na NFZ to tylko za kilka zapłacisz resztę za darmo. Ja robiłam płatne to zapłaciłam 350 zł a w Warszawie 590 by kosztowały i robiłam chyba wszystkie co robi sie w ciazy łącznie z HIV, wenerycznymi, tokso, różyczką itp itd łącznie 14 badań. Popytaj w rożnych laboratoriach bo ceny mogą byc rożne.tak, wlasnie chodzi mi o te wszystkie badania...tam jest chyba z 9 pozycji na skierowaniu zaznaczone....w pierwszej ciąży płaciłam jakies 180zł...ale to było prawie 7 lat temu
Ostatnia edycja:
HappyBabyMama
Toksoplazmoza w ciązy jest bardzo niebezpieczna.Minp. lekarz dał namiar gdzie bezpłatnie robię badanie na hiv, grupa krwi z poprzedniej ciąży,na różyczkę powiedział,że besensubo nawet jak nie chorowalam -a nie chorowalam, to nie da się teraz zaszczepić, a jak zachoruję torobi niezły bajzel w ciąży,na który oni nie mogą poradzić,inaczej z toksoplazmozą, bo też robi niezly bajzel, ale wystraczy jedno img- czy coś takiego i nic nie będzie
olivka85
Ja w poniedzialek robilam te wszystkie tokso hiv wr itp na nfz i za zadne nic nie doplacalam. A moze internista by wypisal skierowanie?a nie mozna isc normalnie do jakiegos gina? Lepiej ta kase przeznaczyc na dobre usg niz na to co i tak sie nalezy w ciazy
ankamaz
tak, masz rację,może źle ujęłam, chodzilo, że przy różyczce lekarze są bezsilni a z toksoplazmozą umieją walczyćToksoplazmoza w ciązy jest bardzo niebezpieczna.
Dzień Dobryy dziewczyny! Miłej niedzieli ! Ja zaraz idę na ryneczek po czereśnie mmm
ankamaz
@kolorowaMama poniósł melanż ! hehe
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Toksoplazmoza w ciązy jest bardzo niebezpieczna.
Ja prawdopodobnie pierwsza ciaze stracilam przez tokso na samiutkim poczatku ciazy. Jak zrobiłam badania to prawdopodobnie bylo już za późno. Ale jak zwykle nikt nic nie potwierdzil wiec zostaje mi sie domyslac.
reklama
kolorowaMama
Hej kochane nadrabiam was powoli dziekuje za miłego słowa, cieszę sie z udanych wizyty !
Dzien przerywałam a teraz zostają mi tylko dwa ciężkie dni do wyjazdu teściów i zaczynam zyc [emoji16]
Podrzucam obiecana fotkę [emoji8] ściskam Was i cudownego dnia życzę !
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzien przerywałam a teraz zostają mi tylko dwa ciężkie dni do wyjazdu teściów i zaczynam zyc [emoji16]
Podrzucam obiecana fotkę [emoji8] ściskam Was i cudownego dnia życzę !
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom