reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

We wrześniu sie zwalniam jak dotrwam .. a i jak mnie szef nie zwolni. Na razie mam siedzącą pracę kilka razy wstane na dzień ale w lato jak się sezony zaczną wtedy sie bedę martwić :D Mnie się nie należy l4 niestety umowa zlecenie ( śmieciówka)
Bosze te smieciowki :/

Powiem Wam, ze tak sie cieszę, ze na wieczory pracuje rano bym nie dała rady
Tu gdzie mieszkam zeby dostać jakas kasę na maciezynskim musze miec 600 h wypracowane, a tu chwile ucinają h wiec mam nadzieje, ze do wrzesnia wypracuje
Za tydzien przylatuje Teściu to choc mi Cirka sie zajmie a ja odsapne i nadgonić zaległości sprzed lat [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No to powodzenia :)

Mnie też kluje podbrzusze albo jajnik,najbardziej jak wstanę z pozycji siedzącej.
W pracy mnie mdli ilekroc ktoś zrobi sobie kawę:/nie wiem czemu ale ten zapach który zawsze uwielbiałam teraz mnie odrzuca.Poza tym mam na coś ochotę ale jak ugryze to mi nie smakuje.niestety dalej smakuje mi McDonald:errr:Nie wiem co oni dodają do tego jedzenia ze kobiety w ciąży tak wabi:-D
:

Mam identyko dzisiaj przy wstawaniu.
I cholercia z tym makiem to nie wiem co jest. Ostatnio jak mnie mdlilo po kanapce to przeszlo mi po frytkach!!! Oni musza cos tam wsypywac [emoji23]

9tc [emoji7]

reklama
Dziewczyny, takie pytani, czy ja jesyem jedyna ktora nie bedzie robić nadan gemetycznych?
Osobiscie wyszlam z założenia ze I tak nic to nie zmieni a tylko bym sie na zapas zamartwiala.

Dziewczyny, takie pytani, czy ja jesyem jedyna ktora nie bedzie robić nadan gemetycznych?
Osobiscie wyszlam z założenia ze I tak nic to nie zmieni a tylko bym sie na zapas zamartwiala.

Nie jesteś sama. Ja z moim M stwierdzilismy jednak że nie robimy co ma byc to bedzie. Jak ma byc cos nie tak to dowiemy sie po urodzeniu tak wolimy zyc w niewiedzy przez ciaze nie ma co sie na zapas denerwowac :D

Dzisiaj jak za szybko wstane to tak mnie kluje, ze az zgina mnie. Pare sekund i spokoj. Wydaje mi sie, ze sie wszystko rozciaga i dlatego tak kluje.

9tc [emoji7]
Ja tak samo mam z tym kłuciem, dzisiaj mały spadał z łóżka i się zerwałam to w pół zgięta chodziłam takzakuło i się bałam wyprostować ;p ja mam najczęściej w nocy,chyba jak za szybko zmienię pozycję po uleżeniu się ;p
Jak mi ktos powie, ze ciaza to nie choroba i kobiecie nie naleza sie zadne ulgi z tego powodu to jak boga kocham dostanie ode mnie w ryj!!!

9tc [emoji7]
POPIERAM !!
Mam dzis to samo
Ja też bez sił jakaś,śpię w dzień a już 18 nie mam sił na nic,spać też nie i taki dupny stan
a powiedz mi czy jest różnica między genetycznym a prenatalnym ?

Nie mam pojecia ja to wyglada w Holandii. Dopytam sie sie za 2 tygodnie na wizycie u poloznej.
Ale jesli jest mozliwosc to bede robic.

9tc [emoji7]

jest prenatalne robi się po 20 tyg ciąży i raczej jest akie podglądowe bardziej (moim zdaniem) aczkolwiek też robią pomiary dziecka i sprawdzają wszystko, a genetyczne to mierzą dziecko sprawdzają organy, kości itp. tylko na wcześniejszym etapie no i badanie krwi Pappa...
Ja robię pierwszą miałam obumarłą ciążę druga ciąża wada trzecia badania brak wady. I kiedyś też myślałam że będę martwić się po porodzie ale cieszyła bym się gdybym wcześniej wiedziała bo już np. mogłabym szukać pomocy kliniki i dowiedzieć się więcej a tak nie oszukujmy się wyobrażasz sobie przez całą ciąże jak będzie dziecko wyglądać że będzie zdrowe a tu szok a po porodzie przez hormony to jeszcze większy więc ja po swoich przeżyciach wolę wiedzieć wcześniej jakby coś miało być i dobrze się przygotować przez resztę miesięcy. To jest moja opinia.

Weronika przepraszam ze pytam jak nie chcesz to oczywiście nie odpowiadaj,ale jaką wadę ma córeczka?czy nie wykryto na usg przed porodem czy to jakaś wewnętrzna wada nie widoczna?

reklama
byłaby widoczna gdybym poszła na genetyczne ale byłam tylko na prenatalnych dla samego zobaczenia dziecka w 3D i żeby dostać płytę i dowiedzieć się dokładnie płeć dziecka lekarz badał niby wszystko tzn mierzył itp. a nie zauważył że córka ma rozszczep wargi... Po tym jak się urodziła i mam zdjęcie z tego badania i ten film widać tylko lekarz nie brał tego pod uwagę i najczęściej tak właśnie wyglądają prenatalne badania..

Do góry