reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

a mowili Wasi lekarze od ktorego mc w takim razie mozna bez ryzyka tego dopplera wlaczac?
pytam z ciekawosci : )

MiMeMi zgadzam sie w 100%, uwazam ze prawdziwa polityka prorodzinna to wlasnie wspieranie zlobkow, przedszkoli, doplaty do opiekunek, w taki sposob pomoc rodzicom zeby bylo im latwiej laczyc obowiazki rodzinne I zawodowe. wspieranie tego zeby rodzice wlasnie pracowali, I mamy w szczegolnosci, bo to jest duzy problem spoleczny I ekonomiczny.
No coz, ale to nie brzmi tak zachecajaco zeby wygrac wybory ;-)

reklama
Cześć dziewczyny. Podczytuje regularnie ale brak mi weny.byłam dziś na badaniach pobrali mi 5 próbować krwi. Ciężko było na czczo pojechać do laboratorium ale mam to za sobą. Wymioty mnie dalej męcza, w pierwszej ciąży walczyłem do 5 mca oby teraz się szybciej skończyło. 17 mam wizytę a 5 lipca usg na usg zabieram już ze sobą synka. Jeśli chodzi o serduszko na pierwszym usg też widziałam ale lekarz nie dała mi posłuchać bo podobno nie powinno się we wczesnej ciąży

a mowili Wasi lekarze od ktorego mc w takim razie mozna bez ryzyka tego dopplera wlaczac?
pytam z ciekawosci : )

MiMeMi zgadzam sie w 100%, uwazam ze prawdziwa polityka prorodzinna to wlasnie wspieranie zlobkow, przedszkoli, doplaty do opiekunek, w taki sposob pomoc rodzicom zeby bylo im latwiej laczyc obowiazki rodzinne I zawodowe. wspieranie tego zeby rodzice wlasnie pracowali, I mamy w szczegolnosci, bo to jest duzy problem spoleczny I ekonomiczny.
No coz, ale to nie brzmi tak zachecajaco zeby wygrac wybory ;-)
Mi chyba mówił coś o 2 trymestrze, a jeszcze mówil, że jakby nie było widać serduszka to by musiał włączyć i by od razu zobaczył inne rzeczy, ale jakie to nie mam pojęcia
Teraz muszę przyjść koniecznie między 3 a 17 lipca,żeby mógł zrobić badanie genetyczne, już czuję stres na samą myśl

W sumie to zdarzylam tylko powiedziec "wow bije serduszko" :) to nawet nie wiem czy bylo 5 sekund.

A mnie dzisiaj caly dzien kluje podbrzusze. Dawno mi juz tak bie dokuczalo.
A no i standard - chce mi sie spac.

9tc [emoji7]

Mi przeszły bóle w podbrzuszu. Za to dzisiaj mnie żołądek boli i coś czuję, że to coś w rodzaju mdłości. I na mięso nie mogę się patrzeć :-(
To ja już wolałam te bóle....

Nie pamiętam od kiedy słucha się serduszka. Na pewno w zaawansowanej ciąży sprawdzają czy wszystko ok. Nie wiem czy już w czasie badania genetycznego 1 trymestru też nie sprawdzają.

W sumie to zdarzylam tylko powiedziec "wow bije serduszko" :) to nawet nie wiem czy bylo 5 sekund.

A mnie dzisiaj caly dzien kluje podbrzusze. Dawno mi juz tak bie dokuczalo.
A no i standard - chce mi sie spac.

9tc [emoji7]

Mnie też strasznie kuje od wczoraj już i zaczynam się martwic bo to boli bardzo i nie wiem czy to przez rozciąganie wszystkiego czy cos jest nie tak a następna wizyta 24.06

Dzisiaj jak za szybko wstane to tak mnie kluje, ze az zgina mnie. Pare sekund i spokoj. Wydaje mi sie, ze sie wszystko rozciaga i dlatego tak kluje.

9tc [emoji7]

hm z tym sluchaniem serduszka pewnie macie racje, skoro lekarze tak mowia. Ale ja I tak zapamietam do konca zycia ten moment kiedy pierwszy raz uslyszalam serduszko w pierwszej I drugiej ciazy - kilka sekund szczescia :-)

reklama
hm z tym sluchaniem serduszka pewnie macie racje, skoro lekarze tak mowia. Ale ja I tak zapamietam do konca zycia ten moment kiedy pierwszy raz uslyszalam serduszko w pierwszej I drugiej ciazy - kilka sekund szczescia :-)

Nic wczesniej nie slyszalam na temat tego dopplera w I trymestrze. No ale skoro gin z wieloletnim dowiadczeniem wlaczyla na chwilke to sie nie martwie. Jesli by uwazala, ze te kilka chwil jest zbyt niebezpieczne to by tego nie zrobila.

Kurcze ja do 18 w pracy. Ehhh :(

9tc [emoji7]

Do góry