reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A mnie od wczoraj rano taka zgaga meczy ze po poludniu myslalam ze gardlo mnie boli a nie zgaga nawet zrobilam sobie imbir z cytryna i miodem. Chcialam migdaly kupic ale w sklepie nie bylo. Jeszcze pozniej pojde gdzies indziej, bo zwariuje.

Do tego moje dziecko tak mi dziala na nerwy ze chetnie bym je sprzedala, chyba w ciazy mam jakis ograniczony zapas cierpliwosci

No i brzuch mam spuchniety
Cos w tym jest bo ja tez nie mam cierpliwości do mojej córy czasami to jestem zla na siebie ze tak to sie na niej odbija a mojego męża to czasami bym zaglaskala a za chwile wyslala w kosmos bez kija nie podchoc ;)hormony dają znać a i to ze ja się fatalnie czuje dzień w dzień wymioty i mdlosci błee juz czasami nie dajje rady

reklama
A ja dziewczyny do jutra raczej się nie odezwę bo kończę zaraz ostatnie przygotowania do urodzin córki i mała część gości zostaję na noc do jutra. Więc życzę Wam spokojnego weekendu!!! :-) :)
A szczególnie Lui...kochana nie zamartwiaj się już bo naprawdę nie ma o co a tylko zaszkodzi to maleństwu. Głowa do góry...zobaczysz że w poniedziałek usłyszysz dobre wieści :happy:

To zarodek jest a akcji serca nie ma?
Glowa do góry, trzeba byc doprej mysli mi sie pokazalo dopiero 8 +3 a i tak lekarz mowil ze za wcześnie przyszlam. A jak bylam 6+2 nic nie bylo widac.
Proponuje sie przez weekend zrelaksowac i za duzo nie myslec, bo nerwy nie pomoga.

Paraplu Gratulacje

Paraplu cudowne wieści :*

Ja dzis mam sile bóle w dole brzucha, czytam was ale brak mocy zeby popisać zasypiam co chwile, poczekam jeszcze jak nie przejdzie to chyba pojadę do szpitala choć w tym dziwnym kraju przed 12tc raczej bedą mieli mnie w nosie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu cudowne wieści :*

Ja dzis mam sile bóle w dole brzucha, czytam was ale brak mocy zeby popisać zasypiam co chwile, poczekam jeszcze jak nie przejdzie to chyba pojadę do szpitala choć w tym dziwnym kraju przed 12tc raczej bedą mieli mnie w nosie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana panikuj, powiedz ze miałaś problemy z poprzednia ciaza to cie inaczej potraktuja. I najlepiej przesadzaj z tym jak cie boli. Powodzenia kochana.

Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj już totalna lipa.. Poszłam skonsultować się z innym lekarzem i sytuacja wygląda tak że pęcherzyk ma 12 mm i jest widoczny pęcherzyk żółtkowy 4mm. Najbardziej niepokojące jest to, że mimo bety powyżej 8000 nie ma zarodka, ani akcji serduszka. No i przyrost jest nieprawidłowy.
Według usg mam 5t i 3d, a według miesiączki 6 t i 3d. Na to wychodzi, że ciąża jest o tydzień młodsza..
Zastanawiam się czy to już koniec mojej ciąży? Lekarz mi dał 25 procent szans że ta ciąża się rozwinie..

Przyjmowanie luteiny mi coś da?

Lui ja na Twoim miejscu brała bym te luteine nie wiem kiedy masz kolejna wizytę ale dopóki nie krwawisz i nie masz żadnych bólów i skurczy poczekalabym jeszcze 2 tyg i wtedy poszła do lekarza jeśli będzie bez zmian to wtedy niestety nie ciągnie ale może jednak się okaże że ok jeśli wychodzi ze to 5 tydzien dopiero tym bardziej ze jak ostatnio byłaś to nie było nic chyba z tego co pamiętam tylko pecherzyk... trzymaj się wiem ze trudno też to przezywałam

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj już totalna lipa.. Poszłam skonsultować się z innym lekarzem i sytuacja wygląda tak że pęcherzyk ma 12 mm i jest widoczny pęcherzyk żółtkowy 4mm. Najbardziej niepokojące jest to, że mimo bety powyżej 8000 nie ma zarodka, ani akcji serduszka. No i przyrost jest nieprawidłowy.
Według usg mam 5t i 3d, a według miesiączki 6 t i 3d. Na to wychodzi, że ciąża jest o tydzień młodsza..
Zastanawiam się czy to już koniec mojej ciąży? Lekarz mi dał 25 procent szans że ta ciąża się rozwinie..

Przyjmowanie luteiny mi coś da?
Tak mi przykro kochana, Ja w 5+3 też miałam tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. więc to jeszcze nic nie oznacza. Wydaje mi się że szansa zawsze jakaś jest. Nie pozostaje Ci nic innego tylko czekać na dalszy rozwój sytuacji. A może miałaś owu trochę później.
Tulę internetowo, cierpliwości i odwagi.

reklama
Przyjmowanie luteiny nie zaszkodzi ale na rozwoj ciazy niepomoze.
Prawda jest taka ze wczesne zatrzymania ciazy sa czyms naturalnym choc jest to przykre. 30% ciaz sie konczy przed 8tc. Moja pierwsza skonczyla sie w 9 tc. Mialam nawet przez 2 tyg bicie serca. Zarodek urosl do 2cm i obumarl. Blad w rozwoju najprawdopodobniej.

Do góry