reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No mój mąż też się trochę wystraszył, i od razu zaznaczył że teraz bez szaleństw :zawstydzona/y::biggrin2: az zaczęłam mieć wyrzuty sumienia bo głównie to mnie poniosło...ale mam nadzieję, że wszystko w dalszym ciągu będzie ok :happy:

reklama
tak, wlasnie chodzi mi o te wszystkie badania...tam jest chyba z 9 pozycji na skierowaniu zaznaczone....w pierwszej ciąży płaciłam jakies 180zł...ale to było prawie 7 lat temu :p
Minp. lekarz dał namiar gdzie bezpłatnie robię badanie na hiv, grupa krwi z poprzedniej ciąży,na różyczkę powiedział,że besensubo nawet jak nie chorowalam -a nie chorowalam, to nie da się teraz zaszczepić, a jak zachoruję torobi niezły bajzel w ciąży,na który oni nie mogą poradzić,inaczej z toksoplazmozą, bo też robi niezly bajzel, ale wystraczy jedno img- czy coś takiego i nic nie będzie

tak, wlasnie chodzi mi o te wszystkie badania...tam jest chyba z 9 pozycji na skierowaniu zaznaczone....w pierwszej ciąży płaciłam jakies 180zł...ale to było prawie 7 lat temu :p
No to są niestety trochę drogie. Chyba ze uda ci sie dostać skierowanie na NFZ to tylko za kilka zapłacisz resztę za darmo. Ja robiłam płatne to zapłaciłam 350 zł a w Warszawie 590 by kosztowały:) i robiłam chyba wszystkie co robi sie w ciazy łącznie z HIV, wenerycznymi, tokso, różyczką itp itd łącznie 14 badań. Popytaj w rożnych laboratoriach bo ceny mogą byc rożne.

Ostatnia edycja:
Minp. lekarz dał namiar gdzie bezpłatnie robię badanie na hiv, grupa krwi z poprzedniej ciąży,na różyczkę powiedział,że besensubo nawet jak nie chorowalam -a nie chorowalam, to nie da się teraz zaszczepić, a jak zachoruję torobi niezły bajzel w ciąży,na który oni nie mogą poradzić,inaczej z toksoplazmozą, bo też robi niezly bajzel, ale wystraczy jedno img- czy coś takiego i nic nie będzie
Toksoplazmoza w ciązy jest bardzo niebezpieczna.

Ja w poniedzialek robilam te wszystkie tokso hiv wr itp na nfz i za zadne nic nie doplacalam. A moze internista by wypisal skierowanie?a nie mozna isc normalnie do jakiegos gina? Lepiej ta kase przeznaczyc na dobre usg niz na to co i tak sie nalezy w ciazy :happy:

reklama
Hej kochane nadrabiam was powoli :) dziekuje za miłego słowa, cieszę sie z udanych wizyty !

Dzien przerywałam a teraz zostają mi tylko dwa ciężkie dni do wyjazdu teściów i zaczynam zyc [emoji16]

Podrzucam obiecana fotkę [emoji8] ściskam Was i cudownego dnia życzę !

1465714139-tcwuj0.jpeg

1465714187-r5icn5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry