reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ogolnie uwazam, ze basen to najlepszy sport dla ciezarnej. Wzmacnia miesnie w tym serducho, poprawia sprawnosc ukladu oddechowego i krwionosnego, odciaza kregoslup, relaksuje miesnie. Swietnie dziala antycelulitowo i niesamowicie ujedrnia skore. Sport regulije gospodarke hormonalna.
Dla mnie to numer 1 !!! :)

Plywalam wiele lat w sekcji plywackiej i na sobie doswiadczylam wszystkich cudownych efektow plywania.

9ewnvfxmgto5niho.png

reklama
Paraplu dzieki kochana za obszerna odpowiedz bo słyszałam rożne opinie zeby chodzi ale na ozonowane baseny a nie chlorowana ale o takim w ogóle nie słyszałam [emoji15] nic w takim razie dzis zbieram sie na basen z córa [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ogolnie uwazam, ze basen to najlepszy sport dla ciezarnej. Wzmacnia miesnie w tym serducho, poprawia sprawnosc ukladu oddechowego i krwionosnego, odciaza kregoslup, relaksuje miesnie. Swietnie dziala antycelulitowo i niesamowicie ujedrnia skore. Sport regulije gospodarke hormonalna.
Dla mnie to numer 1 !!! :)

Plywalam wiele lat w sekcji plywackiej i na sobie doswiadczylam wszystkich cudownych efektow plywania.

9ewnvfxmgto5niho.png

Dziekuje za pomoc :) zaczne chodzić na basen mam nadzieje i chce jak najwiecej cwiczyc zeby utrzymac forme :p

pewnie pod wzgledem sportu to plywanie jest super w okresie ciazy
natomiast moj poprzedni gin zdecydowanie odradzal jednak w ciazy ze wzgl na wieksze ryzyko zakazen z ktorymi w ciazy trudno walczyc.
ja w pierwszej ciazy bylam super fit, chodzilam na fitness caly czas itp niestety w czasie porodu nic to nie dalo. nameczylam sie strasznie a skonczylo si ei tak cesarka ;) Ale zawsze bycie w formie wplywa przynajmniej na dobre samopoczucie
Choc w tej "zapracowaniej" ciazy raczej czasu na takie przyjamnosci nie znajde ;/

pewnie pod wzgledem sportu to plywanie jest super w okresie ciazy
natomiast moj poprzedni gin zdecydowanie odradzal jednak w ciazy ze wzgl na wieksze ryzyko zakazen z ktorymi w ciazy trudno walczyc.
ja w pierwszej ciazy bylam super fit, chodzilam na fitness caly czas itp niestety w czasie porodu nic to nie dalo. nameczylam sie strasznie a skonczylo si ei tak cesarka ;) Ale zawsze bycie w formie wplywa przynajmniej na dobre samopoczucie
Choc w tej "zapracowaniej" ciazy raczej czasu na takie przyjamnosci nie znajde ;/

Wplywa na dobre samopoczucie i latwiej dojsc do siebie po porodzie nawet jesli byl ciezki. Sport to niesamowity lek :)
Powiem Ci tyle, ze ja bym gina na swoim miejscu nie sluchala w kwestii basenu :p bo uwazam, ze lepiej isc poplywac niz siedziec jak matrona na kanapie przezd telewizorem. A mozna zminimalizowac prawdopodobienstwo infekcji stosujac probiotyki, jedzac jogurty naturalne, uzywajac plynu do higieny z kwasem mlekowym, uzywajac bawelnianej bielizny, po basenie dokladnie sie umyc i bardzo dokladnie wytrzec miejsca intymne. Zawsze wyprac i wysuszyc kostium przez nastepnym zalozeniem.
Na prawde nie tak latwo dostac infekcji na basenie. Ja ani razu nic nie zlapalam a chodzilam plywac nawet 4-5 razy w tygodniu.

Wedlug mnie nie ma bezpieczniejszego sportu dla ciezarnej.

9ewnvfxmgto5niho.png

Paraplu powiedz czy ja dobrze interpretuje Twoje suwaczki, bedziesz miesz blizniaki? czy ja cos przeoczylam? :)

Hej dziewczyny! A mnie boli głowa od wczoraj w skroniach... Gdy wzięłam dzisiaj Apap to tylko delikatnie usmiezylo ból. Normalnie jestem nietomna.
Od czerwca stopuje trochę w pracy... Bo obecnie pracuje po 11 h. Prowadzę mały barek z obiadami domowymi razem ze swoją koleżanką. Znalazłyśmy dodatkową osobę do pracy i teraz mogę pracować po 6-8 godzin. A wierzcie mi, że przy tych upalach to w kuchni jest jak w saunie. Bardzo lubię swoją pracę i mam nadzieję, że jak najdłużej będę mogła pracować :rofl:
Jeśli chodzi o brzuszek to u mnie widać że już się zaokragla. Zawsze miałam odstający ale teraz widać go bardziej

reklama
Hej dziewczyny! A mnie boli głowa od wczoraj w skroniach... Gdy wzięłam dzisiaj Apap to tylko delikatnie usmiezylo ból. Normalnie jestem nietomna.
Od czerwca stopuje trochę w pracy... Bo obecnie pracuje po 11 h. Prowadzę mały barek z obiadami domowymi razem ze swoją koleżanką. Znalazłyśmy dodatkową osobę do pracy i teraz mogę pracować po 6-8 godzin. A wierzcie mi, że przy tych upalach to w kuchni jest jak w saunie. Bardzo lubię swoją pracę i mam nadzieję, że jak najdłużej będę mogła pracować :rofl:
Jeśli chodzi o brzuszek to u mnie widać że już się zaokragla. Zawsze miałam odstający ale teraz widać go bardziej
Hej. Też się zmagam z bólem głowy już kilka dni. W sumie dlatego nie mogę się zebrać żeby coś naskrobać. do kompletu nie mogę jeść, bo zaraz boli mnie żołądek i mam gulę w gardle. Dzwoniłam dziś do giną i na ból głowy kazał bardzo dużo pić. Co do jedzenia to kazał jeść to co wchodzi, czyli wcinam arbuza, truskawki i pomidory z jogurtem naturalnym. Powiedział, że organizm sam wie czego mu trzeba i wszystko jest ok jeśli nie lecę mocno z wagi.

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry