reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No mój mąż też się trochę wystraszył, i od razu zaznaczył że teraz bez szaleństw :zawstydzona/y::biggrin2: az zaczęłam mieć wyrzuty sumienia bo głównie to mnie poniosło...ale mam nadzieję, że wszystko w dalszym ciągu będzie ok :happy:

reklama
tak, wlasnie chodzi mi o te wszystkie badania...tam jest chyba z 9 pozycji na skierowaniu zaznaczone....w pierwszej ciąży płaciłam jakies 180zł...ale to było prawie 7 lat temu :p
Minp. lekarz dał namiar gdzie bezpłatnie robię badanie na hiv, grupa krwi z poprzedniej ciąży,na różyczkę powiedział,że besensubo nawet jak nie chorowalam -a nie chorowalam, to nie da się teraz zaszczepić, a jak zachoruję torobi niezły bajzel w ciąży,na który oni nie mogą poradzić,inaczej z toksoplazmozą, bo też robi niezly bajzel, ale wystraczy jedno img- czy coś takiego i nic nie będzie

tak, wlasnie chodzi mi o te wszystkie badania...tam jest chyba z 9 pozycji na skierowaniu zaznaczone....w pierwszej ciąży płaciłam jakies 180zł...ale to było prawie 7 lat temu :p
No to są niestety trochę drogie. Chyba ze uda ci sie dostać skierowanie na NFZ to tylko za kilka zapłacisz resztę za darmo. Ja robiłam płatne to zapłaciłam 350 zł a w Warszawie 590 by kosztowały:) i robiłam chyba wszystkie co robi sie w ciazy łącznie z HIV, wenerycznymi, tokso, różyczką itp itd łącznie 14 badań. Popytaj w rożnych laboratoriach bo ceny mogą byc rożne.

Ostatnia edycja:
Minp. lekarz dał namiar gdzie bezpłatnie robię badanie na hiv, grupa krwi z poprzedniej ciąży,na różyczkę powiedział,że besensubo nawet jak nie chorowalam -a nie chorowalam, to nie da się teraz zaszczepić, a jak zachoruję torobi niezły bajzel w ciąży,na który oni nie mogą poradzić,inaczej z toksoplazmozą, bo też robi niezly bajzel, ale wystraczy jedno img- czy coś takiego i nic nie będzie
Toksoplazmoza w ciązy jest bardzo niebezpieczna.

Ja w poniedzialek robilam te wszystkie tokso hiv wr itp na nfz i za zadne nic nie doplacalam. A moze internista by wypisal skierowanie?a nie mozna isc normalnie do jakiegos gina? Lepiej ta kase przeznaczyc na dobre usg niz na to co i tak sie nalezy w ciazy :happy:

reklama
Hej kochane nadrabiam was powoli :) dziekuje za miłego słowa, cieszę sie z udanych wizyty !

Dzien przerywałam a teraz zostają mi tylko dwa ciężkie dni do wyjazdu teściów i zaczynam zyc [emoji16]

Podrzucam obiecana fotkę [emoji8] ściskam Was i cudownego dnia życzę !

1465714139-tcwuj0.jpeg

1465714187-r5icn5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry