reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A mi sie system w Holandii nie podoba. Jestem juz w 9 tygodniu a mi nawet podstawowych badan krwi nie zrobili.
Pierwsza panstwowa wizyte mam dopiero w 10tc i gdyby nie to, ze poszlam prywatnie to do tej pory bym nie wiedziala, czy w ogole ciaza sie rozwija.

9tc [emoji7]

reklama
A mi sie system w Holandii nie podoba. Jestem juz w 9 tygodniu a mi nawet podstawowych badan krwi nie zrobili.
Pierwsza panstwowa wizyte mam dopiero w 10tc i gdyby nie to, ze poszlam prywatnie to do tej pory bym nie wiedziala, czy w ogole ciaza sie rozwija.

Nawet bety nie robia, ja o swoja jedna bede prosilam sie rodzinnego no i laskawie dala skierowanie i to chyba tylko dlatego zebym sie odczepila :/

9tc [emoji7]

a następna sprawa...byliśmy dzisiaj z mężem przez pól dnia sami w domu i trochę poszaleliśmy :rofl2: ;) ...ogólnie to sama miałam taką ochotę na seks jak nigdy od początku ciąży hehe :-p no i później gdy brałam prysznic zauważyłam przez moment odrobinę zabarwionej na różowo wody gdy na chwilę kucnęłam...ale później nic i jak do tej pory też nic...przestraszyłam się przez chwilę ... czy myślicie, że to jakieś uszkodzenie ścianki mogło być? w końcu jesteśmy teraz szczególnie ukrwione i delikatne...pamiętam jak w pierwszej ciązy gdy brałam tabletki dopochwowe to podrażniłam sobie

hej!
Witam nowe mamuśki :D
Dziewczyny czy orientujecie się jaki jest koszt pierwszego badania krwi i moczu? bo jest tego sporo...
Zależy w jakim mieście. Mocz to kosz 9-19 zł a krew tez nie wiele. Chyba ze chodzi ci p te wszystkie badania typu toksoplazmoza, różyczka itp bo jak chodzi ci o te wszystkie pierwsze to ja E jednym miejscu usłyszałam 600 zł. W końcu zrobiłam za 350 zł.

Ja mieszkam w Kawalerce ale jest nas 2 :) po urodzeniu dzidzi chcemy przedzielić pokój na poł bo ogólnie jak na kawalerke to duży metraż bo 40m2 ..
Więc jeśli jest was 4 może rozdziel pokój wstawcie ściankę działową żeby zrobić 2 pokoje ? Wtedy idzie więcej kombinować? Ale to tylko taka mini propozycja :) zrobicie jak uwazasz :D
O tym w pierwszej kolejnosci pomyslalam, nasz pokoj bedzie mial 22m2 a laczna powierzchnia 35m2. Mam nadzieje, ze jak bobas sie urodzi to uda sie zamienic na dwa pokoje ale do tego czasu trzeba jakos zyc:happy:
a następna sprawa...byliśmy dzisiaj z mężem przez pól dnia sami w domu i trochę poszaleliśmy :rofl2: ;) ...ogólnie to sama miałam taką ochotę na seks jak nigdy od początku ciąży hehe :-p no i później gdy brałam prysznic zauważyłam przez moment odrobinę zabarwionej na różowo wody gdy na chwilę kucnęłam...ale później nic i jak do tej pory też nic...przestraszyłam się przez chwilę ... czy myślicie, że to jakieś uszkodzenie ścianki mogło być? w końcu jesteśmy teraz szczególnie ukrwione i delikatne...pamiętam jak w pierwszej ciązy gdy brałam tabletki dopochwowe to podrażniłam sobie
Mysle ze jest dokladnie jak napisalas. Gdzies czytalam, ze w ciazy bardzo latwo o rozne mikro uszkodzenia.

Na fb tez utworzyla sie grupa styczniowe mamy 2017:happy:

Ostatnia edycja:

Ja miałam to samo w pierwszej ciąży. Lekarz poradził, żeby mniej i delikatniej szaleć :p

reklama
Zależy w jakim mieście. Mocz to kosz 9-19 zł a krew tez nie wiele. Chyba ze chodzi ci p te wszystkie badania typu toksoplazmoza, różyczka itp bo jak chodzi ci o te wszystkie pierwsze to ja E jednym miejscu usłyszałam 600 zł. W końcu zrobiłam za 350 zł.
tak, wlasnie chodzi mi o te wszystkie badania...tam jest chyba z 9 pozycji na skierowaniu zaznaczone....w pierwszej ciąży płaciłam jakies 180zł...ale to było prawie 7 lat temu :p

Do góry