reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj już totalna lipa.. Poszłam skonsultować się z innym lekarzem i sytuacja wygląda tak że pęcherzyk ma 12 mm i jest widoczny pęcherzyk żółtkowy 4mm. Najbardziej niepokojące jest to, że mimo bety powyżej 8000 nie ma zarodka, ani akcji serduszka. No i przyrost jest nieprawidłowy.
Według usg mam 5t i 3d, a według miesiączki 6 t i 3d. Na to wychodzi, że ciąża jest o tydzień młodsza..
Zastanawiam się czy to już koniec mojej ciąży? Lekarz mi dał 25 procent szans że ta ciąża się rozwinie..

Przyjmowanie luteiny mi coś da?

Lui ja na Twoim miejscu brała bym te luteine nie wiem kiedy masz kolejna wizytę ale dopóki nie krwawisz i nie masz żadnych bólów i skurczy poczekalabym jeszcze 2 tyg i wtedy poszła do lekarza jeśli będzie bez zmian to wtedy niestety nie ciągnie ale może jednak się okaże że ok jeśli wychodzi ze to 5 tydzien dopiero tym bardziej ze jak ostatnio byłaś to nie było nic chyba z tego co pamiętam tylko pecherzyk... trzymaj się wiem ze trudno też to przezywałam

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak mi przykro kochana, Ja w 5+3 też miałam tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. więc to jeszcze nic nie oznacza. Wydaje mi się że szansa zawsze jakaś jest. Nie pozostaje Ci nic innego tylko czekać na dalszy rozwój sytuacji. A może miałaś owu trochę później.
Tulę internetowo, cierpliwości i odwagi.

Lui tak jak mowia dziewczyny moze po prostu trzeba czekać na rozwoj sytuacji....

Lui trzeba czekać. Mi powiedzieli ze serce nie bije i trzeba usunąć płod chyba że chcę poczekać aż samo się zacznie oczyszczać. Nie zgodziłam się. Dziś mój syn ma 4 lata.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj już totalna lipa.. Poszłam skonsultować się z innym lekarzem i sytuacja wygląda tak że pęcherzyk ma 12 mm i jest widoczny pęcherzyk żółtkowy 4mm. Najbardziej niepokojące jest to, że mimo bety powyżej 8000 nie ma zarodka, ani akcji serduszka. No i przyrost jest nieprawidłowy.
Według usg mam 5t i 3d, a według miesiączki 6 t i 3d. Na to wychodzi, że ciąża jest o tydzień młodsza..
Zastanawiam się czy to już koniec mojej ciąży? Lekarz mi dał 25 procent szans że ta ciąża się rozwinie..

Przyjmowanie luteiny mi coś da?

Lui Kochana u mnie jest 6tc+4 a wg USG 5tc+6 (mozesz przeczytac to na moim USG) czyli az 5 dni mlodsza a wszystko jest okej.
Daj czas dzidziusiowi na urosniecie :)

9ewnvfxmgto5niho.png

Oczywiscie najlepiej pocEkac jesze jakis czas bo na tym etapie to trudno powiedziec

Lui a moze ciaza jest faktycznie mlodsza?
Luteina niepomoze na rozwoj ciazy...
Daj jeszcze szanse swojej ciazy i czekaj, a dlaczego powiedzial ze przyrost nieprawidlowy?

Ja bylam w 5t 2d i byl tylko malutki pecherzyk...zarys cialka zoltego, ale ja owu mialam w 20dc wiec lekarka mowila ze wszystko sie zgadza na dana chwile!

Niestety ja tez mam 2 obumarle ciaze na koncie i wiem o czym mowicie...
Z ostatnia byly same zle wiesci i zle sie zakonczylo...
A tu krwiak podkosmowkowy wiekszy niz dzidzia, lekarzom niepodobal sie pecherzyk nierosl prawidlowo...i niestety w 8 tyg pare dni po wizycie moje malenstwo odeszlo...

Teraz wizyte mam 7.06 bede juz kolo 8tc...

Dla mnie to wszystko jest dziwne. Tydzień temu byłam na wizycie i był tylko sam pęcherzyk. Dzisiaj byłam to pęcherzyk ciążowy miał 12 mm, czyli książkowo. Pęcherzyk żółtkowy według lekarza jest bardzo ładny i idealnych rozmiarów, bo ma 4 mm. Czyli w przeciągu tygodnia coś się ruszyło..

reklama
Do góry