reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

a mowili Wasi lekarze od ktorego mc w takim razie mozna bez ryzyka tego dopplera wlaczac?
pytam z ciekawosci : )

MiMeMi zgadzam sie w 100%, uwazam ze prawdziwa polityka prorodzinna to wlasnie wspieranie zlobkow, przedszkoli, doplaty do opiekunek, w taki sposob pomoc rodzicom zeby bylo im latwiej laczyc obowiazki rodzinne I zawodowe. wspieranie tego zeby rodzice wlasnie pracowali, I mamy w szczegolnosci, bo to jest duzy problem spoleczny I ekonomiczny.
No coz, ale to nie brzmi tak zachecajaco zeby wygrac wybory ;-)

reklama
Cześć dziewczyny. Podczytuje regularnie ale brak mi weny.byłam dziś na badaniach pobrali mi 5 próbować krwi. Ciężko było na czczo pojechać do laboratorium ale mam to za sobą. Wymioty mnie dalej męcza, w pierwszej ciąży walczyłem do 5 mca oby teraz się szybciej skończyło. 17 mam wizytę a 5 lipca usg na usg zabieram już ze sobą synka. Jeśli chodzi o serduszko na pierwszym usg też widziałam ale lekarz nie dała mi posłuchać bo podobno nie powinno się we wczesnej ciąży

a mowili Wasi lekarze od ktorego mc w takim razie mozna bez ryzyka tego dopplera wlaczac?
pytam z ciekawosci : )

MiMeMi zgadzam sie w 100%, uwazam ze prawdziwa polityka prorodzinna to wlasnie wspieranie zlobkow, przedszkoli, doplaty do opiekunek, w taki sposob pomoc rodzicom zeby bylo im latwiej laczyc obowiazki rodzinne I zawodowe. wspieranie tego zeby rodzice wlasnie pracowali, I mamy w szczegolnosci, bo to jest duzy problem spoleczny I ekonomiczny.
No coz, ale to nie brzmi tak zachecajaco zeby wygrac wybory ;-)
Mi chyba mówił coś o 2 trymestrze, a jeszcze mówil, że jakby nie było widać serduszka to by musiał włączyć i by od razu zobaczył inne rzeczy, ale jakie to nie mam pojęcia
Teraz muszę przyjść koniecznie między 3 a 17 lipca,żeby mógł zrobić badanie genetyczne, już czuję stres na samą myśl

W sumie to zdarzylam tylko powiedziec "wow bije serduszko" :) to nawet nie wiem czy bylo 5 sekund.

A mnie dzisiaj caly dzien kluje podbrzusze. Dawno mi juz tak bie dokuczalo.
A no i standard - chce mi sie spac.

9tc [emoji7]

Mi przeszły bóle w podbrzuszu. Za to dzisiaj mnie żołądek boli i coś czuję, że to coś w rodzaju mdłości. I na mięso nie mogę się patrzeć :-(
To ja już wolałam te bóle....

Nie pamiętam od kiedy słucha się serduszka. Na pewno w zaawansowanej ciąży sprawdzają czy wszystko ok. Nie wiem czy już w czasie badania genetycznego 1 trymestru też nie sprawdzają.

W sumie to zdarzylam tylko powiedziec "wow bije serduszko" :) to nawet nie wiem czy bylo 5 sekund.

A mnie dzisiaj caly dzien kluje podbrzusze. Dawno mi juz tak bie dokuczalo.
A no i standard - chce mi sie spac.

9tc [emoji7]

Mnie też strasznie kuje od wczoraj już i zaczynam się martwic bo to boli bardzo i nie wiem czy to przez rozciąganie wszystkiego czy cos jest nie tak a następna wizyta 24.06

Dzisiaj jak za szybko wstane to tak mnie kluje, ze az zgina mnie. Pare sekund i spokoj. Wydaje mi sie, ze sie wszystko rozciaga i dlatego tak kluje.

9tc [emoji7]

hm z tym sluchaniem serduszka pewnie macie racje, skoro lekarze tak mowia. Ale ja I tak zapamietam do konca zycia ten moment kiedy pierwszy raz uslyszalam serduszko w pierwszej I drugiej ciazy - kilka sekund szczescia :-)

reklama
hm z tym sluchaniem serduszka pewnie macie racje, skoro lekarze tak mowia. Ale ja I tak zapamietam do konca zycia ten moment kiedy pierwszy raz uslyszalam serduszko w pierwszej I drugiej ciazy - kilka sekund szczescia :-)

Nic wczesniej nie slyszalam na temat tego dopplera w I trymestrze. No ale skoro gin z wieloletnim dowiadczeniem wlaczyla na chwilke to sie nie martwie. Jesli by uwazala, ze te kilka chwil jest zbyt niebezpieczne to by tego nie zrobila.

Kurcze ja do 18 w pracy. Ehhh :(

9tc [emoji7]

Do góry